Komik ama Israil de endex artý. Sanki Ýran a biz giriyoruz ?!
Komik ama Israil de endex artý. Sanki Ýran a biz giriyoruz ?!
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
Endeksin yýlbaþýndan beri yuzde 22 prim yaptigi,sahol ve kocun yuzde 25 prim yaptigi endekste Alarko olarak yuzde 2 primliyiz ve hala düþüyoruz..
100 un alti da en geç p.tesi gelir..
Dunyanin en aþaðýlýk yaþam formlari ile mucadele ediyoruz malesef bu hissede..
Bunlar ,hisse dunyanin karini da yapsa ,bi bahane bulup kimseye ekmek yedirmez..
Ceo su cikar konusur,cfo su cikar bi halt yer,patronu cikar ,yalandan hisse satisi yapar,baskýlarlar..
Epey zaman önce sn FT2 Aksa mý Alark mý diye sormuþtu... ben de açýk ara Alark demiþtim. zaman içinde o AKsa aldý ama Aksa % 1100 bedelsiz sermaye artýrdý ve açýk ara öne geçti. sermaye artýrmasýný ve lodrikin alýþlarýný farklý þekillerde yorumlasam da dün açýklanan bilanço ki incelemedim, ve temettü oraný beni kýskandýrdý... Acaba çok mu yanýldým diye düþünsem de , kýskansam da gene Alark alýrdým muhtemelen...
müptezel mubarek Ramazan günü bütün pisliðini kusuyor. ulan çukur mahlukat bari Ramazan hatýrýna sus... Gerçekten eleþtirse gam yemeyeceðim, iðrençleþiyor ve yalanlarýn bini bir para...
Alarkýn önünde bir fýrsat var, çok fazla olmasa da bir miktar temettü vermeli. ve Genel kurul ve diðer Webinarlarda artýk gerekçelerini koyarak planlarý netleþtirmeli...
Ramazaný da düþünerek biraz ekrandan uzak kalmak lazým ( tabii Tv ekraný dahil. önceki gün GS nin mükemmel seyrinden sonra ( ki yediði goller gerçekten berbattý ve en kýsa zamanda önlem almalýlar), dün FB den daha iyisini beklerken neredeyse kalpten götürecekti... en iyisi klasik ramazan ritüellerine dönmek lazým, lazým da gerçekten teravihin anlamýný verecek bir hoca lazým. gündüzleri ise oðlanla dýþarý çýkmaya baþladýðýmýz için sanýrým etkilenmemek lazým. ben günlük deðil yýllara sari yatýrým yapsam da ekrana baktýðýmda bozuluyorum. lütfen bu hissede kýsa vadeyi düþünmeyin saç baþ yolduracaðý gibi ocaðýnýza incir aðacý dikecektir...
hocam merhaba,
bende 5 yýldýr alarko yatýrýmcýsýyým, portfoyde þu an %15'lerde, ford %60 lara cýktým bi ara, 2026 portfoy yonetmi degistirdim ve þu anda ford %10 dusurdum, (hiçbir þirkete %25'ten fazla olmamlý naçize kendimce, zamansalýk ufak tefek ihlaller hariç, geçen charli munger dinliyordum oda %25 ten bahsetti videoda vs)
sanýrým sadece alarkoya yatýrýyorsunuz, ve gordugum kadarda araþtýrmayý seven ve iþi bilende birisiniz,
her ne pahasýlan olursa olsun, tek hisseye yatýrým yapmak konusunda fikirleriniz nedir ?
