doðru valla..dünya piyasalarýnda rte gene merkez baþkaný baþkanýný görevden aldý durumu yaratmamak için danýþýklý dövüþ olabilir. o zaman gelecek ay faiz indirimine tekrar hazýr olmakta fayda var diyebilirmiyiz? reyiz geçen seferki sayýlmaz bi daha test etmek istiyorum 'faiz nedendir enflasyon sonuçtur' teorimi demiþ olabilirmi?: ) onar onar düþürüp bu kez sýfýrlamayý denesinler bir de. malum gapý doldurmak gerek. hatta eksi faiz, neden olmasýn? kafir avrupa yapýyor bizim neyimiz eksik, artýk onlar bizi kýskansýn: )
2 Ocak 2024 - 2 Ocak 2023 Arasý UsdTl kur Artýþý (T.C.M.B Döviz Alýþ Kuruna Göre) = 57.4522%
A.B.D. 2023 Yýllýk Tüfe Enflasyonu = 3.4%
2023 yýlýnda TL yatýrýmýnýz minimum 1.574522 x 1.0340 = 62.8056% getiri elde etmeliki dolar bazýnda zarar etmemiþ olasýnýz.
Serbest (Döviz) fonlarýnda stopaj 10% bu durumda 62.8056 / 0.9 = 69.7840% üzeri getiri elde eden fonlar dolar bazýnda pozitif getiri saðlamýþ oldular.
Eurobond içinse yýllýk kupon faizi 3.4% den yukarý olan eurobondlar dolar bazýnda pozitif getiri saðlamýþ oldular.
![]()
Burada yazdýklarým kendi kiþisel görüþüm olup kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
ben bankadan aldým ama aracý kurumda dolar hesabý ile alýnabilir herhalde, cds lere duyarlý bir fonmuþ, aslýnda alým için geç kalmýþýz, bundan sonra getirisi azalýr hatta cds ler yükselirse zarar bile yazabilirmiþ, ben de aldýðýmý geri vermeden çýksam mý diye düþünüyorum.
Yer Ýmleri