Originally Posted by
emregunes
Fatih Altaylý:
Bu hafta sonu bir restoranda Türkiye Futbol Federasyonu’nun önemli sponsorlarýndan birinin patronu ile karþýlaþtým.
Yýllardýr tanýþtýðýmýz için biraz sohbet ettik.*Haliyle laf futbola, milli takýmýn baþarýsýna ve oradan da Suudi Arabistan’da oynanacak kupa finaline geldi.*
“Futbolun en önemli sponsorlarýndan biri olarak bu maçýn Türkiye’de oynanmasýna yönelik bir talebiniz ya da en azýndan bir itirazýnýz olmadý mý?” diye sordum.
“Bizim sponsor olarak bu iþlere karýþma hakkýmýz yok. Ama elbette bir vatandaþ olarak, milliyetçi bir vatandaþ olarak bunu Federasyon Baþkaný’na sordum.
Nereden çýktý bu Suudi Arabistan iþi?” dedim.*“Ali Koç önermiþ” dedi.*“Anlamadým” dedim.*“Ali Koç’un önerisiymiþ” dedi ve anlattý.
“Ali Koç Federasyon Baþkaný’na “Avrupa takýmlarý Suudi Arabistan’da maç veya turnuva oynayarak çok ciddi gelir elde ediyorlar. Biz de en azýndan kupa finalini orada oynayarak iyi bir gelir elde edebiliriz. Bunu planlarsanýz çok iyi olur” demiþ.*
Federasyon da Ali Koç’un bu önerisi üzerine Suudilerle görüþmeye baþlamýþ ve Süper Kupa Finali böylelikle Suudi Arabistan yolcusu olmuþ.
Yer Ýmleri