Originally Posted by
ActuallyMelik
Yanýlmýyorsam Euro alanlarýn durumu daha kötü.
Bu durumda kimse Türkiye'de yatýrýmýndan kar falan elde etmiyor herkes zararda?

Originally Posted by
manevracý
Borsa haric evet. Fonlari taniyor olup da yok ppf yok altin fonu alanlari da anlamiyorum madem bu sistemi taniyorsunuz en az 50% bist100 portfoye de girmiyorsaniz para kazanma sansiniz yok maalesef
Aslýnda doðru zamanda doðru yatýrýmý yapabilmek önemli. Her þarta ve her duruma uygun bir yatýrým aracý yok. Her dönemin/zamanýn/þartlarýn kendine has uygun yatýrým aracý oluyor ve kýsa dönemde çok yi getiri saðlýyorlar.
Mesela altýn 1700$ - 1800$ aralýðýndayken alýp þimdi 2000 lerdeyken satmak gibi.
Ya da mayýs 2023 seçimlerinden önce dolar alýp temmuzda satmak gibi.
Ya da bist100 uzun zamanlý düzeltmesini tamamlayýp 8562 de gördüðü en yüksek deðerini hacimli yukarý kýrdýðunda hisse senedine /veya hisse senedi yoðun fonlara girip, 9400-9500 direnç seviyelerinden satýp beklemek gibi.
Burada, bu forumda aslýnda þu an hangi yatýrýmý yapmak akýlcý olur, bunu bulmaya çalýþýyoruz. Sonuçta akýl akýldan üstündür.
Benim fikrime göre þu an uygun bir an gelene kadar ppf lerde beklemek bana daha mantýklý geliyor.
Elbette yatýrým iþlerini benden daha iyi bilen arkadaþlarýn çok daha iyi fikirleri olacaktýr.
Burada yazdýklarým kendi kiþisel görüþüm olup kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri