Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
34,80 9.99% 74,67 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 489,22 Mn 6,02 / 6,39
8,87 9.91% 87,46 Mn 8,60 / 8,87
8,07 9.05% 754,00 Mn 7,54 / 8,14
19,94 8.96% 3,82 Mn 18,72 / 19,97
92,40 -6.71% 312,22 Mn 90,80 / 98,15
3,62 -6.46% 1,55 Mn 3,62 / 3,62
8,01 -5.76% 1,59 Mn 8,01 / 8,01
6,71 -5.63% 19,34 Mn 6,61 / 6,87
94,00 -5.05% 5,64 Mn 94,00 / 94,00
3,15 2.94% 4,46 Mr 3,06 / 3,17
12,49 4.69% 1,84 Mr 11,64 / 12,65
318,75 0.47% 1,73 Mr 317,75 / 320,25
23,64 5.07% 1,10 Mr 22,36 / 23,68
266,50 -0.56% 883,67 Mn 266,00 / 268,75
18,55 -0.16% 53,25 Mn 18,54 / 18,65
77,55 -0.7% 849,79 Mn 77,40 / 78,50
410,25 -0.18% 788,28 Mn 407,00 / 415,00
190,30 -0.89% 735,73 Mn 189,40 / 193,10
746,50 0.07% 364,30 Mn 745,00 / 752,00
93,00 -0.21% 36,00 Mn 92,75 / 93,25
115,10 -0.78% 19,11 Mn 115,00 / 116,00
410,25 -0.18% 788,28 Mn 407,00 / 415,00
30,66 -0.52% 7,17 Mn 30,62 / 30,92
10,75 0.47% 30,46 Mn 10,71 / 10,82
81,65 0.31% 45,81 Mn 81,45 / 82,40

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 712/1008 lklk ... 212612662702710711712713714722762812 ... SonSon
Arama sonucu : 8057 madde; 5,689 - 5,696 aras.

Konu: Vop LVI

Alnt Originally Posted by *Bozkurt Yazy Oku
    tak dayucuum bugn dehet tesi vuruuyon
    Parasayma makinesi lazm olursa ekinme syle
    saol abi.. 875350 den gaptrdk mal.. iyimi ettik ktm bilmiyorum

2.  Alnt Originally Posted by tak Yazy Oku
    saol abi.. 875350 den gaptrdk mal.. iyimi ettik ktm bilmiyorum
    Bosporus nickini kurtard, takibe devam
    23 mart 128 garan
    Hamdm Pitim Yandm

3.  Alnt Originally Posted by tarkank Yazy Oku
    8860-8670 ars bi miktar long oldum bakalm napcak...iyi dururr sankm 8640 altna kalc inerse stoplayabilirim..
    hayrl iler beyler..hedef spotta 8000 st olurmu acaba???

4.  Alnt Originally Posted by ii74 Yazy Oku
    ortla gezilir mi yaw ,usutecen so ra
    Byle kapatrsa emlak usutucek
    yazdklarm asla yatrm tavsiyesi deildir,ltfen forumun iriindeki yazy okumadan foruma irmeyin.232/643

5. https://www.bloomberght.com/simsek-k...ecegiz-2342720

Hazine ve Maliye Bakan Mehmet imek, Kur Korumal Mevduat sisteminde vergi istisnasnn nmzdeki yl tekrar deerlendirileceini syledi.

Bloomberg'e konuan imek, sistemden k konusunda ciddi bir ilerleme salandn sylerken, “Bence para politikasndaki bu normalleme ile birlikte herhangi bir tevike ihtiya olmadan KKM’den k tamamlanacaktr. KKM’nin getirdii en byk tevik vergi istisnasdr. O konuda da nmzdeki sene bir deerlendirme yapacaz” dedi.

imek’in ekonomi gndeminin dier konularna ilikin verdii mesajlar yle oldu:

Bileik Arap Emirlikleri ile ok iyi bir diyaloumuz var. Btn blgeyle siyasi ilikilerimiz ok iyi. BAE ile olan, yaz boyunca devam eden ve sonuta da bir programla sonulanan diyaloumuz znde Trkiye’nin nceliklerini baz alyor. Birinci en byk kalem yeil dnm. BAE ile Enerji Bakanlmz potansiyel olarak nmzdeki yllarda 27 milyar dolarlk bir yatrma hazr olduklarn sylediler. Bu ne zaman somut bir gidie dnr? Siz de biliyorsunuz, bu yatrm ii biraz ksa soluklu bir i deil.

kincisi dijital dnm... Bu da bizim ncelikli konulardan bir tanesi. Trkiye’de byk lekli veri merkezi yok. Bu alanda bir ilgileri var. 5 ile 7 milyar dolar aras bir rakamdan bahsediyorsunuz. nc olarak biz tabii depremin finansmann nceliklendirdik. Orada da 8,5 milyar dolarlk bir alan ald bize. Son olarak da ihracatn finansman iin 3 milyar dolarlk bir alan ald.

Depremin finansmann biz ksmen dardan zel tertip tahvil ihrac ile dnyoruz. Vade olarak muhtemelen 10 yl civarnda olur. Yani uzun vadeli olur. Fiyatlama, normal piyasa fiyatlamas erevesinde olur. Byk ihtimalle, eer ihtiya hasl olursa tranlar halinde olur. Yani hemen zaten harcama durumu yok. Dolaysyla istersek bu yln sonundan nce o imkandan ksmen yararlanrz.

"Seim sonras fon ak ciddi artar"
    Bizim birincil nceliimiz, Trkiye’de makro finansal istikrar, zellikle de fiyat istikrar boyutuyla baary salamak ve bylece Trkiye’nin uzun vadeli byme potansiyelini ve performansn ykseltmek. Yani kalc refah iin biz fiyat istikrarn nceliklendirdik. Yatrmclar bunu ben inanyorum ki gryorlar. nmzdeki dnemde de bu grdkleri zerine de hareket etmeye balayacaklar. Bizim yatrmclarla ok iyi bir diyaloumuz var.

Bu, fon akna dnyor mu? Nereden baktnza bal. Birincisi, yln ilk be ayna bakn. Portfy girileri anlamnda eksi 2,9 milyar dolard. Haziran-Eyll dnemine bakn, 4,9 milyar dolarlk bir giri var. kincisi zel sektr ve kamunun uluslararas piyasalardan finansmana eriiminde ciddi bir art var. Trkiye’nin tahvil endeksi spreadine baktnz zaman, gelimekte olan lkelere gre mays sonras ok gl bir performans var.

Trkiye’nin CDS’leri... Geen sene 900’e kmasndan bahsetmiyorum, bu senenin nemli bir ksmnda 600’e yakn, bir ara 700’leri bulmu, 700’n zerine km. u anda 330’lar civar. lgi olmasa bu erevede bir fiyatlama olmaz.

Kur oynakl... u anda gelimekte olan lkelerin oynaklnn en dk bandna yaknz.

Rezerv birikimi... Mays’ta 98,5 milyar dolard, 36 milyar dolar civarnda brt rezervde art var. 2014’ten beri en yksek rezerv seviyesine ulatk. Diyebilirsiniz ki, swaplar yle byle... Yerel bankalarla olan swap onlarn ihtiyacna binaen yaplyor. nk Dviz kredisi talebi snrl ama TL kredi talebi duruyor. Yani benim iin nemli olan, yurt d swaplardan ari rezerv o da pozitif hem de gl pozitif.

Ben inanyorum ki nmzdeki aylarda zellikle de yerel seimler sonrasnda Trkiye’nin varlklarna talep ok ciddi bir ekilde artacak. Yani Trkiye’ye fon ak ciddi bir ekilde artacak.

Ben nihai faiz oranna ilikin yorum yapmam. nk Merkez Bankas’nn uhdesinde olan bir konu. Burada biz hep kurala dayal gideceimizi syledik. Para politikasnda da sonuta enflasyonun palanmas lazm, kural bu. Onun nasl yaplaca bilinen bir ey.

"Kur hedefimiz yok"
    Cumhurbakanmzn tespiti doru. Bizim gibi dezenflasyon program uygulayan lkelerde, dezenflasyonda baar genelde kurda reel deerlemeyi beraberinde getirebiliyor. Sayn Cumhurbakanmzn dedii bu. Ben, prensip olarak kur konularnda seviyeye ilikin ok yorum yapmam. nk bizim bir seviye hedefimiz yok ve Trkiye u anda dalgal bir kur rejimine sahip. Burada lira deerli mi, deil mi tartmasna da prensip olarak girmek istemiyorum. Ama u bir gerek; bu sene cari aa altn hari bakarsanz, milli gelirin yzde 1.4’ne denk geliyor. Dolaysyla srdrlebilir bir cari ak, yani d borcun milli gelire orann artrmayan bir cari ak, u anda salanm durumda. Analistler tartmalar eer temel gstergeler zerinden yapacaksa, bu hususu da karmamalar lazm.

"KKM vergi teviki gzden geirilecek"
    imdi dviz piyasasnda greceli bir normalleme var. Kurdaki oynaklk, gelimekte olan lkelerdeki oynaklk bandnn alt seviyesinde. Enflasyonun hala yksek olduu bir lkede zaten nominal bir istikrar sz konusu olmaz. imdi kurda nominal istikrar ngrmzn bir paras deildir. Reel kurda istikrar, evet. Ama bu tr programlar reel kurda deerlenmeye yol ayor mu? Evet. Biz bandan beri unu syledik; rezerv birikimine gideriz ama piyasa koullar el verdii lde dedik. Dolaysyla biz rezerv birikimini yaptk.

Sadece kur korumaldan dnlerde Merkez Bankamz dviz talebini karlad. Onun tesinde u an itibariyle bir mdahalemiz sz konusu deil, olmayacak.

Kur korumalya gelince... Kur korumaldan k srecimiz fiilen balam durumda ve ok ciddi bir ilerleme saladk. Bence para politikasndaki bu normalleme ile birlikte herhangi bir tevike ihtiya olmadan KKM’den k tamamlanacaktr. KKM’nin getirdii en byk tevik vergi istisnasdr. O konuda da nmzdeki sene bir deerlendirme yapacaz. Rezerv birikimi bu ekilde devam ederse tabii ki srecin hzlandrlmasna ilikin bir deerlendirme olabilir.

"Program alyor, sonularn gryoruz"
    Var ama herhalde daha ok olmasn bekliyorsunuz.. Yoksa giri var. Yatrmc ilgisi de var. Bir de yle bakmak lazm, biz hep yabanc yatrmc diye olaya yaklamyoruz. Bizim iin nemli olan yatrmclar. Trk vatandalarnn, vatandalarmzn portfy tercihlerinde ok bariz programa inan ynnde bir deiiklik var. Yoksa bu kadar rezerv birikimi olmaz. Ben neden gelecek sene hzlanr diyorum; u anda uyguladmz politikann sonularnn grlmesi zaman alyor. Para politikas gecikmeyle alyor.

Yani u anda program alyor, sonularn gryoruz. Ama zellikle dezenflasyon anlamnda bakyorsanz yllk enflasyon anlamnda bakyorsanz nmzdeki yln ikinci yarsnda bu ok bariz olarak ortaya kacak. Bu sadece baz etkisinden kaynaklanmayacak, bugn alnan politika kararlarnn gecikmeli etkileri o zaman tezahr edecek.

Biz gittiimiz hibir yerden para istemedik. Bunu ak konuaym. Hatta birok yerde biz “biz sizden para istemiyoruz” dedik. Biz ortaklmz gelitirmek istiyoruz. Bakn piyasa zerinden Trkiye fonlanyor u anda. Trkiye’nin vadesine 12 aydan az kalm yani ksa vadeli borcu neydi? Yaklak olarak 210 milyar dolar. Peki 6-7 aydr biz bunu ynetmiyor muyuz? Bunu ynetirken rezerv artyor mu? Bakn cari ak var, ciddi bir ksa vadeli bor var. Demek ki biz baarlyz, para girii var. Onun iin biz olaya yle bakmyoruz. BAE dedi ki biz 51 milyar dolarlk bir programa kacaz. Biz de ok teekkr ederiz dedik.

Bizim birincil nceliimiz getiri erisi ina etmek, orada baarl olduk. Yani bu yoksa swap piyasas ilevsel olsa da olmasa da ok nemli olmaz. nemli olan, kredibilitesi olan gvenilir bir para politikas ve bunun bir yansmas olarak getiri erisi inas, yani kpr inas, bunu yaptk. Swap konusunu nmzdeki dnem deerlendireceiz. Dorusu gerek rezerv, gerek cari ak, gerekse dezenflasyon bunlara bir btn olarak bakyoruz. Bu konularda elimiz rahatladka birtakm kstlayc unsurlar peyderpey kaldracaz. Ama size bu konuda bir tarih vermek, ynlendirmek istemiyorum.

"Bankalara toplumsal kredi notu"
    Bizim programn z u: Doru politikalar, beraberinde yatrmc gveni, onunla birlikte makro finansal istikrar kur dahil olmak zere dezenflasyon ve bu dngnn glenerek devam etmesi. Program bu ekilde alacak. Ksa vadede biz parasal sklamann bymeyi bir miktar aa ekeceini OVP’de ngrdk. Ksa vadede i talebin yumuayacan, yavalayacan programn en bandan beri sylyoruz.

Ancak fon akndaki hzlanma ile birlikte bu yavalamann snrl olacan dnyoruz. kinci olarak orta ve uzun vadede fiyat istikrarn salam, yani enflasyonu tek haneye drm lkenin byme potansiyeli ok daha yukarlarda oluyor. Dolaysyla biz bunu bir eliki olarak grmyoruz.

Ksa vadede tabii ki ekonomide yeniden dengelenme ihtiyac bariz. Bu yeniden dengelenme, i talebin snrlanmasn ieriyor. Zaten i talebi kontrol etmeden cari a aalara ekmek, enflasyonu ciddi bir ekilde aa ekip orada tutmak pek olas deil. O nedenle bymeye ilikin tabii ki biz aa ynl riskleri grdk, yansttk. Bunun tesinde bir ey olur mu, bakacaz.

