RPD son 9400'den devam eden düþüþü iyi yumuþattý.
Defansif görevini yapýyor yine.
Geçtiðimiz haftalarda TEB bankasýndan bu fonu satarken ayný sorunu yaþadým. Kimseler çözemedi o gün sorunu. O gün de TEB’e borcum vardý son günüydü. Bankadaki fonu satýp bankaya ödeme yapacaktým ama fon satýlmadý bir türlü. Ayný hatayý verdi. Saat 10dan 13e kadar bu hata geldi sonrasýnda klasik 13den sonra iþlem yapamazsýnýz hatasý geldi. O gün ben de hem banka tarafý hem de portföy þirketi ile çözmeye çalýþtým ama kimse hatanýn sebebini bulamadý. Olan benim borcuma oldu durduk yere gecikmeye girdi ve bir ton faiz ödemek zorunda kaldým. Ertesi gün denediðimde sorunsuz satýldý bu arada fon. Ancak tabi durduk yere borcu ödeyemedim diye faiz ödemem cabasý oldu. Artýk bu tür PPF fonlarýna güvenip borcu son ödeme gününde ödemiyorum, 1 gün öncesinden ödüyorum![]()
Anladýðým kadarýyla bunun için swap kanallarýnýn açýlmasý gerekiyor, yabancýlar çok zarar ederek çýkmýþlardý; swap kanallarý açýlmadan girmiyorlar.
Bir de notumuzun artmasý gerekiyor. Çoðu hedge fonun tüzüðünde belirli bir notun altýndaki ülkelerin piyasalarýna yatýrým yapýlamaz gibi þartlar varmýþ; öteki türmü dünyanýn yedi harikasýndan biri olsak bile yatýrým yapamýyorlar.
Bir diðer sebep de bütün geliþmekte olan ülkelere bir yönelim var ve biz geçmiþtekinin aksine olumlu ayrýþmýyoruz. O para yaðmurundan bize ne kadar düþecek muamma.
Odeabank da, belirli yatýrým ürünlerine yapýlan 10 bin liralýk her bir yatýrýma 1000 TL'lik yatýrým fonunu ödül olarak veriyormuþ.
Odea önceden de yapmýþtý benzer hediye fon kampanyasý. Ama þartlarda yazmadýðý halde, sadece mobilden müþteri olanlar kampanya kapsamýndaydý. Onlinedan müþteri olmayanlara avcunu yalatmýþtý
Muz cumhuriyeti. Altýn altýndýr.
Corporate junk debt defaults hit post-pandemic high in February.
https://www.reuters.com/markets/rate...ry-2024-03-04/
USD bazli dusuk riskli ortalama kazancli bir muddet secim sonuna kadar park etmek icin oneribileceginiz bir fon var mi? Bir de bu fonlar yuzde 2 senelik bir rakam mi kesiyorlar yonetim gideri olarak, cok yuksek degil mi? Stopaj oranlari da dusulunce mantikli bir yani kaliyor mu?
Yer Ýmleri