Benim ç... pardon bevliye doktoruna Kötünahyaya gitmem lazým, burayý boþ býrakmayýn gelince geçir... yazarým.
Ehteyarýn prostatý azdý yine deye yazmayýn, idrar yolllarý enfeksiyonu alette en küçük sýkýntý yokmuþ.![]()
Benim ç... pardon bevliye doktoruna Kötünahyaya gitmem lazým, burayý boþ býrakmayýn gelince geçir... yazarým.
Ehteyarýn prostatý azdý yine deye yazmayýn, idrar yolllarý enfeksiyonu alette en küçük sýkýntý yokmuþ.![]()
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Ýþ Bankasý gn .müd. deðiþince politikasý da deðiþti.
Hükümet eskisi gibi dolar satarak veya serbest piyasayý benimseyen ülkelerde görülmeyen bankacýlýk düzenlemeleri ile emisyon hacmindeki yükseliðe ve rezerv para olmamasýna karþýn TL yi bir süre daha deðerli kýlabilirsin. Bu 100 milyarlarca rezerv harcanarak geçmiþte defalarca denendi zaten.
Sonrasýnda hep yaþanan tekrarlanýr.
Ani ve büyük miktardaki devalüasyon....
Halkbuki hem yabancýnýn girip yaralarýn sarýlmasý için zaman kazandýracak kaynak saðlamasý için hem de ithalatý önlemek için doðru olan TL nin deðersizleþtirilmesidir.
TC de enflasyonu azdýran, maliyetleri katlatan propaganda edildiði gibi dolarýn deðeri deðil, iþçilik fiyatlarýnýn artýþýdýr.
Dolar (elektiriðe ve doðalgaza baðýmlýlar dýþýnda) sadece satýlan ürünün veya hizmetin belli bir oranýnda etkili olur ki bu ürün fiyatý ile karþýlaþtýrýldýðýnda çok düþüktür. Ancak iþçilik, vergiler ve o hizmet saðlayýcýsýnýn refahýný belirleyen özel okul ve saðlýk ücreti, ev-araba kredisi, tatil bedeli çok daha etkilidir.
600 dolara asgari ücret ve 1200 dolara en düþük memur maaþý verdiðinizde herþeyin fiyatý ikiye katlar.
Özetle, bu tokmaðý iktidarýn elinde olan boðaziçili takýmýn hibritimsi modelinden bir þey beklemiyorum.
Sonuç ayný olacaktýr...
Son söz: Eldeki 100 bin dolar (Eurobond ile ABD enflasyonu bertaraf edilince) her zaman 100 bin dolardýr.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Yer Ýmleri