-
Teşekkür ediyorum

Originally Posted by
kastirsef
Yarın düzelir fiyatı. Günlük bakmayın. Altın fonlarına günlük bakılmaması gerekiyor. Referans fiyatlamaları altını baz almıyor.
BİST kıymetli madenler
Altın S1 sertifikası
ZGOLD etf
GLDTR etf
GLD etf
gibi oynak ürünler olabiliyor. Sonra tekrar toparlıyor. Günlük bakmayın lütfen. Aldatır.
-

Originally Posted by
cem1473
Selam,
KZL altın fonu -3.5 götürmüş, Bist Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası rakamları -%1 gösteriyor. Bu kadar düşüş neden geliyor, bilen var mı

19 mart kapanış ons 2.279,86 dolar, 20 mart kapanış ons 2.194,65 dolar. İki kapanış arasındaki fark yaklaşık %3,5.
Bu düşüş normal geldi bana.
KZL de bildiğim kadarıyla altın sertifakası, kira sertifkası, etf yok sadece fiziki altın var.
Günlük bakabilirsin
https://borsaistanbul.com/tr/sayfa/316/metal-fiyatlari
-

Originally Posted by
bozdogan82
19 mart kapanış ons 2.279,86 dolar, 20 mart kapanış ons 2.194,65 dolar. İki kapanış arasındaki fark yaklaşık %3,5.
Bu düşüş normal geldi bana.
KZL de bildiğim kadarıyla altın sertifakası, kira sertifkası, etf yok sadece fiziki altın var.
Günlük bakabilirsin
https://borsaistanbul.com/tr/sayfa/316/metal-fiyatlari
Sanırım burada bir hata var.Au ons fiyatı hiç bir zaman oralara gelmedi ki.2179$ olması gerekiyor.
-

Originally Posted by
nikrece
Sanırım burada bir hata var.Au ons fiyatı hiç bir zaman oralara gelmedi ki.2179$ olması gerekiyor.
evet gelmedi. Yazdığım fiyatlar Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası sayfasında ilan edilen fiyatlar.
benim anladığım kadarıyla kapalıçarşı doları ile tv lerde yazan doların farklı olması gibi.
altın ons fiyatını da kendi içimizde belirliyoruz
ithalatına kısıtlama gelince altın fiyatları da kafasına göre dalgalanıyor.
-
Altın fonları altın ons fiyatını değil her gün 16.30 belli olan bist kıymetli madenler ağırlıklı ortama fiyatını esas alıyor.Buradaki alıcılı yada satıcılı durum fiyatı onstan ayrıştırabiliyor.
O yüzden altın fonu olanlar sadece onsa bakmasın hiç. 16.30 bülten fiyatına baksın.
Ons düşerken bizde altın kıtlığı olabildiğinden bist fiyatı artabiliyor, ya da tam tersi.
-
M.B. 500 baz artırarak sürpriz yaptı
-
CDS maliyetli bir veri anca bloomberg gibi ekranlardan yansir
gun icinde kanal da belki konu edilir ama surekli izlemek lazim

Originally Posted by
Tbey35
CDS leri günlük ve düzgün yayınlayan bir yer bulamadım. Böyle bir gün aşağı beş gün yukarı ne olacağı belli değil. Bir de bundan direkt etkilenen fonları elde bulundurmak benim için risk olduğu için DZM fonunu elden çıkardım.
-
Burada bir kac sf geride ve serbest fon kisminda bu gibi bilgiler var dostum gel orda konusalim

Originally Posted by
Culpable
Denizbank onikinci serbest doviz fon (das) var aylik getirisi sanirim %0.4 civarinda
115k$ icin gunluk getirisi yaklasik 14-15$
bundan daha iyi getiriye sahip bir fon yada alternatif varmi ?
doviz mevduat ta sanirim bu orani veren bir banka bulunmamakta
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri