Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 252/683 lklk ... 152202242250251252253254262302352 ... SonSon
Arama sonucu : 5460 madde; 2,009 - 2,016 aras.

Konu: ALARK - Alarko Holding A..

https://www.dunya.com/is-dunyasi/bil...-haberi-725390
    Bilanosunu ynetemeyen 2027’yi gremeyecek
    .....
    irketlerin finansman maliyetlerini karlamas ok zor”
    Byle bir dnemde finansmana eriimin ok kolay olmadn vurgulayan Aran, “Maliyetler de ok yksek, herhangi bir i alannda bu maliyetleri karlayacak bir krllkta sz konusu deil. O nedenle finansmana eriimin daha kstl daha dikkatli kullanlmas gereken bir dnemde ben ibirlikleri ve ortaklklarn da ok kymetli olduunu dnyorum.

2. Bakin arkadaslar bir arkadanz bir dostunuz olarak sylyorum. Ltfen kulak verin. Borsa oyun yeri degildir. Yatrm yeridir. Onun icin ltfen butun servetinizi buraya yatrmayn. Ve ihtiyaciniz olmayan para ile yatrm yapin. Ben borsaya 33 ylm verdim. Bir dost bir byk olarak uyaryorum. Bir ok arkadas 3 gnde yada 3 ayda kazanmak istiyor. Olmaz arkadaslar olmaz. Sen kazanacaksnda TRLYON BALAYAN ADAMMI KAYBEDECEK.Buras kolay para kazanma yeri degil. Bunu aklnzdan kartn. Yllarm geti. imdiki aklm ve bilgim olsayd ne yapardm biliyormusunuz. htiyacim olmayan kk kk paralar ile kaliteli ve cok pirim yapmam sirketlere yatrm yapardm. Gidin kaliteli ve cok primlenmemis sirketlere ufak ufak alarak yatrm yapn. Bende imdi bu ekilde yapyorum. Tabi btn hisselerde kazanmak mmkn olmuyor. O zaman ne yapacaksnz sepet yapacaksnz. Kaliteli ve gelecegi olan sektr hisselerine yatrm yapacaksnz.Sepetinizde hisseler olsun ve diger TL veya dolar altn gibi enstrmanlarda olsun. Ksacas byk baronlarn yapt gibi her zaman satacak kadar malnz alacak kadarda paranz bulunsun. Baz forumlarda bazen yazarm burda da bazen yazarm Benim bir szm var bu szm kulaginiza kpe olsun. "Birok insan korkuda deerine, cokuda ederine bakmaz" ya alr,yada satar. Sizlere demem o ki neyi ne kadardan aldnza dikkat edin. Ucuz olan aln pahal olan satn. Hatrlayn Pandemi baladnda THY 12 TL diye hatrlyorum ve ucuz oldugunu bircok insan biliyordu ama almaya cesaret edemedi. Yine iyi hatrlyorum Trkiye nin en byk bankalarndan garanti bankas 8 TL'den 6.5 TL'ye dt bedavann bedavas idi ka kii ald ve bekledi. imdi ne oldu THY 300 TL GARANT 85 TL Onun iin yatrm yaptm hisselerde paramn tamam ile ettigim kar hisse olarak brakr ana param cekerim ve gider faiz iermeyen enstrmanlarda NAKT TL-ALTINDA TUTARIM. Borsa d trendine girdiinde elimde olmayan ve deerinin altna den kaliteli gelecek vadeden hisseleri alr beklerim bu dngy yllardr bu ekilde srdryorum. Bilen icin borsa DARPHANEDR. A gzl olmayn ve hrs yapmayn emin olun kazanrsnz.Okuyun aratrn renin analiz yapn. Bakasndan dinleyerek yatrm yapmayn. Bundan yllar nce borsada belli bal 3-5 cakal vard . imdi binlerce akal var. Emeinize paranza acmazlar. Birde unu sylemek isterimki hangi hisseyi ucuzda alsanz aklnzda olan deere ne srede ulaacan hi bir zaman bilemeyiz.Onu patron, ve kaptan bilir,bizler sadece yolcuyuz.

3.  Alnt Originally Posted by Adalet Yazy Oku
    Bakin arkadaslar bir arkadanz bir dostunuz olarak sylyorum. Ltfen kulak verin. Borsa oyun yeri degildir. Yatrm yeridir. Onun icin ltfen butun servetinizi buraya yatrmayn. Ve ihtiyaciniz olmayan para ile yatrm yapin. Ben borsaya 33 ylm verdim. Bir dost bir byk olarak uyaryorum. Bir ok arkadas 3 gnde yada 3 ayda kazanmak istiyor. Olmaz arkadaslar olmaz. Sen kazanacaksnda TRLYON BALAYAN ADAMMI KAYBEDECEK.Buras kolay para kazanma yeri degil. Bunu aklnzdan kartn. Yllarm geti. imdiki aklm ve bilgim olsayd ne yapardm biliyormusunuz. htiyacim olmayan kk kk paralar ile kaliteli ve cok pirim yapmam sirketlere yatrm yapardm. Gidin kaliteli ve cok primlenmemis sirketlere ufak ufak alarak yatrm yapn. Bende imdi bu ekilde yapyorum. Tabi btn hisselerde kazanmak mmkn olmuyor. O zaman ne yapacaksnz sepet yapacaksnz. Kaliteli ve gelecegi olan sektr hisselerine yatrm yapacaksnz.Sepetinizde hisseler olsun ve diger TL veya dolar altn gibi enstrmanlarda olsun. Ksacas byk baronlarn yapt gibi her zaman satacak kadar malnz alacak kadarda paranz bulunsun. Baz forumlarda bazen yazarm burda da bazen yazarm Benim bir szm var bu szm kulaginiza kpe olsun. "Birok insan korkuda deerine, cokuda ederine bakmaz" ya alr,yada satar. Sizlere demem o ki neyi ne kadardan aldnza dikkat edin. Ucuz olan aln pahal olan satn. Hatrlayn Pandemi baladnda THY 12 TL diye hatrlyorum ve ucuz oldugunu bircok insan biliyordu ama almaya cesaret edemedi. Yine iyi hatrlyorum Trkiye nin en byk bankalarndan garanti bankas 8 TL'den 6.5 TL'ye dt bedavann bedavas idi ka kii ald ve bekledi. imdi ne oldu THY 300 TL GARANT 85 TL Onun iin yatrm yaptm hisselerde paramn tamam ile ettigim kar hisse olarak brakr ana param cekerim ve gider faiz iermeyen enstrmanlarda NAKT TL-ALTINDA TUTARIM. Borsa d trendine girdiinde elimde olmayan ve deerinin altna den kaliteli gelecek vadeden hisseleri alr beklerim bu dngy yllardr bu ekilde srdryorum. Bilen icin borsa DARPHANEDR. A gzl olmayn ve hrs yapmayn emin olun kazanrsnz.Okuyun aratrn renin analiz yapn. Bakasndan dinleyerek yatrm yapmayn. Bundan yllar nce borsada belli bal 3-5 cakal vard . imdi binlerce akal var. Emeinize paranza acmazlar. Birde unu sylemek isterimki hangi hisseyi ucuzda alsanz aklnzda olan deere ne srede ulaacan hi bir zaman bilemeyiz.Onu patron, ve kaptan bilir,bizler sadece yolcuyuz.
    Gzel tavsiyeler vermisiniz teekkr ederim.
    ''Ktmir bir kpekti.Ashab- Kehf'in kpei.Ama cennete gitti.
    Kim olduun kadar kimlerle olduun da nemli.'' NFK

sn. Adalet;

Bizde alarko maliyeti 2 tl altinda
    Thy maliyeti de 12 lira 20 kuru...

Kelepirciyiz anlayacanz...
    Ancak gordnz kelepir varsa paylasrsaniz pek hayra geer.
    Tabii yatirim tavsiyesi olarak almayz.
    nce eleyip sk dokur, ona gore degerlendiririz...

Simdiden tesekkurler.

5. Herkese merhaba, forumu uzun zamandr takip eden bir yatrmcym. Ondan daha da uzun sredir Alarko yatrmcsym ve irket portfoyumun en buyuk 2. pozisyonu. Tvbekar Beyefendi kadar olmasam da lotlarmn cogunu eski fiyatla 4-6 araligindan toplamis, sirketi de iyi kotu tanyan birisiyim. Alarko son 1 yildir sosyal medyada cok dikkat ceken, takip edilen ve cogunlukla elestirilen bir sirket oldu. Bu populerlikte, Twitter camiasnda iyi bilinen ve 2019-2020 yllarndan beri Alarkoyu takip eden Bar Ylmaz Bey gibi ok takipili hesaplarn rolu buyuk.

irket st ynetimi ile ilgili eletiriler: 2022 son eyreiyle ilgili beklenenden dk kar beklentisi paylaan CFO son 1.5 yldr yerle bir ediliyor. Aslnda Alarko ynetimi daha Ayhan Bey zamanlarndan temkinli bir ynetimdi, kurucularnn nakit dengesini cam topa benzettigi anektodu hepiniz duymusunuzdur. Eski CEO ciddi kar marjini koruyamayacagi ihalelere ve sektorlere sogukkanl yaklasan ncelikle saglamci birisiydi. Sirketin de byle bir kltr var. Biz o seneye aslnda 2.75-3 milyar kar hedefiyle balam ve her ceyrekten sonra ynetim gdm gdm kar guidance'ini ykseltmiti. Son eyrek webinerinde CFO yine temkinli yaklamla 8-8.5 milyar gibi bir hedef verince sonrasnda yaanan her dte adamcaz armha gerilen bir figre dnt. Piyasadaki fiyat hareketleri ve dnemsel speklasyon aslinda her hissede var ama yank odasndan kamayan her birey bu konuyu bence sama bir ekilde CFO ile ilikilendiriyor. Aslnda 2022'deki efsane kari ve 0 lanan dolar borcunu ortaya karan dinamik de yine bu CFO ve ekibinin hedge stratejisiydi, adama efsane gzyle bakmamz gerekiyor belki de Bence temeldeki sorun, kk yatrmcnn bu guidance'lar fazla ciddiye almas ve dar zaman perspeftifiyle beklenen guidance in fiyata yansmasna fazla odaklanmas. Arkadaslar, bu guidancelar ok gevek ve anlk beklentiler, kosullar degisir, muhasebe teknikleri deiir, ynetim degisir vs vs. Bence sorun, insanlarn bu guidancelar ve takip ettikleri webinerler, TV yaynlar, dergi syleileri gibi alanlardan yakaladiklarini adeta bir insider bilgi gibi grmeleri ve karsiligini ksa srede almak istemeleri. Benim sahsi yaklasimim, bu guidancelarin yn ve uzun vade stratejisi baglaminda ne anlam ifade ettigi. Srekli artan bir guidance var mi ya da syleside uzun zamandir bekledigimiz batarya isi zlm m buna bakarm sadece. Aksi takdirde, CEO nun bir TV ye cikmasi, dergiye konusmasi ciddi baglayici hale gelecek ve iletisimi ciddi anlamda filtreleyecektir. Gelelim CEO'nun Subat ayndaki webinerde EM'den ciddi bir etki beklemiyorum demesine. Burada konusmasinda kesin ve ciddi bir teyit olarak syler gibi konusmuyor adam, ihtimallere dayali konusuyor gibi daha ok. Belki de fazla iyimser konusmak istiyor bilmiyoruz, ama sonucta EM uygulanmas goruntuyu biraz degistirdi. te yandan EM'siz gerceklesen kar, CEO nun verdigi rakamlara yakn. Ben o bilgiye insider bilgi gibi yaklasmadigim icin cok nemsememitim ama insanlar gercekten cok duygusal yaklasti, kandirildiklarini sylediler, bilanconun gidisatina ve sirketin hikayesine pek de bakmadilar.

Bar Ylmaz Bey ve etrafindakiler cok tecrbeli ve iyi kazandiklarinin dndm yatrmclar. Baarlarn da veri takibiyle sk sk ilikilendiriyorlar. Ancak ben farkl dnyorum. Bence ortaya km verinin artk bir nemi yok, siz takip etseniz de etmeseniz de herkesin bildigi bir bilgi o artk. Bence Bar Bey in bu alikanligi yanli yorumlaniyor. Adam verileri her gn takip ettigi icin kazanmiyor, kazandigi hisseleri dogru sectigi icin kazaniyor. Bu sirketlerin nemli bir ksm da zaten verileri takip edilebilir kurumsal ve basarili sirketler oluyor. Yanlsama bununla ilgili. Dolayisiyla, CEO nun bir kac cmlesini yakalayip bunun zerine insanlar bir kazanma stratejisi belirlemis oldular. Ben de Baris Bey'den cok faydalandim ama bu cogunlugun yaklastigi sekilde olmad. Durum beklendigi gibi gerceklesmeyince bir ksm Alarko'yu satm oldu. Bence her kk yatrmc, bilgi asimetrisinde dezavantajl oldugunu peinen kabul edip, yatrm sresini alabildigince uzun tutmal. Orta ve ksa vade fiyat beklentilerini bu yzden yanl buluyorum.

Tarm: Tarm hepimizin ailesinden yakinlarindan bildigi bir alan aslinda. Cok verimli topraklara sahip bir sehirde aile byklerimin 150-200 dnm tarlas var ve bildigim kadariyla 50 yldr traktr var. Buna ragmen bu tarla bir trl ciddi bir kazanc saglamad. Cnk tarm byk lekte yapldgnda kar getirebilen ve teknolojinin nispeten diger sektrlere gre henz cok angaje olmadg bakir bir alan. Alarko bence bunu grd ve TR'nin malesef nfus yapsyla da ilgili olarak dk gelirli emek gcn kullanmak istedi. Eger bu ise lek ekonomisi katarsaniz ve lkenin sahip oldugu Jeotermal kaynaklar gibi (ya da Kazakistandaki Dogal gaz tesvikleri gibi) 1.6 kat verim saglayan faktrleri katarsaniz gayet de iyi bir yatrma dnyor. Kazakistan zaten pastay en az 2 ye katlam oldu ve adreslenebilir pazar corafi olarak mthi arttrm oldu. Tabii ki bilemeyiz ama ben artk Alarko'nun bu 2 lkeyle de snrla kalmayacan, 2030 sonras Hindistan(10 yla ini geebilecei syleniyor), Banglade, Nijerya havzas gibi ok nfuslu alanlara yakn lkelerde en az TR ve Kazakistan byklnde tarm yatrm yapacan ngryorum (Tvbekar abi gibi benim de kck bir alarko yatrmcm var, o yzden 2030 lar 2040 lar dnmeden uyuyamyorum). Bu konuda aslinda en cok hosuma giden CEO'nun, pazar fiyatn belirleyebilecegimiz seviyede olacagz demeci oldu ki bu mthis nemli bir guidance eger baarlabilirse. Planland gibi ok kazanamasak ta, en azndan kadn igcne verilmi mthi bir destek olarak dneceim Tarm yatrmn. (Alarkonun amiral gemisi olan termik santralini karbon temize karacak bir sektr oldugunu ve belki de bydkce domates kadar karbon sertifikasi satarak da kar edebilecegini hesap etmek lazm)

Havaclk: Kordsa yatrmm nedeniyle havaclga biraz ainaym. Boeing, 2019 dan beri retim kalitesi ve tasarm hatalar kaynakl problemler nedeniyle sertifikasyon otoritesiyle ba dertte ve retim kapasitesi hala cok kstl. Airbus nispeten iyi gitse de pandeminin getirdii durma nedeniyle alt yklenicileri hala istenen hza ulaamad iin retim kapasitesini geniletemiyor. Duopol olan marketin her iki reticisinde de ciddi backloglar olustu. Diger taraftan dijitallesen dnyada kargo ihtiyaclar ciddi anlamda arttrmaya devam ediyor. BOE ve Airbus, artan havayollar taleplerine cevap vermek istese de kargo ihtiyalar uzun bir sre daha artarak devam edecek. Bu yzden, eskiyen veya yakt dezavantaj nedeniyle filolardan kan geni gvdeli uaklarn kargo uak dnmne girmesi son derece mantkl. te yandan, lkemizde TAI, THY, Pegasus, Bayraktar vb sirketlerde havaclkta yetimi ciddi bir mavi ve beyaz yaka personel bulunuyor. Havaclkta gl yanbamzda Katar, BAE, Suud vs krfez lkeleri de var ve bunlarn bu ileri yapacak kadrolar yok, bize oralardan da i geleceini tahmin ediyorum. Bu kapsamda, havaclk yatrmnn henz kapasitesini ve beklentilerini cok net bilemiyoruz ama yine doru ve lkemize uygun bir alan oldugnu dnyorum.

