Originally Posted by
tovbekar
lalettayn takas takibi yapıyorum ( derinliğim olmadığını belirttim) gün içinde özellikle soğuk havalarda yeni mesleğim olan çocuk bakıcılığı nedeniyle evde oluyorum ve ekrandan uzak değilim, bu yüzden gün içi alım satım verdiklerinde bakıyorum. gördüm ki bu teknoloji/ robotik işlemler nedeniyle oyun stili değişmiş, ama görüntü aynı. bugün Garanti gün boyu alıcılı idi. son zamanlarda satışta olan kurumun dönüp kapanışa yakın alması nedeniyle muhtemelen talep bekledi. ama gelmeyince son saat içinde ( belki dakikalardır bilemem) 150 000 adedini zararına vermek durumunda kaldı.
takaslarda epey bir virman da oluşuyor. bakıyorsunuz kurum 1 milyonu geçiyor sonraki günlerde tahtada yok bir de bakmışsınız 600 000 civarına geri dönmüş... bazı kurumlar yabancı virmanı yapıyorlar ama ne olursa olsun kağıtla ilgilenenler çoğalmış. bu bizim iplikçinin işine gelmeyecektir. ama muhtemelen son zamanları top çevirebileceği...
Eğer dünyada enflasyon oluşuyor ise, paralar bir şekilde değer kaybetmek durumunda ise ( malum ülkelerin borçlanmaları zorlanmaya başladı), gayrımenkul talebi değişim içinde ise ( henüz bizim ülkemizde bilinmese de sanırım bazı hususlar değişecek. bizde ise geride kalan gecekondu sürecine dönülemeyeceği için belki küçülmeye gidilebilir çünkü satın alama gücü gitgide azalıyor), aslıyok yaylasındaki koyun/coinler patlamak üzere ise, altın gümüş ve dahi diğer madenler ( anlamadığım bir şey bilmediğiniz madenlere yatırım mı yapıyorsunuz kumar mı oynuyorsunuz) füze gibi çıkmış ise (bir kaç yıl önce altın 2000 dolar değildi, gümüüş ise sanayide kullanılabilir hammadde olmayı aşıyor gibi)......
işte bu kadar yatırım ortamları darmadağın iken ve dünyanın geleceği belirliliği kaybetmiş iken, ya her birinden sepeti dolduracaksınız ya da sağlam bir hisse senedine yatırım yapacaksınız...hisselerde ise tüm dünya için olduğu gibi ülkemiz için de geçerli, bilinen pazarlar değişiyor, bazı hisselerde 100 yıllık karlarıyla bile fiyatına ulaşamayacak kadar pahalı hale gelmiş ise...
bu kadar iseden sonra oturup değerlendirmenizi yapın ve varsa bildiğiniz bir şeyler tartışalım, tartışmayacaksanız özelden görüşelim ama önümüzdeki dönemde ayakta kalabilelim...
Yer İmleri