Originally Posted by
istanbullu1963
Arkadaþlar bu satýrlarý kimseye cevap olsun diye yazmýyorum. Ayrýca kimsenin fikrini eleþtiriyor falan da deðilim. Sadece kendi fikirlerimi yazacaðým:
1-Bana göre altýn bir yatýrým aracý deðildir. 2012 yýlýnda ons baþýna 2000 dolarý gören altýn bugün de ayný yerlerde. Türk insaný maalesef dolar yükseldiði için gram altýnýn da yükseliyor olmasýyla kendisini enflasyondan koruduðunu zannediyor. Varsayalým enflasyondan koruyor olsa bile yine de yatýrým aracý deðildir, çünkü reel çok fazla bir getiri sunamaz. Altýn ne kar payý verir, ne de faiz. O yüzden bunu bir yatýrým aracý olarak görmek ve altýn güzellemeleri yapmak þahsi fikrime göre komik oluyor.
2- Yine bana göre dolar da yatýrým aracý falan deðildir. Enflasyona karþý Türk insanýný korumaz. ABD dolarýnýn kendi enflasyonunu hesaba katarsak, dolar bazýnda 5 yýl içinde parasýný ikiye katlayamamýþ birisi zarardadýr.
3- gayrýmenkul de bana göre asla ve asla yatýrým aracý falan deðildir. Konut sadece oturmak için 1 tane alýnýr o kadar. Konutun demirbaþ aidatý, kira vergisi, kiracýyla uðraþmasý, aldýðýn 3 kuruþ kira, kiracýnýn ödememesi, çýkartýlamamasý falan derken sinirleriniz zýplar. Konutun deðerinin artmasý ise yine ancak ve ancak o da belki enflasyona karþý korur. O da belki…
4- Bana göre gerçek ve tek yatýrým aracý ister BÝST olsun ister ABD borsalarý olsun, hisse senetleri ya da hisse fonlarýdýr. Borsalarýn doðasý gereði yönü mutlaka ve mutlaka yukarýdýr. Burada püf noktasý, uzun vade ve temettüdür. Hatta temettü olmasa bile en önemli konu uzun vade ve sabýrdýr.
5- ben 2018 nisan ayýnda 2 adet ev satarak tamamýyla borsaya girdim ve paramý dolar bazýnda ikiye katladým. Tek yaptýðým fazla kýpraþmamak ve sabýrla beklemek oldu. Þu an ayný evlerden 4 adet alabiliyorum.
Herkese iyi geceler…
Yer Ýmleri