Gayrimenkul : arsa, tarým arazileri, yönetim binasý, yatýrým amaçlý gayrimenkuller. Peki bu tarým arazileri için borç ? 600-700 mn dolar. Azýcýk okumayý bir öðrenebilse
ya da okuduðunu anlayabilse ? ya da matematik bilebilse
![]()
Gayrimenkul : arsa, tarým arazileri, yönetim binasý, yatýrým amaçlý gayrimenkuller. Peki bu tarým arazileri için borç ? 600-700 mn dolar. Azýcýk okumayý bir öðrenebilse
ya da okuduðunu anlayabilse ? ya da matematik bilebilse
![]()
sahtekar da sahtekarlýk yapan da þimdiye kadar yazdýðý hiç bir þeyin arkasýnda duramayan da senin gibilerdir. o kadar sahtekarlýðýn var ki bir þekilde aldýðýnda güller açýyorsun satýp düþsün diye almak istediðinde bütün çirkinlikler sende oluyor...
ilk yalanýn sana 2021 yýlýnda bir forumdaþla tartýþýrken GÖYNÜKle ilgili cehaletinle baþladý. haksýzsýnýz dediðim için bütün kindarlýðýnla o gün bu gündür demediðin kalmadý. ben adam gibi malýmýn peþindeyim.
bak bu sn bridgerin mesajý BAKAD ile ilgili. 2025
"Þöyle ki:
Nakit ve krediler birbirini kapatsýn diyelim;
Cenal 700+Meram 400+Carrier 100+Algyo 180+ Arsalar 100+ Bakad 50+Turizm 75+ Altek santraller 150+ Tarým vs 300+ Alser 80+ geri alýnan paylar 30= 2.165 bin usd
bir mesaj daha sn bridgerden
"Bugün 23 Nisan sebebi ile detaylý inceliyorum dipnotlarý...
Buradaki Taahhüt -17 milyar TL Nakit, BAKAD kredisi, ancak kredinin tamamý, ALARK pay 1/3 , yani þirketin bu kadar büyük bir negatif nakit durumu yok. Bunun yanýnda BAKAD özkaynaklarý yaklaþýk 180 milyon USDye çýkmýþ 31.12.23 itibarý ile, ALARK payý 60 milyon USD, bu 60 milyon USD de her çeyrek 5 milyon USD artacaktýr, yani hergün BAKADtan net 55bin USD kar etmekteyiz. KZdeki bu þirket 2-3 yýl sonra en az 150-200 milyon USD deðere ulaþacaktýr. 2028 hedefleri için ise kredi ödemeleri yapýlýp faiz gideri sýfýra yaklaþtýkça Sadece BAKAD deðeri þu andaki piyasa deðerimizin %20sine ulaþacaktýr. Benim þahsi tahminim 250-300 milyon USD."
Son düzenleme : tovbekar; 20-05-2026 saat: 20:15.
POMEGA ufkundu Gotionu beceremediðini ve geç kalýndýðýný yazan baban mýydý. eðer bu geç kalýnma fiyatlardaki düþmeyi getirmiþse ne ala. bak þimdi senin erkenci þirketler ödeme krizindeler. ALARKO geç kaldý diyen baþkasý mýydý. þimdi paþa paþa ucuz ucuz yatýrým yaparlar ya da yapýlaný satýn alýrlar. hani erkenciler. hani ufuk. sahtekarlýðýný dahi baþkasýna yüklemeye çalýþacak kadar yüzsüz olan birinden ne beklenir ki baþka...
adam alýnca þak þak satýnca t....þak bundan ala sahtekarlýk mý olur
Son düzenleme : tovbekar; 20-05-2026 saat: 20:10.
hesap bilen ya da bilmeyenlere bakmak lazým... 600 700 milyonluk borç ALARKO; için çekirdek parasýdýr kaldý ki bu paranýn 80 milyon dolarý uzun vadeli kredidir çifteler için alýnmýþtýr. otel projesi hakeza teþvik kapsamýndadýr.... borcun çoðu da ALCENden tarýma... hesap bildiðin kadar okuma yazmayý da öðrensen anlardýn. o kadar kötü þirketse defol git baþka yerde havla...
ben bu ülkenin hiç bir þirketinin dara düþmesini istemem. dansözlük senden kimseye düþmez. ama borç saymýþken muhteþem akseninin borçlarýný da hesaplayabiliyorsan saðda solda .... kimseye hoþt dedirtmezsin
Son düzenleme : tovbekar; 20-05-2026 saat: 20:12.
Ekran görüntüsü 2026-05-20 221005.jpg
Üþenmedim böyle bir salaða cevap verdim ya. Herif tam bir sahtekar yalancý. Kendi araþtýramýyor ama bir baþkasýnýn yazdýðýný kanýt olarak sunuyor
.
Not: BAKAD(33% ALARKO ortaklýðý), BARR(25% ALARKO ortaklýðý), payýmýza ne kadar düþer hesaplayýn. Bu kadar mallýk ile ben daha fazla uðraþamam.
beyin olsa yazdýðýmý anlar ama nerede. 1 milyar dolar menkulu bedavadan yapmadý. 600-700mn dolar borç yaparak yaptý. Ne güzel o zaman bütün þirketleri aktiflerine göre deðerleyip BEDAVA diyelim. Yalamak için yer arýyor![]()
CENAL 700 ?. Birisi AKSEN'in 900 MW'lýk doðalgaz santrali 600mn dolar, 270MW lýk linyit santrali 400mn dolar yani sadece TR'deki varlýklarý 1,1 mlyr dolar dese çok komik ve cahilce olurdu
![]()
sahtekar olan sensin neden sahtekar ve yalancý olduðunu kendin de biliyorsun... ama madem BAKAD :
ALARK MAKYOL ve Kore þirketi senin kadar ileri zeka olmadýklarý için yaklaþýk 500 milyon dolar yatýrýmý yapacaklar 16 sene iþletme süresinde 3*8 =24 milyon dolardan 16 yýlda 384 milyon dolar geri alacaklar öyle mi...
Dünya çapýnda bir ileri zeka olduðun belli... bu firmalarý muhtemelen sen yönlendirebilir ve müthiþ akýllýca, sahtekar olmayan hamleler yaparsýn... Gerizekalýca þeylerde biraz mantýk yürütmeyi de öðren... ha o kadar çok biliyorsan sana daha önce adres bilgilerini sormuþtum onlarý ver de bizim tarlaya sabana koþacak kadar zekan var mý sýnavdan geçireyim seni. bakalým sen mi malsýn sabanýn diðer tarafýndaki öküz mü?
Yer Ýmleri