Sonra devam ederiz yine huzurlu mutlu ve saðlýklý hafta sonlarý dilerim.
Sonra devam ederiz yine huzurlu mutlu ve saðlýklý hafta sonlarý dilerim.
Teþekkür ederim Lütfü...
Her hissenin zamaný geldiðinde gittiðini biliyoruz. Demek ki, "zamaný gelmemiþ!" deyip bekleyeceðiz. Bundan sonra satýlmaz zaten...!!!
Yaptýðým çalýþmalar sanýrým anlaþýlmýyor. Basit mi, ütopik mi, iþe yaramaz mý? inan ben de bilmiyorum...?!
Kalbimin sesine uyup, kafamdaki düþünceleri ispatlamaya yöneldim. Belki ucu boþ ve saçma bir yola çýkacak, belki de bir hâzine bulacaðým...?
Bir meçhule yelken açmýþ durumdayým. Her zamanki gibi, yalnýz ve tek baþýmayým...
Yýlardýr merak ettiðim bir konuya az önce açýklýk getirebildim. Çalýþma yaptýðým esnada hep kafamý kurcalayýp duruyordu. Dayanamayýp çalýþmanýn tam olarak bitmesini beklemeden grafiklere baktým...
Bu 2 grafik bir yere kadar çok benzer bir kalýpla ilerlemiþken, bir noktada Inversion olup tam tersi yönde harekete baþlamýþlar...!!!
Her 2 hisseyi de çok iyi bildiðim için, bu defa Inversion olma nedeni hakkýnda bir fikrim var...
Ýþte bu nedenle âþînâ olduðum hisseler üzerinden gitmeye gayret ediyorum...
Takip ederken bir bu þekilde incelemeye devam edeceðim, bir de biraz sonra paylaþacaðým þekilde...
![]()
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Bir de bu þekil tâkip ediyorum...
Bu kalýpta þu ana kadar ayný þekilde hareket etmiþ durumda. Inversion bu senaryoda çalýþacak mý merak ediyorum...?
Eðer geçen defa Inversion olma nedeni, bu defa gerçekleþmez ise;
- Þartlar belirsizlik oluþturduðu için; hareketlerde, kalýba uymakla birlikte esneklik var demektir...
Daha derin incelemwlere þu anda girmek istemiyorum. Kafama takýlan sorularý birlikte takip edelim istiyorum. Belki çalý ardýndan tâkip edenler vardýr...?!
![]()
Dikkatli gözlerden kaçmayacaðý gibi, ilk grafik haftalýða kalýp bindirilmiþ, 2. grafikte ise günlüðe kalýp bindirilmiþ...
Aslýnda bir aþama daha ileriye gidip, hem günlüðe hem de haftalýða ayný anda kalýbý bindirmek gerekiyor ama artýk onu da yazýlým tam olarak bitince yapmak istiyorum. Yazýlým bitmediði için çalýþmalarý saklayamýyorum. Þimdilik sadece tek kademelik çalýþmalarý bozulmadan saklayabiliyorum...
Baþarabilirsem hafta sonu sýnýrsýz hâle getirmeye çalýþacaðým ama bu hýzla gidersem çoook zor olacaktýr...!!!
Inversion olaylarý olmasa;
- Piyasa hep benzer kalýplar þeklinde hareket ediyor...
Bu kalýplar tüm zaman dilimlerinde nerdeyse hemen hemen ayný...
Tek çözmemiz gereken konu bu Inversion olaylarý...!!!
Bu çalýþmanýn amacý da tam olarak budur...
Þu an için hisse analizi ve geleceðe ýþýk tutmak gibi bir durum kesinlikle söz konusu deðildir...
- "Bu iþin sýrrýný çözen çözmüþ. Biz neden çözmeyelim...???"
deyip iþin içine daldýk. Hakkýmýzda hayýrlýsý olsun...
Ýlgilenen de olmadýðýna göre yanlýþ anlaþýlmamak için; somut neticeler elde edene kadar artýk grafik paylamak istemiyorum. Katýlým da olmadýðýna göre iþi riske atmaya gerek yok...
Bu konular hakkýnda sorularýnýz olursa seve seve cevaplarým. Þu an için hisselerle ve trade ile ilgim yok. Kendimi sadece analizlere ve istatistiki verilere verdim...
Anla(ya)madigimi itiraf ediyorum.
Bu benim yetersizligim, analitik yonum hep zayifti
Yalniz olmadiginizi bilin.
Calismalarinizi, yogun emeginizi gordukce, sinava giden cocuguna pirinc yutturmaya calisan anne goruntusu geliyor aklima
Zorunuz kolay olsun.
Iyilik yapip, atin denize,...
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Yer Ýmleri