Sevgili Batman,
Bazý ürünler de üretici gerçekten maðdur ama tüketici daha maðdur , geçen gün adam çýktý ve Antalya da sivri biber veya çarliston biber kilosu 2 tl den alýnýyor dedi ve istanbul da minimum 39 TL den ortalama 50 Tl den biber satýlýyor dedi aynen böyle eylül den bu yana biber 40 50 tl.
Bu bir örnek üretimi süt gibi zor olmayan ve basit olan ürünlere bak tuz, karbonat vb düzenli zam yapýyor lar ürünlerde belki 2 yýllýk depo miktarý var eskiden 50 kuruþ olan bir paket karbonat þimdi 5 lira bunun üretimle tüketimde ilgisi yok.
Süt konusu farklý devlet politikasý gerektiren gerekirse yem de mazotta süt üreticisi ne destek saðlanmasý gereken bir ürün.
Bilmem izah edebildim mi.
Boykot þart en önce bu 3 harfli marketleri..
Madem týp konusu açýlmýþ, belki ayný sorunu yaþamýþ olan, fikir verebilecek biri vardýr diye sorayým arkadaþlara...
Geçen eylülde sað böbreðimde çömelirken, kalkarken vb hafif bir aðrý olmasý sebebiyle taþ veya kum þüphesiyle dahiliye ve ürolojiden randevu aldým. Ýlk gittiðim gün ayrýntýlý kan ve idrar tahlili yaptýlar, hafif bir kolestrol yüksekliði dýþýda her þey normal çýktý.
Ultrasona yolladý ama Aralýk sonuna(yaklaþýk 3 ay sonra) tarih verildi. Ultrasona da girdim, görevli "ne taþ ne kum var, kristal bile yok" dedi, batýn, prostat vb diðer yerlere de baktý , hiçbir anormallik yok dedi. Doktora gösterdim ultrason raporunu, o da kas aðrýsý filandýr deyip merhem verdi. Zaten baþka kötü birþey olsaymýþ kan ve idrar tahlilinden kendini belli edermiþ.Ben tabi o gün herþeyin normal çýkmasý sebebiyle mutlu bir þekilde eve döndüm.
Neyse ocak oldu ve bende hala bu durum devam ediyor. Sað böbrek civarýnda iç tarafta her zaman olmayan, ama arada sýrada kendini belli eden bir sýzlama. Sizce ne yapmak lazým, daha önce böyle bir tecrübesi veya bilgisi olan var mýdýr. Beyin ve sinir cerrahiye filan mý gitsem.
(Bu arada ultrason gününü beklerken bir gece inanýlmaz bir sýrt aðrýsýyla uyandým ve 2-3 gün sonra randevu bulup ortopediye gittim, röntgen çektiler ki zaten o sýrt aðrýsý 2-3 günü beklerken merhem vb sürerek iyileþmiþti, neyse röntgen sonucu da normal çýktý, yani ortopedik bir durum da gözükmüyor, her ne kadar diðer aðrýyla ilgisiz olsada)
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
valla desidero abim ben hala ekonomik dengenin bozuk olmasýnda suç buluyorum 3 harfli pahalý satarsa 6 harfli ucuza verir onu kýrar yani artýk nette her þeyin fiyatý var ama bir de iþin içine nakliye kira depo vergi algý iþleri girince
hatta bi ara 6 harfli olan da meyve sebze ürünlerini kalem kalem açýklýyordu maliyetleri ara giderleri karýný vs. hani biz þiþirmedik siz fakirsiniz babýnda baktýðýmda sýkýntý gormemiþtim ama karbonatý bilemiyorum
reha abi de yazmýþtý bi ara limon aðacý kesiliyor vs. var bi cenabetlik bi yerde
Qnbfinansbankýn mobili cortladý heralde, giriþ yapamýyorum
Yer Ýmleri