Kimse kalmamýþ. Ben de gideyim...
Hafta sonu fýrsat buldukça buralarda olurum...
Hayýrlý geceler...
Kimse kalmamýþ. Ben de gideyim...
Hafta sonu fýrsat buldukça buralarda olurum...
Hayýrlý geceler...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Problem insanlarýn bu tip topikleri kuþlu site ve diðer sosyal medya siteleri ile ayný ayarda görmeleri üstad.
Oysa buranýn sohbet, muhabbet, tecrübe aktarýmý, edinilen bilgilerin paylaþýmý, öðrenme ve öðreti gibi bir çok aktivitenin yapýldýðý bir mecra olduðu unutulmuþ gibi.
Çoðu kimse bir þeyler öðrenip bunu da diðer insanlara aktarmak gibi þeylerle vakit kaybetmek yerine, kýsa yoldan ne kazanýrým derdine düþmüþ vaziyette. Tabi içlerinde geçerli sebepleri olan vardýr onlara bir þey diyemeyiz ama bu gemi bu þekli ile fazla yüzmez batar gider.
Bu kadar çaba gösterip emek verip zaman harcayan insanlarda bir gün býkýp gider.
Paylaþýmcý ve katýlýmcý olmak gerekir, buralarda paylaþýlan en ufak bir bilgi kýrýntýsýnýn içerisinde bile tecrübe, emek, zaman, alýn teri el emeði vardýr.
Burada hepimiz öðrenciyiz, yapýlan paylaþýmlardan tecrübeler kazanýp kendimizi sürekli geliþtirmeye çabalýyoruz.
Bu sadece finans anlamýnda deðil her konu için geçerli saðlýktan, yaþam koþullarýna günlük olaylara vs.
MÝRALAY sorduðu soruya sizin engin tecrübenizle cevap vermiþsiniz teþekkür ederim ..
daha öncede defalarca söylemey çalýþtýðým Teknik ARÞÝV TOPÝÐÝNÝ benim bulabildiðim görsel ve bilgileri insanlar gelip okuyup faydalanabilmeleri açýsýndan toparlama gayretindeyim..
Zarardayken hisse senetlerine ekleme yapmak doðru deðildir.
Hisse yükselirken nasýl ekleme yapýlýr onu anlatmýþ bende alýntýlayayým eksik varsa uyarýlsýn ekleme yapmak isteyen için de meydan burada ...
MUTLAKA OKUYUN!
FROTO 4H üzerinden örnek verilmiþ.
Bu grafik DOLAR bazýndadýr.
Türk lirasý grafiðini baz almýyorum. Bunun nedenini açýkladým.
Froto grafiðini incelediðimizde düþen bir kanal var. Fiyat düþüþ trendinde. Kýrýlým gelene kadar bekleyeceðiz.
BULLÝSH TRAP
Bu bölgede bir kýrýlým gerçekleþiyor ancak kalýcýlýk saðlanmýyor ve fiyat tekrar kanala doðru yöneliyor. Burasý bir boða tuzaðý. Burada alým yapma tuzaðýna düþerseniz beklersiniz. Ancak alsanýz da sorun yok.
Fiyat devam ediyor ve kanala tekrar geliyor.
26.13$'da ise bir kýrýlým gerçekleþiyor ve fiyat kanaldan uzaklaþýp 27.22 direncine yöneliyor. Kýrýlým gerçekleþiyor. buradan ilk alým gerçekleþebilir.
Alýmý yaptýk, sonrasýnda grafiðimizde direnç noktalarý var. Stratejinin mantýðý direncin kýrýlmasýný bekle, direncin üzerinde 4 saatlik 2 adet yeþil mum kapatmasýný bekle ve bu koþul gerçekleþirse ekleme yap.
Bunu hissenin ATH'sine yani dolar bazlý zirvesine kadar devam et. Ondan sonra satýþ düþünebilirsin.
Ýllaki 4 saatlik 2 adet yeþil mum bekleyeceksin diye bir kural yok, sadece kendine bir koþul belirle. 1 saatlik grafikte 1 saatlik 2 mum bekleyebilirsin veya çok farklý bir koþul.
![]()
Tablo özelinde yeni bir çalýþmaya baþladým. Tam da herkesin memnun kalacaðý bir formatta olacaðýný düþünüyorum...
AL/SAT sütunu da ekleyeceðim. Grafik ekleyip, eklememe konusunda tereddüdüm var...?
Tüm hisseler için tablo paylaþýmý yapmak istiyorum. Böyle bir durumda 500 'den fazla hisse olacaðý için grafik yüklemesi sorun olabilir...
Eðer grafikleri yüklemeyi baþarýrsam bile bu en fazla 1 gün geçerli olabilir. Aksi halde kota dolacaðý için sonrasýnda yüklemek mümkün olamaz...
Sadece AL/SAT sinyali için mi tablo oluþtursam, yoksa TUT/ALMA içinde mi olsun? Hepsi için olursa tek bir paylaþýmda 500 küsur satýr olacaktýr...
Yazýlýmý bitince ilk denemeyi yaparým...
Sinyalleri çok farklý bir sistemle oluþturacaðým. Benim kullandýðým sistemler için komple strateji oluþturmak lazým. Bu yeni sistem daha sade ve sinyali göre iþlem yapmayý kolaylaþtýrýyor...
Grafiðini paylaþýrsam, altýna benim sistemleri de ekleyebilirim ama yine kafa karýþtýrýcý olabileceði için tek baþýna bu grafiði mümkün olursa paylaþabilirim...
NOT: Eðer elinizde güvendiðiniz bir sistem varsa onu kodlayýp paylaþabilirim. Tekliflere açýðým...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Herkese saðlýklý iyi pazarlar.
Yer Ýmleri