Hisse ve endeks vade sonu olunca bir taraf elindeki gücü kullanıyor karşı taraf savunmada kalıyor. Yarın sabah yukarı tepki olabilir.
Her aldığın elinde kalır ise bu sefer şelale düşüş tetiklenir, arada buradan döndük demeleri lazım.
Hisse ve endeks vade sonu olunca bir taraf elindeki gücü kullanıyor karşı taraf savunmada kalıyor. Yarın sabah yukarı tepki olabilir.
Her aldığın elinde kalır ise bu sefer şelale düşüş tetiklenir, arada buradan döndük demeleri lazım.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Kabaca spota yıllık %40 faiz farkı koyuyor.
Çok arbitraj işlemi var, kurtarınca oradan satıp spottan alıyorlar.
Borsayı destekleyeneler az para ile desteklemiş oluyor.
Öte yandan TV'den tersine ikna edilemeyecek bir haber gelince millet satıyor, karşılamak için devlet olmak lazım.
Veriler 15 dakika gecikmeli oluyor ki her habere millet hemen panik yapmasın.
Son düzenleme : ariston; 31-10-2023 saat: 23:23.
Şirketler enflasyondan korunmak için döviz alıyorlar veya yurt dışına yatırım yapıyorlardı. Bunlardaki değer artışı vergilendirilmiyordu.
Enflasyon muhasebesi ile eski sabit yatırımların değeri bugüne getirilir defter değeri yükselir diye tahmin ediyorum.
Tükiye'de temettü dağıtımı zaten çok az, karlılığını azalması temettüleri etilemez tersine oluşan kardan oran olarak daha fazla temettü vermek durumunda kalırlar. Yani eskinden karın %20 si dağıtılırken %40 dağıtmaya başlarlar çünkü karlar yarı yarıya azalır muhtemelen.
Yer İmleri