Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 671/672 ÝlkÝlk ... 171571621661669670671672 SonSon
Arama sonucu : 5370 madde; 5,361 - 5,368 arasý.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Þ.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,685
    https://www.ekonomim.com/ekonomi/ele...-haberi-885938

PDK'dan yapýlan açýklamada, elektrikte evlerde kullanýlan elektriðe yüzde 25, alçak gerilimdeki ticarethaneler-bürolara yüzde 17,5, orta gelirim sanayi abonelere yüzde 5,8 ve orta gerilimden baðlý tarýmsal faaliyetler abonelere yüzde 24,8 zam yapýldý. Açýklamada örnek olarak "100 kWh elektrik tüketen bir evin elektrik faturasýnýn 323,8 TL olacaðý belirtildi.

Doðalgaza zam
    Ayný açýklamada BOTAÞ'ýn da aylýk tarifesini yayýnladýðý belirtilerek, konut tüketicilerinin kullandýðý doðalgazýna ortalama yüzde ortalama yüzde 25, sanayi abonelerine yüzde 18,61, elektrik üretim santrallerinin kullandýðý doðalgaza yüzde 19,42 oranýnda zam yapýldýðý duyuruldu.

Açýklamada, doðalgazda da elektrikte olduðu gibi kademeli fiyatlandýrmaya geçildiði duyuruldu. Bu konuda uzun süredir hazýrlýk yapýlýyordu.

2. Hani nerede o elektrik fiyatlarýnýn düþük seyredeceðini düþünenler. Hadi yüzsüz sahtekarý anladýk da . Cenal Hazirandan sonra çok iþ görürdü sanki deðil mi. Vah vah.

3. Bizim seralarda iþçilik maliyetleri artýþý sonrasý, gübre maliyetleri zaten uçmuþken bir de elektrik maliyetleri fýrladý. Acaba satýþlar nasýl?

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,586
    Sn. Neva madem Alark alarak hata yaptýk satýp ne alalým ?

Alýntý Originally Posted by neva91 Yazýyý Oku
    Hani nerede o elektrik fiyatlarýnýn düþük seyredeceðini düþünenler. Hadi yüzsüz sahtekarý anladýk da . Cenal Hazirandan sonra çok iþ görürdü sanki deðil mi. Vah vah.
    Bizim seralarda iþçilik maliyetleri artýþý sonrasý, gübre maliyetleri zaten uçmuþken bir de elektrik maliyetleri fýrladý. Acaba satýþlar nasýl?
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.

5.  Alýntý Originally Posted by Baygeorge Yazýyý Oku
    Sn. Neva madem Alark alarak hata yaptýk satýp ne alalým ?
    Hata yaptýðýnýzý düþünebilirsiniz o sizin görüþünüz ve ne zaman aldýðýnýzla alakalý. Ben mesela henüz yeni alarak AKSEN-ALARK takasý yaparak rahatým. Diðer UCUZ hisselerim de giderse daha çok o zaman da mutlu olur ve onlarla yine ALARK alýrým. Ben burada sadece gerçekleri yazýyorum sahtekarlýk yapmýyorum. Ne yazýk ki þu an ALARK için tek iyi yan bilanço sadeleþmesi benim için. Ama paradan para kazanan ve GYO’su arazi deðerlemesi olan bir holding için pd/dd yi de 1 in üzerinde beklemek hayalcilik olur benim için. O güzel zamanlar geçti gibi. Siz yoktunuz burada neredeyse bir tek ALARK > THYAO falan denmedi neredeyse ama sonuç ortada. Gerçeklerden kopmamak lazým. Benim bu kadar keyifli olmamýn sebebi de bu. Bakmayýn burada namus, ahlak falan dendiðine bunu diyenler özelden ana bacý küfürler ediyorlar. Dediðim gibi namus, ahlaktan en çok bahsedenler genellikle namussuz ve ahlaksýzdýr bu ülkede . YTD.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,685
     Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku
    sn Akbaba,
    Alark nevi þahsýna münhasýr bir þirkettir. hakeza hisse senedi de öyle. kendi serencamýmý anlatarak buralarda bir þeyler yazmaya çalýþsam da mesela bu kaðýdý çözmek konusunda yaya kaldýðýmý belirtiyorum...
    Diyelim ki bilançolar... hiçbir aracý kurum bilançolarýn ayrýntýsýna girme zahmetine katlanmadýðý için her bilanço döneminde garabetlerle karþýlaþýrýz. ALARKýn toplam satýþlarý karýnýn ya da zararýnýn çok altýndadýr. hiçbir kurum merak edip neden böyle demez ( belki de bunca þirket arasýnda incelemek zordur).

2022 yýlý karý o kadar yüksek geldi ki hemen deðerlendirme yerine bu karlýlýk sürdürülemez vaveylalarý baþladý. 2023 yýlýnda gene yüksek gelmek üzereydi ki muhtemelen enflasyon muhasebesi imdada yetiþti. yani þirket kar etse de zarar etse de hisse senedi düþer...

Þirketin iþtiraklerinin ( burada CENAL yatýrým borçlarý) borçlarý fizanda bu borçlar ödenemez salvolarý atýldý. 2022 karýndan bu borçlar ödendiðinde yükseliþ falan olmadý, düþtü...

Þirket bir ara Naci Aðbal alýnýþýnda 200 milyon dolara düþtü fiyat olarak. o dönemde tek söylemim vardý 200 milyon dolar kar kapasitesi olan þirket 200 milyon dolara fiyatlanamaz. bu yüzden bazý yatýrýmcý arkadaþlar teþekkür etmiþlerdi, hala kendilerini minnetle hatýrlarým .

Ýplikçi ( kendisi tahtacýmýz olur) kimseye müsade etmez. 2018 yýlýnda Metro boy göstermeye baþladý çabuk kovdular. daha sonra H. Kahraman þirkette alým satým yapmaya baþladý. sanýrým 1 dolara çýktýðýnda satýp çýktý ve o gündür bu gündür birkaç deneme dýþýnda kimse giremedi. çaðdaþla ve þürekasý ile baþlayan ( aslýnda borsa ankara idi ilk nicki çabuk deþifre olduðu için beddua ederek nickini deðiþtirmiþti diye hatýrlýyorum) þimdilerde aliveli ve þürekasý ile zirvelere çýkan seçme saçmalarýn iplikçi ile veya yönetimle alakasý var mý bilmem ama hep bir pazarlama vardýr. mesela ben hiçbir topicte ALARK pazarlandýðýný bilmem ama bu topicte her türlü pislik atýlarak sizin hisseniz berbattýr lo feþmekan hisse ne güzeldir diye sürekli salvolar atan kiþilerle epey mücadele etsem de çoðu ya silinip gittiler ya da red listeme alýndýklarý için görünmez oldular. ama bir þekilde burada sürekli küfredilen insan olmuþumdur. sürekli açýðýmý bulun yazmayacaðým özür dileyeceðim dememe raðmen bu defa Hz Ýsayý bile benim öldürdüðüme dair þayialarla devam edilir iftiralara. X teki hastag ise zaten evlere þenlik. hangi iftirasýný ortaya çýkarýrsanýz çýkarýn baþka bir iftira ile gelip ertesi gün hiç bir þey olmamýþ gibi ayný iftiralara devam eder ve cinsel fantazilerini ortaya koyar. orada da bana olan küfürlerini aynen sülalesine iade ederek yazmaya baþlarým...

Þirkette Alatonlarýn Alvimedia borçlarý ( ALARKO ile alakasý yok ama her defasýnda bir miktar - yazdýrýr), Dalia hanýmýn zati ihtiyaçlarý ( çocuklarýn kendi yatýrým isteklerinin finansmaný olduðunu söyleyen de var) nedeniyle hisse satýþlarý oldu. daha önce 50 centlerden olan satýþlar son yýllarda 4 dolarlar civarýndan yapýldý. bunlarýn geri alýmlarý ya da hazmedilmesi bir türlü yapýlamadý. þimdi sürekli bir demokles kýlýcý gibi, bu alýmlarýn finansesinde flamingolar beklendi ama ( burada kurumsal yabancýlar) onlar da ülkemize savaþlardan ya da kuraklýktan bir türlü gelemediler. hissenin tepkisiz düþmelerinin bu satýþlarla iliþkisi var mý bilmem...

