-

Originally Posted by
Ege35
Farketmiyor ki, zaten tl fiyatlarını 15:30 da ki merkez bankası kuruna göre hesaplayıp ilan ediyorlar.
Pal için yıllık 54, dolar için 49 artmış dediniz ya. Aradaki yüzde 5 sizin yıllık karınız. Bu yüzde 5 karın yüzde 10 u kadar yani 0,50 stopaj ödersiniz dolar ile alınan fonlarda. Yani dolar kurunun artışından kaynaklı yükselişin stopajı alınmaz.
-

Originally Posted by
SNOOPY
Pal için yıllık 54, dolar için 49 artmış dediniz ya. Aradaki yüzde 5 sizin yıllık karınız. Bu yüzde 5 karın yüzde 10 u kadar yani 0,50 stopaj ödersiniz dolar ile alınan fonlarda. Yani dolar kurunun artışından kaynaklı yükselişin stopajı alınmaz.
Haklısınız, dolarla alındığında böyle. Ancak sonuçta bu fonların çok bir artısı yok gibi görünüyor.
Doları % 3-5 gibi oranlarla vadeliye yatırsanız daha iyi gibi ya da vade göze alınabiliyorsa Dibs almak.
-
Rpd -0,4
yay -0,75
mac -3,3
yas -2,1
rık +0,07
Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep
-

Originally Posted by
onurbey
9 saat daha bekleyin hocam fon işi sabır işidir

mkk’da açıklanıyor hesaplıyorsun sonra 9 da bir daha bakıyorsun. İki iş çıkıyor

Evet doğru söylüyorsunuz bazen değişimler oluyor.Bugün rık fonunda olduğu gibi.
-
Bu RIK fonu %43 devlet tahvili içerdiği yazıyor KAPta yazıyor KAPta. Fon yöneticisine mail attım cevap vermedi. Bu tahviller ABD tahvili mi degilse hangi ülkenin tahvili?
-

Originally Posted by
Icarus88
Bu RIK fonu %43 devlet tahvili içerdiği yazıyor KAPta yazıyor KAPta. Fon yöneticisine mail attım cevap vermedi. Bu tahviller ABD tahvili mi degilse hangi ülkenin tahvili?
ABD tahvilleri.Yaklaşık %11 oranında var.
Kodları şöyle,
US91282CDM01
US91282CBR16
ABD enflasyonu beklendiğinden yüksek çıkınca, faiz artış ihtimali güçlendi.
Bu da eldeki tahvilleri olumsuz etkiledi.
Kalanı Türk Hazine tahvili
-

Originally Posted by
Icarus88
Fonlar her ay KAP'ta portföy dağılım raporlarını yayınlıyorlar. Bildirimlerden portföy dağılım raporlarını arayarak fonun içeriğinde hangi finansal araçların bulunduğunu görebilirsiniz.
-

Originally Posted by
dell14
Bu fonları dolar ile alındığındaki getirilere bakıp değerlendirmeli ,TL ile degil
Evet doğru. TL bazında artıda görünürken dolar bazında eksi getiride olabiliyor.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri