Komik ama Israil de endex artı. Sanki İran a biz giriyoruz ?!
Komik ama Israil de endex artı. Sanki İran a biz giriyoruz ?!
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Endeksin yılbaşından beri yuzde 22 prim yaptigi,sahol ve kocun yuzde 25 prim yaptigi endekste Alarko olarak yuzde 2 primliyiz ve hala düşüyoruz..
100 un alti da en geç p.tesi gelir..
Dunyanin en aşağılık yaşam formlari ile mucadele ediyoruz malesef bu hissede..
Bunlar ,hisse dunyanin karini da yapsa ,bi bahane bulup kimseye ekmek yedirmez..
Ceo su cikar konusur,cfo su cikar bi halt yer,patronu cikar ,yalandan hisse satisi yapar,baskılarlar..
Epey zaman önce sn FT2 Aksa mı Alark mı diye sormuştu... ben de açık ara Alark demiştim. zaman içinde o AKsa aldı ama Aksa % 1100 bedelsiz sermaye artırdı ve açık ara öne geçti. sermaye artırmasını ve lodrikin alışlarını farklı şekillerde yorumlasam da dün açıklanan bilanço ki incelemedim, ve temettü oranı beni kıskandırdı... Acaba çok mu yanıldım diye düşünsem de , kıskansam da gene Alark alırdım muhtemelen...
müptezel mubarek Ramazan günü bütün pisliğini kusuyor. ulan çukur mahlukat bari Ramazan hatırına sus... Gerçekten eleştirse gam yemeyeceğim, iğrençleşiyor ve yalanların bini bir para...
Alarkın önünde bir fırsat var, çok fazla olmasa da bir miktar temettü vermeli. ve Genel kurul ve diğer Webinarlarda artık gerekçelerini koyarak planları netleştirmeli...
Ramazanı da düşünerek biraz ekrandan uzak kalmak lazım ( tabii Tv ekranı dahil. önceki gün GS nin mükemmel seyrinden sonra ( ki yediği goller gerçekten berbattı ve en kısa zamanda önlem almalılar), dün FB den daha iyisini beklerken neredeyse kalpten götürecekti... en iyisi klasik ramazan ritüellerine dönmek lazım, lazım da gerçekten teravihin anlamını verecek bir hoca lazım. gündüzleri ise oğlanla dışarı çıkmaya başladığımız için sanırım etkilenmemek lazım. ben günlük değil yıllara sari yatırım yapsam da ekrana baktığımda bozuluyorum. lütfen bu hissede kısa vadeyi düşünmeyin saç baş yolduracağı gibi ocağınıza incir ağacı dikecektir...
hocam merhaba,
bende 5 yıldır alarko yatırımcısıyım, portfoyde şu an %15'lerde, ford %60 lara cıktım bi ara, 2026 portfoy yonetmi degistirdim ve şu anda ford %10 dusurdum, (hiçbir şirkete %25'ten fazla olmamlı naçize kendimce, zamansalık ufak tefek ihlaller hariç, geçen charli munger dinliyordum oda %25 ten bahsetti videoda vs)
sanırım sadece alarkoya yatırıyorsunuz, ve gordugum kadarda araştırmayı seven ve işi bilende birisiniz,
her ne pahasılan olursa olsun, tek hisseye yatırım yapmak konusunda fikirleriniz nedir ?
yanlış anlaşılma olmasın , sadece sormak istedim , kendimde ceşitlendirme yapmak , kişiye gore, bilgiye gore , riske gore bircok paremetreye gore tabiiki şirket ortaklık sayısı farklılıklar olabilir 3-5-7-12 vs ,
sizin açınızdan nasıl yorumlarsınız
hürmetle,
sn skardes
tek hisseye yatırım yapmak gerçekten ölüm gibi bir şey... hisse çeşitlendirmesi yapmalı, hatta portföyde diğer varlıklar da yer almalı. bir ara eurobondların İslami versiyonu diye pazarlanan sukukları inceledim. hem aracı kurumuma hem bankaya ( maaş aldığım ve zamanında yatırımlarımı yaptığım banka, şimdilerde benim aracı kurum katılımcı olduğu için alış yapamazsınız satış yapabilirsiniz demekteler) bu işi öğrettim. 100 000 dolarlık sukuku size 75 000 dolara veriyorlar, yılda 7,500 dolar karpayı veriyorlar vade sonunda da mesela 10 yıl size 100 000 dolarınızı ödüyorlar üstelik bunu Devletimiz yapmakta. gerçekten müthiş bir fırsat gibi görünse de maalesef araştırdıkça gerçek anlamda islami olmadığını gördüm ve almaktan vazgeçtim...
yukarıdaki mesajlardan birinde umuttan söz ettim. zenginlik umudu belki de sadece benim ölçülerimde zenginlik olarak da düşünülebilir. gerçekleşebilir mi evet. aslında şu zamanda zenginim kimseye ihtiyacım yok ama zaman içinde oğlumun eğitimi ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilmek derdim var.
bir diğer husus bazı araştırmaları yaptıkça dünyada yaşamaktan korkuyorsunuz. geçtiğimiz 2 yılda Alarko Holding gerçekten yapılması gereken yatırımı yaptı, şimdi de MERAMı kendi payına almakla benim düşüncelerime göre en doğrusunu yaptı. aslında bu kadar çaresiz olmasam çeşitlendirmeyi düşünebilirim. belki ederine gelirse ya da ederini aşarsa çeşitlendirmeye çalışırım. şimdilik bu aşamada tek şirket olarak devam edeceğim...
Bağlı ortaklığımız Alarko Enerji A.Ş. ("Alarko Enerji") ve Cengiz Enerji Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi'nin ("Cengiz Enerji") müşterek yönetimine tabi ortaklığımız Alcen Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri Anonim Şirketi'nin ("Alcen") kontrolünde yer alan Cenal Karabiga Termik Santrali'nin Cengiz Enerji'nin uhdesinde; Alcen'in kontrolünde yer alan elektrik dağıtım (MEDAŞ), elektrik satış (MEPAŞ ve MESAŞ) ve ilgili diğer alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin paylarının tamamının ise Alarko Enerji'nin uhdesinde bulunmasının öngörüldüğü bir yapı oluşturulması amacıyla ortağımız ile görüşmelere başlandığı ve bu kapsamda mutabakat sağlanarak Alarko Enerji ile Cengiz Enerji arasında bir ön protokol imzalandığı daha önce kamuoyuna duyurulmuştu.
Söz konusu ön protokol kapsamındaki işlemlerin gerçekleştirilebilmesi amacıyla 2010/4 sayılı Rekabet Kurulundan İzin Alınması Gereken Birleşme ve Devralmalar Hakkında Tebliğ uyarınca Rekabet Kurumu'na izin başvurusunda bulunulmuştur.
Kamuoyuna duyurulur.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
Yer İmleri