Yönetimde olan kiþi eski Hesap uzmanýdýr. hesap uzmanlarý ki bizlerle o dönemde kamuda aþýk atmak bir yana kaale bile almazlardý. biz kamuda kalmayý tercih ederken hesap uzmanlarý ve maliye müfettiþleri özel sektörün zirvelerine oynarlardý bizi neden kaale alsýnlar. mali husustaki de öyle ama onunkisi biraz çýraklýðý olmayan uzmanlýk olduðu için çok yetkin olduðunu zannetmiyorum desem ancak bir küçük yatýrýmcý olarak söyleyebilirim ( bakýnýz enflasyon muhasebesini algýlayamamasý). iþte bu kiþi gerçekten kaliteli iþler yapmakta benim gözümde. bir perspektif ile deðiþime girdi Holding. hatta CENAL de buna dahil edildi ki benim görüþlerime paralel olmalarý hasebiyle en ufak kuþku duymadan yatýrým yapýyorum. mesela satýp alttan almalýyým vs bende yok, savaþ bile olsa þirketteki minnak payým muhtemelen kalýcýdýr diye düþünüyorum.

Þirketteki netlik hususlarýna bir nebze cevap verdim mi bilemem. ama mesela son Webinarda deðiþimle ilgili soru soruldu ( maalesef yatýrýmcý iliþkileri WEB yüklemesini muhtemelen beceremediði için eskilerini de sürekli silmekte, bununla ilgili sorulara da güncelleme diye cevaplar verilmekte) bilanço gibi bir þeyler söylenildi sanki bilanço esaslý deðiþim gibi algýladým ( soruyu soran ben olsam da cevaplara müdahil olmam mümkün deðil). zaten ötesi þirketler arasýndaki gizlilik denilerek kapatýlacaktýr ki Rekabet Kurulu kararý gelmeden sanýrým netleþmeyecek hiç bir þey. Ama Genel Kurula katýlanlar belki bazý bilgileri elde edebilirler.
    sn akbaba,
    bir bilgiyi düzelteyim. son Webinar burada.
    https://www.alarko.com.tr/yatirimci-...nari/videolar/
    ilaveten (paylaþmamda bir sakýnca olmaz sanýrým )
    "Yine güncelliði bulunan Sermaye Piyasalarý Günü kaydý da mevcuttur." dense de bu sunumlar mevcut kayýtlar deðil. oysa orada sorular vardý.

"Geçmiþ dönemlere ait yayýnlarý enflasyon muhasebesi uygulamalarý neticesinde her açýklanan dönem sonrasý hatalý anlaþýlmaya sebep verdiði için resmi kurum uyarýsý neticesinde kaldýrýlmaktadýr."

denilmekte. sanýrým bu ülkede bir resmi kurum fetiþizmi var. adamlar nelerin muhafaza edileceðine bile karar vermekte. þimdi hepsini biz muhafaza etsek zaten bilgi çöplüðüne dönmüþ bir ülkede aradýðýmýzý aradýðýmýz yerde deðil de baþka yerlerde bulmaya çalýþmaktan telef olacaðýz...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,685
    Bugünkü Resmi Gazetede epey bir EPDK kararý var. çoðunluðu OPET boru hatlarýyla ilgili, birisi zam bir/ikisi de YEKDEM. pek anlayabildiðim þeyler deðil. Sosyal Medyada bir yorum gördüm
    "
    M.Bekir Ege
    @mbekirege20
    ·
    23h
    Dün EPDK, yenilenebilir enerji piyasasý için önemli bir yönetmelik yayýmladý. En dikkat çeken baþlýk, lisanssýz elektrik üretiminde mahsuplaþmanýn aylýk yerine saatlik bazda yapýlmasý kararý oldu. Böylece üretim ve tüketim her saat için ayrý ayrý dengelenecek. Artýk üretilen enerjinin anlýk olarak tüketimi çok daha cazip; saatlik bazda tüketimin iki katýndan fazla üretim olmasý durumunda fazla enerji YEKDEM’e bedelsiz katký sayýlacak. Tatil günlerinde, iþletmelerin çalýþmalara ara verdiði anlarda vs. þebekeye ciddi miktarda bedelsiz elektrik verilmesi söz konusu olacak. Yeni kurulacak tesisler için daha ince hesaplar yapýlmasý gerekecek; konutlar ise saatlik mahsuplaþma kapsamýnda deðil.

Saatlik mahsuplaþma uygulamasý 1 Mayýs itibarýyla baþlayacak.

