Originally Posted by
kastirsef
Satoþi kim o zaman? Bitcoin speklerini DARPA ve MIT birlikte yazdýlar. Paranýn yönetimini baðýmsýz bir yapýya býrakacaklarýný mý düþünüyorsun?
Merkez bankalarý senyoraj hakkýný hayatta býrakmazlar baþka kimseye. Kendi dijital paralarýný çýkarmak için Bitcoin ve diðer sanal paralar birer deneydir.
Bunu BÝS in baþýndaki tosuncuk oyuncak sistemi biz yaptýk teknolojiyi deniyoruz diye kendisi üstü kapalý söyledi. Teknoloji hazýr olduðunda mevcut kripto paralarýn hepsini muhtemelen çöpe atacaklar. BAÐIMSIZ BÝR SÝSTEME ASLA ÝZÝN VERMEZLER.
Alsat yapana saygý duyarým fakat sakýn gaza gelip çok uzun vadeli tutmayýn. Deney bittiði anda ne olacaðýný onlar dýþýnda kimse bilmiyor. Belki yancýl olarak, Outlier olanlar kendilerini V-Vendetta sansýn diye kýsmi kontrollü izin verirler bilemiyorum. Deneyi yapanlar dýþýnda kimse bilemez.
Ayrýca Bitcoin ve Diðer tüm mevcut baðýmsýz zannedilen kripto paralar birer oyuncaktýr. Hepsinin teminatý %95 dolar tahvilidir. Ayný anda birçok kiþi para çekmeye çalýþsa ortada varlýk yok. Bir varlýk en fazla dayanak varlýðý kadar saðlamdýr. Dolar arbitrajý kapatsalar bitcoin ve diðer tüm baðýmsýz coinler ayný "saniyede" sýfýr deðerine düþer.
Ben evi dükkaný kiraya verirken kiracýdan FÝNDEX raporu isterim, kefil isterim, bordrosunu isterim, tahliye sözleþmesini isterim, þayet saðlam deðilse içime sinmemiþse sana kiralýk yok kardeþim, güle güle yolun açýk olsun kardeþim.
Sanal para alýp uzun süre tutacaðým diyen kiþide ayný sorularý sormalý? Teminat ne? Dayanak varlýk ne? Sigorta ne?
Fikir mükemmel. Teknoloji mükemmel. Blockchain muazzam bir Teknoloji. Çýðýr açtý. Bunu tartýþmýyorum.
Yer Ýmleri