Ben markete girdim sular dahil 2 tane en büyük market arabasý tepeleme dolu öýkyorum. Salamundan peynirine makarsasýndan sütüne deterjanýndan peçetesine kaðýt havlusuna kadar. Þu senin dediklerin ve gösterdiklerindwn bir ailenin diþinin kovuðuna girecek ayçicek yaðý ve çaydan baþka 1 haftadan fazla sayanacak þey yok
bir halt olacaðý yok.
Seninle Reha abi aynýmý. Sen gençsin Reha baþkan senden daha genç olunca gramla taneyle yiyor cm le mýçýyor. Bizde ayný sistemi uyguluyoruz. Parana mayýþýna göre yiyio içiyoruz. Reha baþkan senin gibi 10 bjn lik alýþveriþ yapsa arabaya benzini faturalarý rakýya parayý nereden bulacak. Fakirin halinden zengin ne anlar. Emekli ol da bizim safa gel devrim yapalým.
Ben yokken bayaðý forum karýþmýþ. Ýki ayrý sipariþim var biri TDs metre ki partikül sayýsýný ölçüyor. Diðeri pH kaðýdý. Bu iki iþi birlikte yapan ölçen cihazlarda var ama ben þimdilik böyle yapayým dedim.
Saf su yalýtkandýr iletken olmasý için içinde çözünmüþ mineral olmasý gerekir iþte bu TDS metre bu iletkenlik üzerinden saflýðý belirliyor.
Suyun asidik mi bazik mi olduðu ise tabii içinde bulunan çözünmüþ maddelere baðlý olmakla birlikte ayrý bir konu bu nedenle pH ayrý ölçülmeli bazik sular daha yararlý tezi var yani pH ý 7 den büyük olanlar bazik. Küçük olanlar asidik.
Ayasofya kardeþim saðolsun beni ayrýca bilgilendirdi TDS metre zaten onda varmýþ.
Olay budur. Sevgiler saygýlar selamlar.
Yer Ýmleri