kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Sn my finans,
RIK, DBH, USDTRY
1/10/2023 Ten 12/1/2024 arasýndaki getiri eðrisi.
Açýkçasý enflasyon beklentisini nasýl yakalayacaklar önemli olan onu bulabilmek.
Yada yakalayacaklar mý?
Seçim sonrasý neler olacaðý çok önemli bence.
Cari açýðý aþaðý çekmek için ne yapacaklar,
Ýhracatçýyý dolarý yukarý sürmeden nasýl koruyacaklar.
Mehmet Þimþek açýklamalarýna bakarsak emek yoðun sektörlerin tümümün durumu vahim gibi duruyor.
Dolaylý olarak hepimizin.
![]()
Bu arada þunu da söylemekte fayda var.
Fonlarýn ellerindeki EB lerin vadeleri yakýn,
CDS lerin bu kadar düþmesi de bu getirilerin oluþmasýnda etken oldu.
Bundan sonra bu getiriler bu þekilde devam eder mi???
haklýsýn aslýnda. fakat bundan sonra elinde %100 kanýtlar olmadan, kendine ait baþarýlý bir model ortaya koymadan yöntemlerimi küçümseyeni, beni suçlayaný direk engelliycem. kaliteli iþi bilen insanlarýn eleþtirisini dinleyip tartýþmak baþka þey, cahilin saldýrýsýna zaman harcamak zorunda kalmak tamamen baþka þey. maaþmý ödeniyor bana da çekeyim yav.
Bugünki gündemi dinleyince aklýma BES'e baþvurduðum 2015 yýlýnda müþteri temsilcisinin bana farklý enstrumanlarýn 10 yýlda ne kadar getiri saðladýðýný gösterdiði tablolar geldi. son 10 yýllýk faiz fonlarý bileþik getirinin de desteðiyle dövizi de, altýný da, bisti de yenmiþti: ) bu da türkiyede riskli enstrumanlarýn uzun vadede faizi yenme garantisi olmadýðýna saðlam bi kanýt olmuþtu bana.
bu þekilde 3.dünya savaþý havasýnýn artmaya devam etmesi, fed'in enflasyon verilerine dair sýkýntýlý konuþma ihtimali ve tcmb faizlerin daha da artacak olmasýný göz önüne alarak al-sat kýsmýndaki bist ve nasdaq fonlarýma ful satýþ verdim bugün. 1 þubat fed kararýna kadar ppf'de bekleme kararý aldým. treni kaçýrýrsam OSD devam. aslýnda her ihtimale karþý paranýn yarýsý uzun vadede faizde kalmalý fikri bende gittikçe oturuyor. o parayla borsaya sadece 3-5 yýlda bir gelen tarihi diplerde gireceksin.
Son düzenleme : friendly_1980; 16-01-2024 saat: 18:11.
tabi caným kafaný bozaný, eleþtiri yapmayý bilmeyip laf sokmaya çalýþanlarý engelle geç en güzeli, ne diye böyleleri yüzünden býrakýp gideceksin, þurada bilgi paylaþan kaç kiþi kaldý zaten.
Bes için biraz geç kaldým ama girsem mi diye düþünmeye baþladým, en iyi yaný da devlet katkýsý. Bugün aklýmdan geçti aslýnda fazla olmasa da elimdeki yabancý fonlarý satsam mý diye, bunlarýn faiz düþürmeleri gecikecek herhalde yerimizde sayýp duruyoruz. Bist fonlarý da fazla deðil ama 8 binin altýna inecek gibi görünüyor satýp hem fonlarý deðiþtireyim hem oralardan tekrar alýrým diye düþünüyorum.
Yer Ýmleri