Bir diðer dikkat çeken baþlýk ise, üretim tesislerinin gücü kadar depolama sistemlerinin kurulumuna izin verilmesi oldu. Ancak depodan þebekeye verilen fazla enerji için ödeme yapýlmayacak. Bu nedenle özellikle gece de ciddi enerji tüketimi olan iþletmeler için depolama sistemleri daha anlamlý hale geldi."

son zamla birlikte bazý yorumlar

"Geçen yýl da Nisan ayýnda elektrik ve doðalgaza %25 zam yapýlmýþtý. Beðenmediðimiz ve kýrpýlmýþ dediðimiz tüik enflasyonu da %30.Bugün yapýlan %25 artýþlar da gayet normal bence. Bu demek deðildir ki,sýkýntý yok rahat rahat öderiz. Ýsyan edeceksek de makul mantýklý olalým diyorum. Bakýn elektrik üst kademe bir yýlda 5000 den 4000 e indi, buna neden itiraz edilmedi.Muhtemelen seneye 3500 e inecek.O kadar tuhaf bir toplumuz ki, bazýlarý elektrikli aracý olanlar öpülecek,madem ucuza biniyorlar zamlý ödesinler diye düþündü bir kesim. Tam bana dokunmayan yýlan+Ali Öztürk
    @cautionary53
    yaþasýn kafasý. Bu toplum neye nasýl itiraz edeceðini bile bilmiyor. Herkes birbirini aþaðý çekme derdinde. Memur iþçiye, iþçi emekliye, beyaz yaka esnafa düþman. Herkes kendi gemisini yüzdürme derdinde. Arabasý olmayan arabasý olana, arabalý kýt kanaat motor alan gence düþman!"

son olarak daðýtým þirketlerine de
    "Nisan 2025 itibarýyla elektrik tarifelerine yapýlan %25'lik zamla birlikte, konut kullanýcýlarý için aktif enerji bedeli %18-25, daðýtým bedeli ise %34,5 oranýnda arttý. Toplam faturadaki artýþýn büyük kýsmý, þirketlere aktarýlan daðýtým bedelindeki yüksek oranlý artýþtan kaynaklanýyor; bu durum son yýllarda daðýtým bedelinin faturadaki oranýný %71'e kadar yükseltt"

zam yapýldýðý söylenmekte... acaba bu zam enflasyon oraný mý yoksa baþka bir bedel mi bilemiyorum..
    "io
    @Sessizgemiww
    ·
    5h
    Daðýtým þirketleri için asýl önemli olan nokta olan daðýtým bedeline her kalem için %32 zam gelmiþ. "

diyen de var ilki Googleýn yorumu

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,586
    Sn. Neva Alark ýn zamaný gelmedi zaten. Kar açýklandýðýnda Seralar kar getirdiðinde ( Olursa ) . Ben Alark ýn bir þeyler yapabileceðini düþünenlerdenim. Þimdilik iyi bir vizyon ve stratejileri olduðuna inananlarýn tarafýndayým. Yani dipten dönüþ gerçekleþmedi. Anladýðým kadarý ile aksen desiniz ve Alark yok .
    Saygýlar ,

Hata yaptýðýnýzý düþünebilirsiniz o sizin görüþünüz ve ne zaman aldýðýnýzla alakalý. Ben mesela henüz yeni alarak AKSEN-ALARK takasý yaparak rahatým. Diðer UCUZ hisselerim de giderse daha çok o zaman da mutlu olur ve onlarla yine ALARK alýrým. Ben burada sadece gerçekleri yazýyorum sahtekarlýk yapmýyorum. Ne yazýk ki þu an ALARK için tek iyi yan bilanço sadeleþmesi benim için. Ama paradan para kazanan ve GYO’su arazi deðerlemesi olan bir holding için pd/dd yi de 1 in üzerinde beklemek hayalcilik olur benim için. O güzel zamanlar geçti gibi. Siz yoktunuz burada neredeyse bir tek ALARK > THYAO falan denmedi neredeyse ama sonuç ortada. Gerçeklerden kopmamak lazým. Benim bu kadar keyifli olmamýn sebebi de bu. Bakmayýn burada namus, ahlak falan dendiðine bunu diyenler özelden ana bacý küfürler ediyorlar. Dediðim gibi namus, ahlaktan en çok bahsedenler genellikle namussuz ve ahlaksýzdýr bu ülkede . YTD.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 671/672 ÝlkÝlk ... 171571621661669670671672 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •