-
Dostum peki
03 ocak ile gunumuze kadar olan degerleri inceledin mi
Resim atiyorum


Originally Posted by
tantrum
DZM Serbest (Döviz) fon 2023 getiri incelemesi
29 Aralık 2023 $ fiyatı: 1.357610$
3 Ocak 2023 $ fiyatı: 1.149957$
29 Aralık 2023 - 3 Ocak 2024 Arası
Dolar getirisi = 1.357610 ÷ 1.149957 = 18.0575%
10% stopaj düştükten sonra net getiri = 18.0575 × 0.9 = 16.2517%
A.B.D. 2023 Tüfe enflasyonundan arındırılmış dolar bazlı net reel getiri = 13.1307%
-
Burada cesitli ornekler var
Gelin birlikte bakalim
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=50332&page=63
DZM icin geri kalan gunler incelemesi


Originally Posted by
Tbey35
Bu değerlendirme çok kısa vadeli olmuş. Aylık, üç aylık bir değerlendirmeniz var mı? Ben bir ara almıştım. bir aya yakın performansı iyi olmadığı için çıkmıştım.
-
yeni alimlari etkiler

Originally Posted by
tantrum
Ben döviz mevduat hesaplarında olduğu gibi serbest(döviz) fonlardaki stopajın 10% 'dan 25% 'e çıkarılacağını tahmin ediyorum.
-
Yogh yahu kurucu benim...
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=50332

Originally Posted by
onbirinci köy
Orayı açan arkadaş zenci diye kıskanıp köyden kovdular ahahaha...Zencinin neresini o kadar kıskandılar bilemedik...
-
Ufak bir miktar zaten.... zorunlu olarak fiziki
ozel olarak alim yapmadim...

Originally Posted by
friendly_1980
tam 350 bilemem ama 365 gün karşılığı %75 civarı doğrumudur? bu sürede bist %120 yaptı, başarılı hisse fonlar %150-200. yine nasdaq fonlarından %100'den düşük olan yok.
-

Originally Posted by
kastirsef
Magnificent 7 lerin Adil değerleri. En büyük balon NVIDIA. Geçen sene TESLA idi, o balon patladı. Bakalım NVIDIA balonu da patlayacak mı?

NVIDIA, GOOGLE, ve MSFT ile ilgili skandal bir ciro şişirme iddiası var. Bunların kendi melek yatırımcı Venture Capital yatırım alt şirketleri küçük Startup lara yatırım yapıp kendi bulut hizmetlerini çiplerini ürünlerini, kendi yatırım olarak verdikleri ve küçük şirketin piyasadan borç aldığı para ile zorlayarak olması gerekenden daha fazla satın aldırarak ciroyu şişirilmiş gösteriyorlar iddiası. Bu geçen sene gündeme gelmiş, çok üstüne gitmemişler. Muhtemelen bu sene bu konu tekrar gündeme gelir.
Big Tech firms are investing in AI startups in exchange for commitments to use their cloud services.
Some investors question whether these arrangements are artificially juicing cloud revenue growth.
Accounting rules have gray areas, making it hard to find out how exactly the revenue is recognized.
https://www.businessinsider.com/ai-s...m-bells-2023-5
Bu işleme Revenue Round Tripping deniyormuş.

-

Originally Posted by
istanbullu1963
Arkadaşlar bu satırları kimseye cevap olsun diye yazmıyorum. Ayrıca kimsenin fikrini eleştiriyor falan da değilim. Sadece kendi fikirlerimi yazacağım:
1-Bana göre altın bir yatırım aracı değildir. 2012 yılında ons başına 2000 doları gören altın bugün de aynı yerlerde. Türk insanı maalesef dolar yükseldiği için gram altının da yükseliyor olmasıyla kendisini enflasyondan koruduğunu zannediyor. Varsayalım enflasyondan koruyor olsa bile yine de yatırım aracı değildir, çünkü reel çok fazla bir getiri sunamaz. Altın ne kar payı verir, ne de faiz. O yüzden bunu bir yatırım aracı olarak görmek ve altın güzellemeleri yapmak şahsi fikrime göre komik oluyor.
2- Yine bana göre dolar da yatırım aracı falan değildir. Enflasyona karşı Türk insanını korumaz. ABD dolarının kendi enflasyonunu hesaba katarsak, dolar bazında 5 yıl içinde parasını ikiye katlayamamış birisi zarardadır.
3- gayrımenkul de bana göre asla ve asla yatırım aracı falan değildir. Konut sadece oturmak için 1 tane alınır o kadar. Konutun demirbaş aidatı, kira vergisi, kiracıyla uğraşması, aldığın 3 kuruş kira, kiracının ödememesi, çıkartılamaması falan derken sinirleriniz zıplar. Konutun değerinin artması ise yine ancak ve ancak o da belki enflasyona karşı korur. O da belki…
4- Bana göre gerçek ve tek yatırım aracı ister BİST olsun ister ABD borsaları olsun, hisse senetleri ya da hisse fonlarıdır. Borsaların doğası gereği yönü mutlaka ve mutlaka yukarıdır. Burada püf noktası, uzun vade ve temettüdür. Hatta temettü olmasa bile en önemli konu uzun vade ve sabırdır.
5- ben 2018 nisan ayında 2 adet ev satarak tamamıyla borsaya girdim ve paramı dolar bazında ikiye katladım. Tek yaptığım fazla kıpraşmamak ve sabırla beklemek oldu. Şu an aynı evlerden 4 adet alabiliyorum.
Herkese iyi geceler…
Güzel yazı ama eminim o hisse fonları arasında Akbank Alternatif Enerjiler Fonu yoktur
O fonu hatırladım hatırlayalı anlık yukarı ataklar haricinde hep süründü, ileride patlayacak diye bir umut bekliyoruz.
Benim merak ettiğim, Akbank'ın veya Akportföyün fonları nasıl oluyor da kendi alanlarında her zaman rakip fonun arkasında kalmayı başarıyor? Yeni Teknolojiler Fonu, TEB, Garanti ve Yapı Kredi Fonlarının gerisinde, Eurobond fonu mütemadiyen 5.6 sırada. Bist Temettü 25 Fonu Denizbank'ın fonunun berisinde, Şu son çıkardıkları Değer Şirketleri ve Büyüyen Şirketler gibi tumturaklı isimler verdikleri fonlar da benzer durumda (mesela Trive Hisse Fonuna nazaran). Yani hep vasat hep vasat. Elbette aralarında kuralı bozan istisnalar vardır. Mesela Teknoloji Hisse Fonu Denizbank'a göre iyi getirmiş gibi duruyor. Ama genel olarak evet vasatlar.
İşe analist falan seçerken mi iyi adam seçemiyorlar acaba? Bloomberg'de de bi havalı reklamları sponsorlukları var sormayın gitsin.
-

Originally Posted by
tantrum
Endeks 8390-8400 deki direncini kuvvetli kırararak yukarıya çıktı. Kırdığı bu seviyeyi mutlaka test edecektir.
Hatta 8100 leri görmesi bile olası.
Ben de bir düzeltme bekliyorum ama 8400-500 civarına kadar, daha aşağı çok olumsuz bir durum olmazsa zor görünüyor, buradan cesaret edip yeni fon alımı yapamıyorum, elimde kalan az miktardaki fonu da bu hafta satabilirim, işin fon tarafı bir yana çıkan endekste bile zararı kurtaramadığım hisseler düşüş olursa ne olur ben asıl onu düşünüyorum.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri