lalettayn takas takibi yapýyorum ( derinliðim olmadýðýný belirttim) gün içinde özellikle soðuk havalarda yeni mesleðim olan çocuk bakýcýlýðý nedeniyle evde oluyorum ve ekrandan uzak deðilim, bu yüzden gün içi alým satým verdiklerinde bakýyorum. gördüm ki bu teknoloji/ robotik iþlemler nedeniyle oyun stili deðiþmiþ, ama görüntü ayný. bugün Garanti gün boyu alýcýlý idi. son zamanlarda satýþta olan kurumun dönüp kapanýþa yakýn almasý nedeniyle muhtemelen talep bekledi. ama gelmeyince son saat içinde ( belki dakikalardýr bilemem) 150 000 adedini zararýna vermek durumunda kaldý.
takaslarda epey bir virman da oluþuyor. bakýyorsunuz kurum 1 milyonu geçiyor sonraki günlerde tahtada yok bir de bakmýþsýnýz 600 000 civarýna geri dönmüþ... bazý kurumlar yabancý virmaný yapýyorlar ama ne olursa olsun kaðýtla ilgilenenler çoðalmýþ. bu bizim iplikçinin iþine gelmeyecektir. ama muhtemelen son zamanlarý top çevirebileceði...
Eðer dünyada enflasyon oluþuyor ise, paralar bir þekilde deðer kaybetmek durumunda ise ( malum ülkelerin borçlanmalarý zorlanmaya baþladý), gayrýmenkul talebi deðiþim içinde ise ( henüz bizim ülkemizde bilinmese de sanýrým bazý hususlar deðiþecek. bizde ise geride kalan gecekondu sürecine dönülemeyeceði için belki küçülmeye gidilebilir çünkü satýn alama gücü gitgide azalýyor), aslýyok yaylasýndaki koyun/coinler patlamak üzere ise, altýn gümüþ ve dahi diðer madenler ( anlamadýðým bir þey bilmediðiniz madenlere yatýrým mý yapýyorsunuz kumar mý oynuyorsunuz) füze gibi çýkmýþ ise (bir kaç yýl önce altýn 2000 dolar deðildi, gümüüþ ise sanayide kullanýlabilir hammadde olmayý aþýyor gibi)......
iþte bu kadar yatýrým ortamlarý darmadaðýn iken ve dünyanýn geleceði belirliliði kaybetmiþ iken, ya her birinden sepeti dolduracaksýnýz ya da saðlam bir hisse senedine yatýrým yapacaksýnýz...hisselerde ise tüm dünya için olduðu gibi ülkemiz için de geçerli, bilinen pazarlar deðiþiyor, bazý hisselerde 100 yýllýk karlarýyla bile fiyatýna ulaþamayacak kadar pahalý hale gelmiþ ise...
bu kadar iseden sonra oturup deðerlendirmenizi yapýn ve varsa bildiðiniz bir þeyler tartýþalým, tartýþmayacaksanýz özelden görüþelim ama önümüzdeki dönemde ayakta kalabilelim...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri