Rpd -0,6
yay -0,57
rýk +0,07
Rpd -0,6
yay -0,57
rýk +0,07
Uyuþmadý bir türlü dem'e "ben"de ki meþrep
Þiþik Türk Borsasýnýn fonlarý))))) 10 20 fk lar havada uçuþuyor ( enflasyon hariç)
Dolar cazibesini yitirecek) ( yerine ne konacak yuan mý?)
JP Morgan in %90 Ina sahip olduðu gümüþ mü?))))))
Hindistan ...evet olabilir
Çin evet olabilir ...
Siz bu arkadaþý fazla ciddiye almayýn.
Amerika batarsa Çin yerle bir olur. Çin'in elindeki Amerikan tahvili miktarýna bir bak istersen kaç yüz milyar dolar.
Düþtükçe alýn diyorum. Türkçe yazdým. Okuma sorunun var sanýrým.
Türk borsasý orta pahalý. Amerikan borsasý ultra pahalý.
Gümüþ sürekli yatayda gitmiyor. Pandemiden önce 12-15$ arasýndaydý. Þimdi 22-25$ arasýnda. Demek ki zarar eden yok kademeli alýrsan. JP Morgan olmazsa kim olursa olsun, gümüþün bir üretim maliyeti var, enflasyona göre artmak zorunda fiyatý. Yoksa madenciler üretemezler. Dikkat edersen artýk 22$ altýna gelemiyor Gümüþ.
Altýnda pandemide 1400-1500$ arasýndaydý, þimdi 2000$ e geldi. Ondan da zarar eden olmadý kademeli alýrsan. Dikakt edersen 1800$ altýna gelemiyor altýn. Üretim maliyetine dayandý.
kardeþim bu emtialara türev ile oynuyorlar. 3-5 þirketin elinde bu emtialar. Üretim maliyeti de 1300$ altýnýn. Dolaþýmda olan altýn %90 sa yeni çýkarýlan altýn %10. Kullaným alaný sýnýrlý altýn ile gümüþün
Bence en önemli metallerden biri Uranyum.
Düþtükçe alýn. Yahu böyle mantýk mý olur.
Karþýlýðý olmayan tek para(!) Bitcoindir
Þirket A: sermaye 100 TL
Sermayesiyle (ve aldýðý kredilerle) altýn, döviz, hammadde, gayrimenkul, makine, araba vb alýyor... fabrikasýndan satýþlarýndan 5 TL kazanýyor ama enflasyon sayesinde bu stokladýðý mallar 120 TL deðer kazanýyor. %70 enflasyon sonrasý þirketin ederi (alým gücü) 132 TL'ye çýkýyor (225/1,7).
Þirket B: sermaye 100 TL
Sermayesiyle baþkalarýna borç para verebiliyor. Bu kadar. Gerisi (kabaca) yasak. Borç verirken 40 TL kâr ediyor. Fakat sermayesinin gerçek alým gücü %70 enflasyon nedeniyle 82 liraya düþüyor (140/1,7)
A þirketi 5 TL kâr etti. Ödeyeceði vergi kabaca 1 TL. 120 liralýk "deðerlenme"ye vergi yok. Enflasyon ne kadar artarsa o kadar seviniyor.
B þirketi 40 TL kâr etti. Ödeyeceði vergi kabaca 10 TL. Sermayesinin erimesi daha çok vergiyle ödüllendirildi.
Türk þirketlerinin kabaca durumu yukarýdaki gibidir. Alým satým kararý sizlere ait.
Bunu gören yabancý yatýrýmcý da bizim ucuz kalmýþ bankalarimiza holdinglerimize yatýrýma gelecek, yersen...
Artýk altýn da, gümüþ te hatta tüm emtia da sýnýrsýz
Dijital altýn, gümüþ, platin vs vs
Tek týkla satýlýyor, alýnýyor. Fiziki karþýlýðý olduðunu da sanmýyorum.
A bankasý tek týkla altýn satýyor, nerede bunun fiziki karþýlýðý , yok.
O sebeple artýk arz da sýnýrsýz.
Bitcon bile sýnýrlýyken dijital emtia sýnýrýsýz, al alabildiðin kadar.
Maliyet ne. SIFIR.
Fiyatlamalarýnda bunun da etkisi büyük.
Tüm zamanlarýn reel getiri endeksi(1802-2013)
https://alphaideas.in/2014/07/12/tot...ast-200-years/
1. Hisseler(%6.6)
2. Tahviller(%3.5)
3. Faturalar (%2.7)
4. Altýn (%0.6)
5. Dolar(-%1.4)
hocam yerli ve yabancý sözde uzmanlarýn laflarýyla strateji kuruyorsun ve kesinlikle yanlýþ yapýyorsun. sadece yabancý borsalara pahalý demen bile ele veriyor. bu adamlar tam altý senedir her yýl banka tahminimiz yýl sonu 3000 usd diyor. bu iþlerde yeni olduðun belli bu þarlatanlara asla inanma. hele bizim bloombergi yarým saat bile izlersen mahvolduðunun resmidir. ben 23 yýllýk uzaktan, 5 yýllýk yakýndan takibimle bunlarýn direk kötü niyetli olduðuna ve kendileri ters pozsiyon olarak dünyayý söðüþlemeye çalýþtýðýna artýk kesinlikle eminim. çünkü bu kadar saçmasapan terste kalan tahminler yapmaz uzman dediðin adam. yaptýklarý hiçbir resmi tahminin tuttuðunu görmedim duymadým tek örnek yok.
Yer Ýmleri