Tespitler efsaneYaşam formu spek! Puahhaaa
)
Tespitler efsaneYaşam formu spek! Puahhaaa
)
100TL bandından ne kadar uzaklaşırsa o kadar iyidir.Düşüş gelirse piyasaya en kötü 100 tl ye gelir.Buralardan satış yersek yine 90-95 tller yine gündeme gelir.ATH seviyesine ne kadar yaklaşırsak o kadar iyi.125 yi en son enflasyon muhasebesi gelmeden görmüştü.Bilanço geldiğinde taban oldu ve 22 ay geçti.125 olunca tüm maliyetleri altına almış olacak.Stratejik fiyat. 18 nisan 2024 son kez 125 i görmüştü rahmetlik![]()
tahtalarda gerçekten spekin belli bir malı sürekli bulunur... Eğer tahtacılık yapıyorsa satacak kadar malı alacak kadar nakdi olmalıdır ( her ne kadar bu durum biz küçük yatırımcılar için önerilse de benim gibi birisi ne işiniz var trade ile. kısa vadeli trade yapmanız mümkün değil siz bir hisseyi çalışırsınız, ve dersiniz ki benim bu hissede hedefim mesela 100k lot. bundan şu kadar temettü bekliyorum ( mesela bende eğer finansal hisseleri olmasa idi AYGAZ olabilirdi dün verdiği temettü miktarı 10 TL üzerinde. 100 K için bu miktar 500 000 Tl üzerinde yapar ki bir ailenin yıllık geçimini sağlar - dikkat geçim dedim -), benim beklediğim temettü 25 cent ki bu durumda hedefimin sadece yarısına yakının gerçekleştirdiğim için diyelim ki 40 000 lot hissede 25 centten yıllık 10 000 dolar eder. 10 000 dolar bir aileyi belki İstanbulda Ankarada değil ama taşrada geçindirir. hele gerçek hedef 50 cent olur ise bu miktar 20 000 dolar olur ki bu durumda geçim genişleyecektir...
neyse söz konusu olan ben değil diğer küçük yatırımcı kitlesi. mesela kendi adıma hisse 10 dolar olur ise bu hisse ederine yaklaşmıştır. 15 dolarda bir kısmını 20 dolarda mesela yarısını satıp çalıştığım diğer hisselerden birini alabilirim. tabii ki hisse başı 2 dolar kar gerçekten ulaşılıp da rayında gitmeye başlar ise o zaman çok uzun vadeli bir hisse olarak ömürlük düşünülebilir...
1. tip küçük yatırımcı benim...
2, tip ky ise mesela vay gitti gider hemen atlayayım 6000 liram 1 haftada 30 000 lira olsun 1 ayda 300 000 olur diye atlayan kumarbaz takımına bakalım. örnek benim değil ama facebookta önüme gelen reklamlardan. buna inanıp atlayan var mı muhtemelen çok var ki adamlar değiştirmiyor. belki de 6000 Tl gitse ne olur demekteler... işte bu tip için tavana yakın alır 3 günde hisse düşerse ki bizim spekin adetidir gireni ütüp gönderiri bu arada bizi de kebap ateşine koymaya çalışır ki düşelim ve yesin...
3, tip ise teknik analizciler... onu ütenler de bu analizin resimlerini kendi çizen gruplardır. onlara karşı ne şansınız olur bilmem. ama dönem dönem teknikçiler girip üç kuruş kazanıp ya da kaybedip giderler. momentum avcısı mı diyelim.
4, tip son grup diyelim bunlar girip mesela 115 de girerler 130 olursa satarız deyip bir haftada bir miktar kazanalımcılardır ki epey ütüleceklerdir...
illa ki son grup ise grupçulardır. ağababalar hisseye çalışırlar, girerler ve sonra gruba derler ki bu şirket var ya .... işte bu şirket gerçekten grubun ivmesiyle gider. hisse hareket edince insanlar kara geçerler halbuki ağababa hissesini satmıştır. önce grubuına yavaşça çıkın der, sonra diğerlerine ilan bile etmez der ki biz grupta paylaştık...
çok yazdım ama bağlayacağım nokta şu olacak. dün hissede TERA göründü. epey bir alım vardı. acep birileri onun üzerinden mi mesaj veriyor yoksa ölçüp biçip biz bu hisseyi de satın alırız mı demeye başladılar acaba. şayet diğer hisselere benzetirler ise benim ne zaman satıp çıkmam gerekir sizce. benim için yatırımcılığın kurallarında birisi speklerin cirit attığı hisselerde olmamaktır. neyse 20 dolara kadar çıkaracaklar ise işte meydan...
siz hangi tip yatırımcısınız?
not müptezel alenen yalanlarına ben demiştimleri de eklemeye başladı. vay 17 leri telaffuz etmiştim falan gibi saçmalara da başladı. birileri tanıyor ise tez elden bir psikiyatri bölümüne başvursun sonu gerçekten kötüye varacak![]()
Alarko da hacim düşüyor bu tehlikenin ilk işaretleri.Yukarı adam gibi çıkış yaptığı dönmelerde 13 milyon 15 milyon hatta 20 milyonu buluyordu.Ne zaman 6-7 milyona düşsse beni korkutur.3-4 milyon lotla düşüş başladığında ise bilin ki game over! en az %15-20 düşer ve tahteyı delik deşik edecekler. 9 yıldır şaşmadı.Neden hisseye %2-3 bile çıktığında ciddi alım satım gelmiyor sahipsiz kasaba gibi anlamış değilim.Hacimsizlik büyük sorun bence.
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık %43,58 arttı, aylık %8,46 arttı
Tarım-ÜFE'de (2020=100), 2026 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %8,46 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %8,46 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %43,58 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %38,18 artış gerçekleşti.
Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde %8,42 artış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde %14,36 artış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde %4,08 artış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde %12,14 artış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde %7,00 artış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde %4,02 artış gerçekleşti.
Ref: ...:::vobelıt:::... - Page 2623
12 - 14 Mart arası IV. Çeyrek 2025 bilançosu gelince az buçuk, II.Qtr 2026 bilançosu geldiğinde kesin olarak bokunda boncuk var mı yok mu, Belli olacaktır. Cenalden kurtulup, sadece para toplama işinde kalması, Fiyat analizi bilanço tahmini yapmak daha kolay olur . Şimdilerde çöpsüz üzüm gibi görünüyor gözüme .
Son düzenleme : Baygeorge; Bugün saat: 12:30.
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Bu günlerde bağırmadan sessiz sessiz saman altından su yürüterek ve dahi ıstık çalarak topluyorum !..
Günün sonunda Dünyada her yerde birileri domates Biber Patlıcan lazım diyecek .
Ref : Barış MANÇO !..
Trace Adkins - Ladies Love Country Boys (Official Music Video)
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
bizler seralar için ilk hesapları yaptığımızda 3,5 yılda kendini amorti edebilir diye düşünüyorduk. şirketin açıklamalarına göre onlar bunu 5 yıl olarak almışlar. şimdilerde 7-8 yıl...
7-8 yıla çıkma sebebi nedir tam olarak bilemiyoruz. arazi fiyatlarındaki artış mı? işçi ücretlerindeki artış mı? diğer girdilerdeki artış mı?sermayenin pahalılaşması mı? bunları bilmiyoruz bildiğimiz tek şey bu yüzden yatırımlarda ayaklar gazdan çekildi.
muhtemelen şirket bu gazdan çekişte sistemini en azından planladığı sistemi değiştirmek durumunda kalabilir. maliyetlerin düşüşünde maksimum verimlilikte bazı hedeflere ulaşmayı deneyeceklerdir. kimbilir belki de talepte problem vardır ?
ne olursa olsun 2026 bilançosu ( 12 aylık) bir çok sorunun çözüldüğü bilanço olacaktır. bakarsınız alınan 3,500 dönüm arazi, gürlükteki jeotermal izinler kömür fixlemedeki kadar olmasa da benzer bir etkide bulunabilir. belki de umut fakirin ekmeği modu geçerli ama ne olursa olsun tarımın na sektör haline gelmesini ya da enerjinin yerini almasını beklemek zor... zaten geçtiğimiz yıllardaki sunumlarda da enerji dışı %40 mı demişlerdi
Yer İmleri