Hocam TEFAS ta listelenmiyor ,ÝSMEN üzerinden talepte bulunup aldým, onlar aracý oldular ve direk iþ portföyden aldým, ismen hesabýmda duruyor þu an, fonun açýk adý, Ýþ portföy yenilenebilir enerji teknolojileri giriþim sermayesi yatýrým fonu....
Hocam TEFAS ta listelenmiyor ,ÝSMEN üzerinden talepte bulunup aldým, onlar aracý oldular ve direk iþ portföyden aldým, ismen hesabýmda duruyor þu an, fonun açýk adý, Ýþ portföy yenilenebilir enerji teknolojileri giriþim sermayesi yatýrým fonu....
Çünkü giriþim sermayesi fonu.
https://www.isportfoy.com.tr/iet-is-...i-yatirim-fonu
Alým Esaslarý
Nitelikli Yatýrýmcýlar 15 Aralýk 2023 tarihine kadar fon'a katýlabilir. 16 Aralýk 2022 - 15 Haziran 2023 tarihleri arasýnda verilen alým talimatlarý 15 Haziran gününü takip eden ilk iþ gününde gerçekleþtirilir. 16 Haziran 2023 - 15 Aralýk 2023 tarihleri arasýnda verilen alým talimatlarý 15 Aralýk tarihini takip eden ilk iþ günü gerçekleþtirilir. 15 Aralýk 2023 tarihinden sonra alým talimatý kabul edilmeyecektir.
Bu hafta izahnamesi onaylanan fonlar:
#A1Portföy Ýkinci Deðiþken Fon
#A1Portföy Ýkinci #Hisse Senedi Fonu
#A1Portföy Katýlým Hisse Senedi Fonu
#InveoPortföy Dengeli Deðiþken Fon
Bir de Sparta Portföy Yönetimi A.Þ. diye bir þirkete kuruluþ izni verilmiþ.
Noel tatili nedeniyle TOK, TB9 gibi serbest döviz fonlarýnda 24 Aralýk pazartesi verilen alým/satým talimatlarý (T+1) hangi gün gerçekleþir? Bilgisi olan var mý?
kasýmda % 84 hisse taþýmýyordu. þu anda % 78 hisse taþýmýyor. fonun adýnda istatistiksel arbitraj yazýyor ! spotta emdiði hisse lot kadarýnýn aynýsýný ayný anda vadelide ters pozisyon açarak shortluyor. bunu da makineler yapýyor. spotta 3 tl den aldýðýný vadelide 3,03 den shortluyor örnek yani.... kýsaca kar garantili iþlem yapýyor vade sonu beklentili. arada makas lehine açýlýr ise o anda da baþka bir alternatif varsa veya o karý yeterli gördü ise ( daha önceden robota yazdýrýlmýþtýr ) , pozisyonlarý aný anda hem spotta tarýyor hem de vadelide , alýcýyý satýcýyý yeterli gördüðü anda hem spotta satýyor hem de vadelide shortladýðýný long ile kapatýyor. ya bir kýsmýný kapatabilir ya bütününü... gene tarar bakar sürekli.....
istatistiksel arbitraj ne demek diye gögle da faran aratsanýz biraz merak iyidir.
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
bugün gittim dövizciye tabelaya baktým Fiji Sterlini 20 kertik. o anda birisi aradý dedi ki bana ay sonuna Fiji Sterlini lazým 20.35 dan alýrým dedi. ay sonunda Fiji Sterlininin ederi aslýnda 20,23 beklenir iken, spottan alýp vadelide satma karlý deðil iken þansým döndü, yurttaþ bana 20,35 dan alýrým dedi... ben de ne yapýyorum fýrsattýr diyorm spot ile vadeli arasýnda arbitraj imkaný doðdu...... tamam sana ay sonuna 20.35 dan Fiji Sterlinini sattým diyorum anlaþýyoruz. o anda daha onunla anlaþýrken dövizciden 20 kertikten Fiji Sterlinini emiyorum... ay sonunda 0,35 kayme garanti cepte...
haaa sen piyasaya çýkarsýn fiji sterlini ararsýn bulamazsýn o zaman baþka bir enstürman ile yaparsýn bu dediðimi...
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer Ýmleri