yanlýþ anlaþýlma olmasýn , sadece sormak istedim , kendimde ceþitlendirme yapmak , kiþiye gore, bilgiye gore , riske gore bircok paremetreye gore tabiiki þirket ortaklýk sayýsý farklýlýklar olabilir 3-5-7-12 vs ,
sizin açýnýzdan nasýl yorumlarsýnýz
hürmetle,
sn skardes
tek hisseye yatýrým yapmak gerçekten ölüm gibi bir þey... hisse çeþitlendirmesi yapmalý, hatta portföyde diðer varlýklar da yer almalý. bir ara eurobondlarýn Ýslami versiyonu diye pazarlanan sukuklarý inceledim. hem aracý kurumuma hem bankaya ( maaþ aldýðým ve zamanýnda yatýrýmlarýmý yaptýðým banka, þimdilerde benim aracý kurum katýlýmcý olduðu için alýþ yapamazsýnýz satýþ yapabilirsiniz demekteler) bu iþi öðrettim. 100 000 dolarlýk sukuku size 75 000 dolara veriyorlar, yýlda 7,500 dolar karpayý veriyorlar vade sonunda da mesela 10 yýl size 100 000 dolarýnýzý ödüyorlar üstelik bunu Devletimiz yapmakta. gerçekten müthiþ bir fýrsat gibi görünse de maalesef araþtýrdýkça gerçek anlamda islami olmadýðýný gördüm ve almaktan vazgeçtim...
yukarýdaki mesajlardan birinde umuttan söz ettim. zenginlik umudu belki de sadece benim ölçülerimde zenginlik olarak da düþünülebilir. gerçekleþebilir mi evet. aslýnda þu zamanda zenginim kimseye ihtiyacým yok ama zaman içinde oðlumun eðitimi ve diðer ihtiyaçlarýný karþýlayabilmek derdim var.
bir diðer husus bazý araþtýrmalarý yaptýkça dünyada yaþamaktan korkuyorsunuz. geçtiðimiz 2 yýlda Alarko Holding gerçekten yapýlmasý gereken yatýrýmý yaptý, þimdi de MERAMý kendi payýna almakla benim düþüncelerime göre en doðrusunu yaptý. aslýnda bu kadar çaresiz olmasam çeþitlendirmeyi düþünebilirim. belki ederine gelirse ya da ederini aþarsa çeþitlendirmeye çalýþýrým. þimdilik bu aþamada tek þirket olarak devam edeceðim...
Baðlý ortaklýðýmýz Alarko Enerji A.Þ. ("Alarko Enerji") ve Cengiz Enerji Sanayii ve Ticaret Anonim Þirketi'nin ("Cengiz Enerji") müþterek yönetimine tabi ortaklýðýmýz Alcen Enerji Daðýtým ve Perakende Satýþ Hizmetleri Anonim Þirketi'nin ("Alcen") kontrolünde yer alan Cenal Karabiga Termik Santrali'nin Cengiz Enerji'nin uhdesinde; Alcen'in kontrolünde yer alan elektrik daðýtým (MEDAÞ), elektrik satýþ (MEPAÞ ve MESAÞ) ve ilgili diðer alanlarda faaliyet gösteren þirketlerin paylarýnýn tamamýnýn ise Alarko Enerji'nin uhdesinde bulunmasýnýn öngörüldüðü bir yapý oluþturulmasý amacýyla ortaðýmýz ile görüþmelere baþlandýðý ve bu kapsamda mutabakat saðlanarak Alarko Enerji ile Cengiz Enerji arasýnda bir ön protokol imzalandýðý daha önce kamuoyuna duyurulmuþtu.
Söz konusu ön protokol kapsamýndaki iþlemlerin gerçekleþtirilebilmesi amacýyla 2010/4 sayýlý Rekabet Kurulundan Ýzin Alýnmasý Gereken Birleþme ve Devralmalar Hakkýnda Teblið uyarýnca Rekabet Kurumu'na izin baþvurusunda bulunulmuþtur.
Kamuoyuna duyurulur.
Ýþbu açýklamamýzýn Ýngilizce çevirisi ekte yer almakta olup açýklama metinlerinde herhangi bir farklýlýk olmasý durumunda, Türkçe açýklama esas kabul edilecektir.
Yer Ýmleri