%15 stopajlý olan bir fonu aldýktan sonra hiç satmadan stopaj tekrar %10 a düþerse biz eskisi üzerinden mi stopaj öderiz yoksa bizimkiler de %10 a tabi sayýlýr mý bilgisi olan varsa ve yazarsa teþekkür ederim.
%15 stopajlý olan bir fonu aldýktan sonra hiç satmadan stopaj tekrar %10 a düþerse biz eskisi üzerinden mi stopaj öderiz yoksa bizimkiler de %10 a tabi sayýlýr mý bilgisi olan varsa ve yazarsa teþekkür ederim.
meraba arkadaþlar,ay sonu ppf larýn getirisi daha mý yüksek oluyor acaba ?
ben de dövizle alýnan fonlarý araþtýrýyordum bunu gördüm, nasýl böyle getirmiþ aylýkta ben de anlayamadým.. euro ile alýnacak serbest fon arayýþýndayým yýlbaþýndan bu tarafa getirilerine baktým onlarýn da aralarýnda çok fark var, bazýlarý ancak %0,16 civarý getirirken %0,45-0,70 civarý getirenler var, bir de %1,8 getiren var.. 55 günde bunlarýn arasýnda nasýl 5-10 kat getiri farký nasýl oluyor ona anlam veremedim, tabi kararsýz kaldým...
Arkadaþlar isntagr.. bi videoda geldim de PUC ve HMG fonlarý diye. Para piyasasi fonlarýna alternatif þeklinde geçiyor. Bu fonlara baktým serbest fon diye geçiyor biri de yorum yapmýþ en az 1 milyon lira olmasý lazým diye alabilmek için .Bu fonlara ilgili bilgisi olan var mý. Biri AK portfoyun biri HSBC nin fonlarý.
Aktif bankýn tl serbest fonu varmý bildiðiniz?
Yer Ýmleri