Alýntý Originally Posted by carlislecullen Yazýyý Oku
þirketin nakit sorunu yok tabi ama dönemsel olarak ödemelerin yoðun olduðu zamanlarda borçlanýyor. zaten kredibiliteside oldukça yüksek. istediði kadar parayý istediði zaman bulabilir. sürekli nakite ihtiyacý olan bir sektör perakende sektörü. tarým ürünlerine çok kýsa vadede ödeme yapýlýyor bildiðim kadarýyla.

nakit sorunumuz yok esasýnda ama geçen yýl yapýlan borçlanmalarýn ne derece doðru olduðunu þimdi daha iyi anladýk. çünkü %18-20 civaý faizle borçlanýldý. þimdi alýnsa en az 50 faiz ödenecekti.

týpký ilk önce euro borcu kapatmayý istedikleri gibi þimdide yatýrýma yöneldiler.

düþünün 800 milyon euro borcumuz olsaydý 24 milyar tl ederdi ve her yýl en az 12-13 milyar tl faiz ödemek zorunda kalýrdýk bugün
þirketin finansal kýsmý profesyonellerin elinde. merak etmeyin.
þirket finansal anlamda kesinlikle çok iyi yönetiliyor. ben sadece kendi bilgimi artýrmak ve derinleþtirmek için soruyorum bunlarý. meselâ benzer bir durumda Tüpraþ niye bu dönem borçlanýyor gibi sorular soruyorum kendime. onlar da en az Migros yöneticileri kadar iþlerinde iyiler. sorduðum sorularýn temelinde konunun mantýðýný kavramak var. tabii emekli62 abimiz gibi bir duayen de baþýmýzda olunca... insan durmaksýzýn öðrenmek istiyor.