Ailemde çevremde baya genç var potansiyel suçlu adayý. Bir düzenli çalýþmýyor okumuyor. Hayali daha lüks yaþamak kapasitesi buna müsait deðil. Uyuþturucu kullanma adayý. Hele de anne babasý ayrý ise bu kaçýnýlmaz gibi. Ortada bunu çözecek sistem de yok.
Godiva, Pelit Pastanesi, Cafe Di Dolce, Caffe Nero, Vakko L'Atelier, Girandola Gelato, Cup of Joy baþka düdüklenecek mekanlar varsa Bizansta ögrenelim, 3-5 paralýk yerlere girip sosyetemizi silkeletmeyelim.![]()
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Estaðfurullah aga bak pastayý artýk G. Osmanpaþa dan getireceðiz .
Tavþanlý nýn kýymetini bil bu Ýstanbul da ne senin yediðin tereyaðýný ne dondurmayý o fiyatlara bulamazsýn, pek çok semtde para ile dahi bulman mümkün deðil, geçen hafta Tunceli'den keçi tulumu getirttim kilosu 295 TL ye burada zaten normal bir þarküteri de ihtimal yok da , kaç isterler bilemedim.
Yani ekabirlik, ukalalýk yok, sadece çocukluðumuzun damak tadýný özlüyoruz , abi.
Tonla parasý olan dövize ve altýn yatýrýmcýlarý parayý sistem dýþýna çýkarmadýðý sürece bu MB baskýsý devam edecek. Ne zamana kadar cari açýk vererek bunu finanse edebiliriz bence seçim sonrasýnda klasik bir atak olur. Bu sene geç kalýrsak kur baskýsý yüzünden turizm rezervasyonlarý felaket kötü olur hatta bu sene turizmden beklenen döviz gelmez. Þuan çok pahalýya geliyor bizim tatil paketleri yabancý için.
Anadolu da yaþam Ýstanbul'a göre bedavaya. Yazýn köyde süt alýp peynirini yaðýný yoðurdunu kendimiz yaparýz bu sene. Çünkü makas çok açýldý. Köyde süt 15 TL deðil 13,5 hadi 15 ver. Tezek yakarak hepsini hallederiz bir yol parasý var bulgur kaynatmak için piknik için gittik sayarýz 200 km yol parasý gider masraf.
Hatta köylerde kuzu bittikten sonra eskisi gibi koyun saðan yok. Koyun memesi süt saðýlmadýðý için hastalýk yapýyor rahatsýz ediyor koyunu gitsek koyunu saðýp sütünü alsak bedava ya verir bizim bacanak. Bacanak iki kadýn bulsa 500 verse yevmiye 1000 TL astarýndan pahalýya gelir saðým iþi.
Yer Ýmleri