https://www.bloomberght.com/epdk-dan...lemesi-3765173
EPDK'dan elektrik dağıtım şirketleri için yeni tarife dönemi düzenlemesi
EPDK, elektrik dağıtım şirketlerini kapsayan 2026-2030 tarife döneminin yol haritasını belirledi. Sektöre yapılacak yatırımlar reel olarak 1,5 katına, planlı bakım bütçesi ise 2,1 katına çıkarıldı.
"Yeni uygulama dönemi kapsamında, elektrik dağıtım sektöründeki yatırımların reel olarak yaklaşık 1,5 katına, planlı bakım bütçesinin ise reel bazda 2,1 katına çıkarıldığı ifade edildi."
"Öte yandan, elektrik dağıtım şirketleri için belirlenen yıllık yatırım gerçekleştirme yükümlülüklerine ilişkin oran artırıldı. Zamanında yerine getirilmeyen yatırımlar için EPDK tarafından ilgili şirketlere idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Yeni tarife döneminde, elektrik dağıtım sektöründe kullanılan yazılımların yerlileştirilmesini teşvik edecek mekanizmalar geliştirildi. Bu kapsamda, yazılım alanında dışa bağımlılığın azaltılmasına yönelik önlemler de hayata geçirildi."
"Yeni uygulama döneminin öne çıkan başlıklarından biri planlı bakım oldu. Bu dönemde planlı bakım için ayrılan bütçe iki katına yükseltildi."
yani yeni dönem yeni yatırımlar... daha önce 125 milyon dolar olan varlık tabanı yatırımları şimdi 400 milyon dolara çıkıyor... 2036 yılında ise ister istemez ihaleye girecek şirketler bu paraları ödemek zorunda oldukları için epey bir birikmiş olacak. 400 *10 = 4000 milyar dolar sadece yapılacak yatırımlar, 1 milyar dolar da birikmiş varsa 5 milyar dolar...
hisse başı 10 dolardan fazla bir miktar birikmiş olacak. ihale kazanılmasa bile müthiş bir kaynak oluşturulmuş olacak...
nasılsa okumuyorsunuz ama gerçekten önemli bilgiler ve lütfen atladığım hususları belirtin ki sinerji olsun

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri