-

Originally Posted by
fuma
Tacirler Portföy güzel soru sordu ses kötüydü CEO bir şeyler anlattı.Adam dediki siz Alarko Yatırım olarak bir sürü yere yatırım yapıyorsunuz ve kar hedefliyorsunuz.Kar marjı beklentinizin üstünde olan Alarko varken ve iskontolu kar potansiyeliyken hedefiniz varken agresif olarak geri alım yapsanız daha mantıklı olmaz mı dedi.CEO yine politikacılar gibi eveledi geveledi koskoca sıfır anlamlı cevap verdi kapadı.ALYAT ta 125 milyon dolar nakit cash var turizm grubu var meram var otoyol var arsa tarla şirket 950 milyon euro market cap ne anlatılıyor komedi bence
evet ses sistemi berbattı... soruya cevap verdilerse de ben anlayamadım. ama CEO hak da verdi... üstelik mesariften kaçıp 1,5 saat zoom kiralamışlar
...
benim için önemli olan : önümüzdeki 5 yıl içinde MERAM a 2 milyar dolarlık yatırım öngörüyorlar... bunların % 20 si finansal gelir olarak yazılmaktaymış. 2030 yılında sadece bu yatırımlardan gelecek gelir yıllık 400 milyon dolar...
yani benim 2 dolar hisse başı kar galiba havada karada olacak gibi...
-

Originally Posted by
fuma
Tacirler Portföy güzel soru sordu ses kötüydü CEO bir şeyler anlattı.Adam dediki siz Alarko Yatırım olarak bir sürü yere yatırım yapıyorsunuz ve kar hedefliyorsunuz.Kar marjı beklentinizin üstünde olan Alarko varken ve iskontolu kar potansiyeliyken hedefiniz varken agresif olarak geri alım yapsanız daha mantıklı olmaz mı dedi.CEO yine politikacılar gibi eveledi geveledi koskoca sıfır anlamlı cevap verdi kapadı.ALYAT ta 125 milyon dolar nakit cash var turizm grubu var meram var otoyol var arsa tarla şirket 950 milyon euro market cap ne anlatılıyor komedi bence
Evet guzel soruydu..
Sizin yatirim anlayisinizla bizim ki biraz farkli dedi ceo.
Hisseyi pek siglastirmak istemiyor da olabilirler..
Cunku geri alim yapinca satmak degilde sermaye azaltimi yapacaklar..
O zaman oynakliga daha musait olur diye dusunuyor olabilirler..
Patronlarin temettu ile isleri olsa en mantikli hisseyi toplayip,sonra da yakmak ama o kadar uzun vadeli düşünmüyorlar bizler gibi..
-
ya sığ olsa nolur olmasa nolur.hisse 9 senede 1 kez yürüdü o da 9 ayda oldu 2022 onun dışı spek ve saçmalıkları zerre azalmadı.Bu hissenin fiyatı serbest piyasa olan borsada belirleniyor diyenin ağzına lahmacun küreğiyle vurasım geliyor. FULL kontrol altında.
Alyatta 125 milyon dolar var şakamısınız ya, holding 1.1 milyar dolar.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri