Burada altýnýnda elinde çok bir verisi yok elinde. Çýkarma maliyeti var, bir de üretim bilgisi.
Vergi muafiyeti var hocam. Fiyatlama direk altýnýn fiyatýndan.
Ben full altýnda olaný seçtim.
Kimisi yüzde 60 altýn tutuyor, kimisi 40 ý kirasertifikasý.
Ben direk en çok olaný seçtim. Fiyat marjýný tam alayým diye.
Satýþta alýþta valör 1 gün
Evet ABD enflasyonu yükseliyor. Ihtimal dahilinde Ben tercih etmiyorum çünkü bilinmiyor, arkasýnda kim var.( Bence Amerika Birleþik Devletleri nin bir oyuncaðý. Elon Musk tweetlerini hatýrlayýn)Þirket yok temele bakacaðýz. Euro gibi deðil. Euroyu alýrsýn, Avrupa merkez Bankasý kararlarýna göre veya ekonomik verilere göre bir tahminde bulunabilirsin.
Gerçek piyasa analizi için þunlarý öðrenmek gerekiyor.
Klasik / Ýstatistiksel Modeller - Hareketli Ortalamalar, Üstel Düzeltme, ARIMA, SARIMA, TBATS
Makine Öðrenimi --Doðrusal Regresyon, XGBoost, ML
Derin Öðrenme--RNN, LSTM
Ileri matematik. Bunlarý bankalar kullanýyor.
Son düzenleme : Icarus88; 24-10-2023 saat: 16:36.
Oynaklýðýn arttýðý tüm zamanlarda olduðu gibi yine piyasa zamanlamasýna yönelik paylaþýmlar yapýlýyor. Daha önce defalarca yazýldý ama tekrar etmekte fayda var; piyasanýn yarýn ne getireceðini kimse bilemez. Üstelik böyle bir öngörü-bilgi-yeteneðe sahip olanýn bu durumu hemen kaldýraçlý piyasalarda deðerlendirmesi ve kýsa zamanda servet sahibi olmasý beklenir. Nacizane, kiþisel görüþüm ve tavsiyem; böyle zamanlarýn, trade mantýðýndan uzak, yatýrýmcý bakýþ açýsýyla ve soðuk kanlýlýkla geçirilmesi gerektiðidir.
"Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir."
Yer Ýmleri