kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Uzmanlýk sorusu
Bir deðiþken fon hangi þartlar altýnda stopaj muafiyeti kazanýr
Cevabý fonun en az %51 hisse tþýmasý ve 1 yýldan fazla elde tutulmasý.Asýl soru %51 olayý nasýl anlaþýlacak.
Elimde OKD fonu vardý 1 yýldan fazla tuttum.Oyak Portföy bu fonun belirttiðim þartta stopaj muafiyetine sahip olduðunun yazýyor.OMD ise bu fonun izahnamesinde hisse oranýnýn %40-%70 yazdýðýný o yüzden stopaja tabi olduðunu söylüyor.Ya oyak ya OMD yanlýþ ama kimse takmýyor,ayýplý mal kavramý bile var burda.Bu konuyu net bilen var mý.Ya da bu tip bir durumda nereye þikayet etmek lkazým.SPK pek ilgilenmiyor bu iþle sankiBu fon iþinde kime gitmek lazým.
Zaten kendi bilgi formunda dahi %10'a tabiyim demiþ.
https://oyakportfoy.com.tr/files/pdf...-17-49-52-.pdf
"istisna" sözcüðü var o paragrafta.Bana döndükleri mailde de muaf olduðu yazýyor.Zaten soru þu, neden izahnamede %51 olayýný yazmasý gerekiyor, vergi kanunun neresinde yazýyor bu.Oyak böyle diyor,ben fonumu muaf olacak þekilde yönetiyorum diyor.Ýnkar etmiyorlar.Tefas tarihsel verilerinde görünüyor bu diyor.Bunlardan biri hatalý ama çözümü bana býrakýyorlar.Hakem kim burada,ben ikisinden birinden alýrým bu parayý da nasýl alýrým onu bilmiyorum.
Yay -0,53
mac +1,73
yas +0,57
Uyuþmadý bir türlü dem'e "ben"de ki meþrep
Yer Ýmleri