ya fiyatlamalarda saçmalama son hýz devam ediyor ..döner pide vs örenegine bir baþka örnekte ben vereyim...iþim abimle ortak manisa turgutlu da...ben izmirde alsancakta oturuyorum .( izmirin en pahali yeri kira vs açýsýndan ) abim turgutlu da oturuyor...evde erikli su kullanýyorduk...yýlbaþýnda 85 tl oldu...su zammýný konuþuyorduk abimle ..abimbiz hayat su kullaýyoruz dedi ..60 tl ...bende iyi bari hayat suya dönelim o zaman dedim.. izmirde evimizin oradaki hayat su bayisini aradýk..80 tl dedi...5 tl için degiþtirmeye degmez dedik.. devam ettik.. geçen gün bir müþterime gittim esnaf lokantasý ... prinç fasulye vs alýyor..hadi gitmiþken öglen yemegi nide orada yedim...iþimiz bitti diþarýdaki masa da çay kahve ikram ettik oturduk mhabet ediyoruz ...gözüme iliþti hemen 3 dükkan yaný hayat su bayisinin deposuymuþ... pankart asmýþ gel al su 40 tl diye..gittim iþleten de eski bir marketçi müþterim ..5-6 yýl oldu marketi kapatalý..nasýl iþler falan sordum.. arkasýndan bu fiyat farkýnýn nedeni ni sordum...asgari ücretle adam çaliþtirsam...sigortasý vs i adam bana 17 bin maaþ sigorta 6,5 23,50 a geliyor eleman .. birde adamýn yemegi vs si günlük 130 tl imiþ tabildot ...26 gün 3,50 ta yemek adam bana 27 bin e mal oluyordu..dagýtýma gittimi gelmek bilmiyor adam dedi.. günde en fazla 30-40 tane su dagýtýyordu..bir ev 3. katta baþka bir ev 4. katta ..haliyle adam merdiven iinip çýkýyor o yüzden sallýyordu iþi dedi..toplu alan yerler zaten indirimli alýyorlar.. birde oraya gittimi hiç gelmiyor adam dedi..þimdi araba benden elemana damacana baþýna 20 tl veriyorum..ayný adam günde 60 tane su dagýtýyor.. ay sonunda hasap görürken parasýndan sigortasýný kesiyorum o kadar..ama mazzot benden çýkýyor dedi.. dükkanda ayagýmda sattýýgým zaman daha karlýyým dedi...çoklu tüketen yerler elemanýný gönderip kandi yukluyor arabasýna .. adam elini dahi sürmüyor...buradan al dyor yerini gösteriyor ..kendin taþýyorsun ...ben oradayken bir köy bakkalý geldi doblo ile koltklar bagaj vs her yere doldurdu ..25 damacana su aldý..o da dükkanda 60 a stýyormuþ...izmirden bir yedek parça firmasý geldi..turgtulu sanayi sitesine parça getiriyorlarmýþ her hafta ...dönerkende 10 damacana su alýp gittier..e bende alayým o zaman adet sýnýrlmasý varmý dedim yani 1-2 tane alana yoktur indirim falan diye düþündüm.. yok dedi istedigin kadar al.. ama gel git sen mazot yakacaksýn buraya dedi.. biz zaten herhafta o lokantaya mal veriyoruz...depozitosunu verdik.. 3 damacana abim 3 damacana ben aldým.. herhafta 3 damacana su alýyoruz oraya gitmiþken...yani sözün özü ...aslýnda ederi 40 tl olan damacana suyu...verimsiz çaliþan insanlar ...ve anormal artan kiralar yüzünden artýk 80 tl ye içiyoruz...
AKP önünde gözaltýna alýnan 15 Temmuz gazilerine Bahçeli sözü
AKP Genel Merkezi önünde müdahale edilen 15 Temmuz gazileri Bahçeli ile görüþtü. MHP lideri, eylem yapan kiþilere "Sizi sýkýntýya sokabilecek hiçbir þeye yandaþ olamayýz" deyip destek verdi.
https://www.sozcu.com.tr/akp-onunde-...li-sozu-p20987
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yarýn çýkýp "suriyelileri ülkeye Kýlýçdar doldurdu" dese karþýsýndakiler yine alkýþ tutar.
Erdoðan 1992'de kurulan Harran Üniversitesini de 'biz yaptýk' dedi
https://www.sozcu.com.tr/erdogan-199...ik-dedi-p21019
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri