Net aktif deðeri gözden kaçýrýrsanýz o emtianýn fiyatýyla ilgisi olmayan bir seviyeden alýr yada satabilirsiniz, dönem dönem bu tuhaflýklar oluyor, en önemli konu bu.
Alýþ fiyatýnýz NAD'e yakýn yada altýnda olursa güzel olur.
Satýþta da tersi.
Komisyonu az alan bir aracý kurumdan alýnýrsa al sat komisyonun da az olur.
Biliyorsunuz hangi bankada hesabýnýz varsa o bankanýn portföy þirketinin çýkardýðý fonlarý, fon alým saatleri dýþýnda da alabiliyorsunuz. En azýndan Akbank'ta öyle.
Ama Akbank dönem dönem belirli fonlarý bu tür mesai saatleri dýþý alýma kapatýyor. Petrolün dibe vurduðu zamanlar petrol fonu almanýz mümkün deðildi (zaten alýnabilir fon da bulamýyordunuz, herkes kamyon kamyon alýyordu). Þimdi gani gani ortalýkta.
Þimdilerde ise altýn fonunu ve Eurobond fonunu kapatmýþ. Mantýk ne çözemiyorum; belki bilgili bir arkadaþ durumu anlatýr. Fiyatlarda aþýrý oynaklýk beklentisi mi? Dolarla ilgili bir korku mu? Ama döviz esaslý serbest fonlarda bir sorun yok onlar açýk.
Altýn uzun zamandýr böyle. Bir ara açmýþlardý yine kapamýþlar. Eurobond'u yeni kapatmýþlar.
Belki çok basit bir açýklamasý vardýr diye Akbank müþteri hizmetlerine sordum, kendimi onlarýn sorularýný yanýtlarken buldum; fonlara, Dünya'nýn Pluton'a mesafesi kadar uzaklar.
Edit: Gümüþ fonu da kapalý.
Tabii kaynak vb olmayabilir de aracý kurumla çalýþýyorum istediðim gibi , bilgi almakta zorlanýyorum bir soru, bir cevap, sormadýðýn yerden kazýk yersen suç senin oluyor. Göya müþteri danýþmaným da var, 2 tane müþteri danýþmaný kovdum, hemen 3. atadýlar gitmeyeyim diye, 3.sü de ayný pek farký yok . Ülkemizde iþler hep böyle.
2.kovduðum bir de ekonomi ekranýnda you tube videosu yapýyor Sami Altýnkaya ile birlikte. Dýþý seni içi beni yakar þeklinde.
Maalesef buna iliþkin bir kaynak yok ama bu baþlýk ve
ayrýca þu baþlýk https://www.hisse.net/topluluk/forumdisplay.php?f=47 bilgi alýnabilecek en saðlam yerler.
Ýleride bankalar Altýný ve Gümüþ fonlarýný komple alýma kapatýrlar bu gidiþle. Sürekli deðeri garanti artacak bir ürünü satýp karý yatýrýmcý ile bölüþmenin bir anlamý yok. Þu anda alabilen alsýn. Alamayan ileride belki hiç alamayabilir. Altýn bu sene 2850$, Gümüþ bu sene 34$ hedefliyor. Oralara gelince bakacaðýz.
Yer Ýmleri