Ama unun altn net bir ekilde izmek istiyorum. nmzdeki dnemde ihracat artrmak birincil nceliimiz. Eximbank’n sermayesini yzde 49 artrdk, daha da artracaz. hracatn finansman imkanlarn daha da artracaz. Bankalara toplumsal kredi notu zerinden imkanlarnn yatrma ve ihracata ynlendirilmesi salanacak.

Makul seviye orta vadede tek hanedir. deali dk tek hanedir bizim iin. Yani kresel normlarn dnda bize uygun bir standart yok. Sonuta bunu bir kademeli bir enflasyon program ngrdmz iin gereki bir dzlemde bakacak olursak, gelecek sene Merkez Bankas’nn tahmini biliyorsunuz yzde 36 seviyesinde. Srdrlebilir, yksek byme iin dezenflasyon bir n kouldur, bir kar rzgar deil. Dezenflasyon gerek manada srdrlebilir yksek bymeyi beraberinde getirecek, onun iin bu konuda kaygl deilim. 2025 sonunda da yzde 14, 2026 sonunda da tek hane. Ama bizim ideal olarak varmak istediimiz eik kesinlikle dk tek hane. 2010’lu yllarda bunun eiinden dndk. Bu defa bunu baarmak istiyoruz.

"Bankalara vergi asndan enflasyon muhasebesi uygulanmayacak"
    Enflasyon muhasebesi uygulanmasna ynelik gndem, biz taslak bteyi hazrladktan sonra ortaya kt ve bte sreci parlamentoda devam ediyor. O bte, o varsaymla yaplmamt. Dolaysyla bizim bankalara, zellikle finans kurulularna, enflasyon muhasebesini 2024’te uygulamaya koymamz halinde btede daha nce ngrlmemi ilave byk bir ak kyor ortaya.

O nedenle ben Plan Bte Komisyonu’nda drst davrandm. Bana sordular, ben “Reel sektrn etkisi snrl, ama finans sektr etkisi ciddi olur” dedim. O nedenle byk bir ihtimalle, yani 2024’te biz tabii ki enflasyon muhasebesine geeceiz. Bankalar isterlerse, finans kurulular isterlerse enflasyon muhasebesine gre bilanolarn hazrlarlar. Ama vergileme asndan 2024’te uygulama yapmayacaz.

Kesinlikle doru deil. Ben hep unu syledim; ilk yaptm ilerden bir tanesi BDDK’ya bir duyarllk analizi yaptrmak oldu. Bugn itibariyle unun altn net olarak izmek istiyorum; u anda bankaclk sisteminde sermaye yeterlilik oran yzde 18,5. Kanuni gereklilik yzde 8. Biz uzun bir sredir geleneksel olarak yzde 12 altna izin vermiyoruz. u anda bankaclk sektrnn sermayesi gl. Bana kamuyla ilgili soru sormularsa, kamuda da sermaye yeterliliinde sorun yok. Ben “ihtiya olursa devlet arkasndadr” demiimdir. Zaten bunlar bizim kamu bankalar, bunu demeyeceim de ne diyeceim... u an iin kamuda da ihtiya yok. yzde 12’nin altnda altnda herhangi bir banka bu erevede yok.

Kendisi geen bir MKYK’da, yani sonradan da basna yansd; gelen bir talep zerine “Ben Maliye Bakanmn iine karmyorum” dedi. O kadar gveniyor. Onun iin biz bu program uygulamakta kararlyz. Tabii ki kolay deil. Ama kararlyz ve sonu alacaz. Trkiye’de u anda makro finansal istikrara ilikin riskler azald. Bunu piyasalar sylyor. Peki enflasyon der mi? Kesinlikle der.
    Yatrm tavsiyesi deildir.

dnden 885000 maliyetli longlar olduu iin... heryere birden giriiyorlar

877850 stne oturtabilirlerse... fff

7. l kedi zplamas buray kadarm tak dayu imdilik iyi yapmn gibi duruyor. Gnn tepesi 8792 aday aday, sindoma abi kzmazsa tabii tepe iaretleyince kzyor
    23 mart 128 garan
    Hamdm Pitim Yandm

8.  Alnt Originally Posted by *Bozkurt Yazy Oku
    l kedi zplamas buray kadarm tak dayu imdilik iyi yapmn gibi duruyor. Gnn tepesi 8792 aday aday, sindoma abi kzmazsa tabii tepe iaretleyince kzyor
    tepe bir kere iaretlenir sende tepe ok
    biz oyunu gryoruz bak arkada banka takas istedim dardaydm , sonra memede msj gnderdim atapat olacak diye sen bana tepe diyorsun bozkurt
    hadi kolay gelsin

Sayfa 712/1008 lklk ... 212612662702710711712713714722762812 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •