Tanýrým (iþ anlamýnda þahsen deðil)kendisini, bilmeyenlere anlatayým kapalý çarþýnýn nuruosmaniye çýkýþýnda sorsunlar , öðle saatletinde , bir kuyruk görecekler iþte orada Þaayiin ustanýn kýymadan yapýlmýþ, pide arasý 100 gramý þimdi 250 lira olmuþ (1 aydýr geçmedim ) olan döneri var,ayraný da 50 olmuþtur.
Ýþin ilginç tarafý herifler bu kadar fiyata raðmen saat 3 te döneri bitirmiþ oluyorlar. Yani millete k... Muþ oluyorlar.
Ben kýymadan döner sevmem hiç hazzetmem, oranýn az gerisinde 3 kardeþim iþlettiði kokoreççi var ona uðrarým her gidiþimde.
Bu Þayiiin usta etrafta döviz büfesi çok olduðundan( döviz
fiyatý yazan kayan yazýlarla) döneri her gün deðiþen fiyatla satmak ister, ama döviz de bile bazen düþüþ olur Þaayiin usta hep çakmak ister döner severlere yukarý yukarý![]()
Bu arada Reha dayýnýn taa Tavþanlý dan Bizans'ýn göbeðinde Þahin Usta'nýn kalbine steteskop koyup dinlemesi de ilginç , sankim dönerden sorumlu MÝT ajaný , walla kutlarým![]()
Reis bugün farkýnda olmadan bir vicdansýzlýðý tüm hataya duyurmuþ
bir halt olacaðý yok.
Þairin niyeti baþkadýr muhtemel...
GÖZLER KÖR KULAKLAR SAGIR
Dûnya alem zulûmati yaþarken
Gôzler kôr kullaklar sagir dûnyada
Nice zalim insan haddi aþarken
Mazlumun ahini gôrûp duyan yok
Birlik kardeþlige gelip uyan yok
Bize bir þey olmaz deriz ,ziyan yok
Enaniyet hakim, nasihat gitmez
Binbir delil versen hiç ikna etmez
Bu cehalet kiyamate de bitmez
Dilerim yardimi Mevladan Yardan
Kurtar cehennemden atesten nardan
Bir Sen kurtarirzsin bizleri dardan
Þekeroðlu yolum sonsuza vara
Varalim islamla huzura nura,
Fani bir dûnyadir desekte bura,
Posoflu ozan ibrahim Þekeroðlu 20-01-2020
Not: Baþlýðý deðiþtirdim ama...
Orijinalinde Kulak =Kullak olduðundan...
onu bunu býrakýnda þu an ki ekonomiden çokta farký olmayan bir ortamda 3 yýl önce 0.69 ile 1 yýl ertelemeli millet 10 yýllýk kredi çekti.
1 milyona 1500 ödeyen bir sürü tanýdýðým var.ayda 10-12 kredi öderken daha 3. yýlda aldýklarý kira 25-30 bin lere çýktý.
bu ülkede bundan sonra ekonomik rahatlýk için iþ gücü ve ticaretten öte para dan para kazananlar huzura kavuþacak.
yeni gelen yabancýlara vatandaþlýk için arsa alýmýnýn da kanun maddesine eklenmesi arsa fiyatlarýný da uçuracak.ev almak için geç kalanlar bir þekilde müstakil arsa almaya çalýþacaðýný düþünüyorum önümüzde ki dönem.
Yer Ýmleri