AES fonu nasýl? Perþembe 750bin TL lik deneme alýmý yaptým. Cuma %2.5 düþünce bilmeden þansa dipten almýþ oldum sanýrým. Umarým haftaya artmaya devam eder.
AES fonu nasýl? Perþembe 750bin TL lik deneme alýmý yaptým. Cuma %2.5 düþünce bilmeden þansa dipten almýþ oldum sanýrým. Umarým haftaya artmaya devam eder.
BTC Türk'te yatýrým þirketi kurmuþ.
Komisyon karþýlýðý, hisse satýþýnda T+0 olabiliyormuþ.
https://hisse.btcturk.com/#features
BTC kripto farklý þirket çatýsýnda devam ediyor.
Ayný zamanda banka sahibi de oldular.
https://www.bloomberght.com/rekabet-...e-onay-2322587
Uyuþmadý bir türlü dem'e "ben"de ki meþrep
Görüþlerini yazan, fikirlerini paylaþan tüm arkadaþlara teþekkürler , bol kazançlar …
Seneye 100$ büyük ihtimalle görür. Benim alýþ ortalamam WTI Crude olarak 72$ denk gelmiþ oldu. Þimdi 76$ olmuþ. Fon olarak almak çok mantýklý deðil. Arada fiyat düþüp çýkarsa hýzlý realize etmek mümkün olmayabilir. 75$ altýna gelirse kademeli alýp seneye de 100$ üstünü görünce satma hedefi ile tutulabilir. 100$ görmesi kaçýnýlmaz.
Yeþil enerji, Rüzgar ve Güneþ enerjisi bir halta yaramadýðý için bir sürü firma iflas etti. Petrolün önümüzdeki birkaç sene henüz ikamesi yok. Yerini alacak baþka bir enerji kaynaðý gelmesi durumuna kadar petrol rakipsiz.
Bugün bir TESLA arabaya bakayým dedim. Batarya garantisi bitince arabanýn parasý kadar batarya tamir ücreti var. Yani ikinci el deðeri 5-7 sene sonra sýfýra iniyor. Benzinli arabalarda 10 senelik temiz bir arabayý sýfýrýnýn yarý fiyatýna okutabilirsin ve cüzi bir bakým ücreti ile çok uzun süre kullanýlabiliyor. Elektrikli araba iþi bana göre þimdilik traþ.
Petrol bu range lerde 100$ üstü seneye satýlacak þekilde portföye eklenebilir. 1 sene içinde dolar bazýnda %20-25 kar demek iyi kar demek. Tabi bir ihtimal. Olmayabilir de. Bu sebeple kademeli alým her zaman faydalýdýr. Olmazsa da en azýndan döviz bazýnda zarar edilmez. Yatayda kalýr.
Amerikan borsasýnda Apple ve Microsoft un deðeri borsanýn %14 ü oldu. Çok saðlýksýz ve þiþirme bir durum. Gidiþat olumsuz.
Tek çiçekle bahar gelmez.
![]()
Yer Ýmleri