Batarya: Bu alan ok bilmiyorum ve biraz trend bir sektr oldugu icin mesafeliyim ancak, Alarko ynetimi sektr dnmn en iyi bilen dinamik bir ekip, gerekli fizibiliteyi yaptklarn varsayyorum.

Enerji: Elektrik fiyatlarndaki ciddi sbvansiyon 1-2 aya bitecek ve PTF lerin serbest piyasasnda avantajl olacamz dnyorum. Alarko Hikayesini balatan termik santral, doru ynetilen hedge yaps ve teknolojisiyle bir sre daha holdingin amiral gemisi olmay srdrecektir. Twitterda yine temel analiz, iktisat ve sektrel bilgileri cok begenilen bazi hesaplarn dile getirdii Konya Dagitimin 11 yl kalmis gibi yaklasimlari da fazla karamsar buluyorum. Konya'y Alarko'dan alirlarsa uzun yllara dayanan byk bir birikimin kaybolacag ve sonunda esas hizmet alan ve para deyen vatandasin zararl cikacagindan hareketle sag duyum bu konuda karamsar olmann mantkl da olmadgn sylyor. Ki Osman zen Bey, sektrden birisi olarak paylat yorumlarda, Alarko'nun Konyay bu kez daha karl bir sekilde alacaini tahmin ettigini paylat. lk anlamann oldugu yllarda dk dolar dneminde anlam, sonraki dolar rallilerinin kazand TL ile gslemek zorunda kalmt.

Neyse fazla uzattm. Genel olarak, bu forumdaki ve sosyal medyadaki irketin iletiim kazalaryla ilgili alglara katlmyorum, yanl yaklaldn dnyorum. Yeni yatrm alanlar ile ksa ve orta vade deil uzun vadeye odaklanyorum.

6. Trkiye, kazn her trlsn ayr ayr deneyimleyebilmek iin mkemmel bir yer. Burada yetien biri dnyann baka bir yannda sknt yaamaz.
    Re-twittlediklerim katldm anlamna gelmez!

sn whisperer
    itibar dnda belirteyim dedim. gzel yazyd gerekten bu ALARK tahtacsnn ii zor... bir ka saik eksik kalm gibi. ama kendi dncelerimi derli toplu okuduumu zannettim biraz. benimkiler kadar alakalem deiller geri...
    bu minik ALARKO yatrmcs benimkinden minik mi?
    var msnz nmzdeki yllarda bir genel kurula onlarn da katlmasna...

sn british
    irket gerekten farkllayor. paylamlar ne ekilde ediniyorsunuz bilmem ama sn nowayout ( dikkat dikkat gren duyan bilen yok mu nerededir diye) ile birletiinizde piyasann tozunu attrrsnz

sn Whsperer;
    MERAM'n szlemesi bittiinde yle byk bir varlk taban alaca olacak ki onu her babayiit deyemez.
    Ayrca araziyi ok iyi bilen bir ekibi de var.
    En iyi fiyat yine MERAM verebilir. Diye dnyorum...

sn. British;
    Alarko malmunuz, eskiden pilci de idi.. BEREC markas ile Gaziosmanpaa-Bayrampaa arasnda bir muhite adn da vermilerdi.. imdi bilanolarda gzken EYP ARSASI da o fabrikann bakiyesidir..
    Alkalin piller knca gerekli dnm salayamayp piyasadan akilmilerdi..
    Keke imdi pil teknolojilerine tekrardan katlabilseler...

sn. Tbekar abem, nova stadm iki yldr yok... herhalde internet olmayan bir muhite gitti.... ya da bizden o kadar bezmi ki......

Sayfa 252/683 lklk ... 152202242250251252253254262302352 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •