Yeni çýkan þu fon sorunuzun cevabý olabilir.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=KPH
Yeni çýkan þu fon sorunuzun cevabý olabilir.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=KPH
sayýn istanbullu1963, þu an kýþýn Ankara yazýn memlekette yaþýyorum ama ikisi de biraz mecburiyetten memnun deðilim açýkçasý, benim tercihim yaz kýþ sýkýlmayacaðým deniz kenarý, ormana da yakýn bir yer, yýllardýr aklýmda ama kesin bir karar veremedim, bu yüzden bir türlü alamadým sonra da fiyatlar fýrladý, zaten þu an alsam da oturamam hemen, onun için acele etmiyorum.
estaðfurullah olur mu tavsiyelere her zaman açýðým, iyi yönetilen fonlarý tespit etmekte biraz zorlanýyorum bu aralar, iyi dediðimiz fonlar bir süre sonra kötüleþmeye baþlýyor ama bunlarý göze alacaðýz artýk, hedefim o þekilde endeks düzeltmeye giderse alým yapýp uzun süre dokunmamak, tabi hangi fonlarý almalý çeþit çok arttý, toplam portföyün yüzde kaçýyla almalý, endeks düþüþlerinde ekleme yapmalý mý, çok çýkýþlarda bir miktar satmalý mý gibi sorular da kafamý karýþtýrýyor.
þu an en çok sinirlerimi zýplatan elimdeki 2 hisse, zarar sýfýr araba parasý oldu ama sakin kalmaya çalýþýyorum![]()
sayýn ersunan, sýcaktan bunalmam diyorsanýz size Marmaris'i öneririm... ama iyi semtlerini... temmuz ve aðustos'ta yaþanmaz hale geliyor ama yýlýn kalan aylarýnda çok güzel... sýcaðý sevmem diyorsanýz ikinci olarak da Tekirdað'ý öneririm... fon seçiminde de iyi düþünmek ve alýp unutmamak gerek... takip þart... selamlar...
sn gurgi, þu an herkesin elinde olan ve 3 ya da 5 yýllýk getirileri iyi olan, iyi yönetildiðini düþündüðümüz fonlar var benim de elimde... onlarý yazacaðým ama bir çok arkadaþýmýzýn da hemfikir olduðu þu konuyu asla unutmamak gerek... geçmiþ getiriler geleceðin göstergesi olamýyor. bir ara TCD, TKF; MAC çok iyiydi mesela ama son 2 yýldýr bunlar geri kaldý. þu an için (yarýn ne olur bilinmez, takip þart dediðim gibi) benim elimde IIH, YAS, SAS, IHK, TI2, AFT ve AFA var. bir kaç gün sonra KPH'yi de ekleyeceðim... lütfen bunlarý yatýrým tavsiyesi gibi almayýn. bir iki ay sonra bütün bu durum deðiþebilir... ama þurasý bir gerçek ki, iþportföy fonlarý iyi yönetiliyor ve bu son dönemde fonlar arasýnda baya bir rekabet oluþtu. hepimizin ana amacý þu olmalý... enflasyonun üzerinde kazanalým yeter... ama Tüik enflasyonu deðil tabii.selamlar...
sayýn istanbullu1963, sýcakla son birkaç yýldýr aram iyi deðil aslýnda, bu arada Marmaris aklýmdaki ilk sýradaki yerlerden, bir diðer hedefimde minivan'dan sade bir karavan yaptýrýp uzun süreli Türkiye seyahatlerine çýkmak, iki üç ay çok sýcaklarda soðuk iklimlere seyahat edebilirim, þimdilik en mantýklýsý bu herhalde.
fon konusunda belirlediðim 8-10 tane var elimde olanlarýn da performansýna bakacaðým ona göre karar vereceðim artýk, takip iþi zaten kolay, bu kez sabýr ve istikrarlý olmaya çalýþacaðým
benim merak ettiðim bir konu oldu dediðiniz bir cümle "elimdeki portföy finansal özgürlüðe ulaþmýþ durumda" demiþsiniz. bunun için nasýl bir ölçü belirlediniz acaba? yani ölçü bu kiþiden kiþiye deðiþir tabi onun için miktar olarak sormuyorum da, nasýl belirlenir bunun miktarý.
Son düzenleme : ersunan; 08-07-2024 saat: 14:55.
Yer Ýmleri