Günaydýn deðerli baþlýk sakinleri, mübarek Ramazan ayýnýn evlerimize bereket, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim.
Üstadým; siz bizim sizi anlamamýz için çaba harcýyorsunuz, takdir ediyorum. Fakat sizde bizi anlayýn artýk. Bizim kapasitemiz sizi anlamaya yetmiyor iþte. Siz baþka bir boyut ve alemdesiniz. Ne yapalým "adýmýz Hýdýr elimizden gelen budur"
Þaka bir yana üstadým çalýþmalarýnýzý takdir ediyorum. Bazen yorumlarken sorun yaþasamda, kendi adýma konuþayým.
"Baþlýða aðýr geliyor mu acaba kimse tepki vermiyor. Çok güzel bir çalýþma aslýnda" diyorum.
Üstadým þunu bilmenizi isterim. sorun sizde deðil, bizde. Siz multi disipliner bir çalýþmanýn sonucunu ortaya koyuyorsunuz Temelinizde olan mühendis bilginizle bir sorunun çözümünü bilgisayar dilinde çözümlemeye çalýþýyorsunuz birde bunu bilgisayarýn verilerini analiz yapýp görüntülerini de formülize ediyorsunuz.
Bir japon atasözü der ki; "Baþarmak için paylaþmak gerekir".
Hatýrladýðým kadarýyla KYK fermuarlarýnýn mucidi olan Japon iþ insanýnýn hayatýndan, yaptýklarýný okuduklarýmdan aklýmda kalan bir
sözdü. Baþarabilmek için bölüþmesini bilmek gerekir. Hem iþi bölüþmek hemde kazancý bölüþmek manasýnda söylenmiþ bir söz idi.
Buradan hareketle; aslýnda biz sizin level de olmadýðýmýz için siz bir þeyler için çabalýyorsunuz, kazana bi tutam otlar atýp kaynatýyorsunuz, kokusu muhteþem hepimiz farkýndayýz. Ama tadým yapamýyoruz gibi düþünün..
Haddimi aþmýþ olmaz isem eðer þahsi fikrimi söyleyeyim..
Siz sorunun tümünü çözüme gidiyorsunuz ve bu da karmaþýk bir yapý haline gelmesine sebep oluyor sanýrým. Basit düþünüp basit çözümlemeler, adým adým gitmektense, mantýðý temele oturtmaya çalýþýyorsunuz gibi düþünüyorum. karþýnýza çýkan sorunu tek tek bypas etmektense komplike edip hepsinin cevabýný arýyorsunuz.
Basit düþünmek belki sizin için karþýlýksýz bir durummuþ gibi görünebilir. Bilemiyorum.
Aslýnda bana kalýrsa sizin mantýðýnýzla baktýðýmda siz konuyu hallettiniz. Ama detaylarýna girdiðinizde uyumsuzluklar sizin gözünüze batýyor yapýyý yeniden retest ediyorsunuz herhalde.
Bir tahtacý abimizle sohbetten aklýmda kalan bir cümle vardý. Bana "oðlum bak sýfýrdan al 9 dan sat derdi. gerisini satýn alan düþünsün "
Buradaki 0 (sýfýr) ve 9 (dokuz) kavramlarýný açýklamamý isterseniz eðer kademe rakamýný canlandýrýn gözünüzde, rakam 2.80 ise satýþ rakamý 2.89 gibi düþünün. Hýzlý bir trader abiydi bu abi. Paylaþmayý sevmezdi. Çok para kazandý. Ama yemek nasip olmadý. Orasý ayrý bir hikaye ama. hayatýný basit bir kurala baðlamýþtý. (Dikkat ederseniz bir çok hissenin dönüþ noktasý hep bu rakamlardan ibaret. )
Aslýnda bu bir mantýk. Yani bir nevi satýþ yöntemi. Þimdilerde çok meþhur olan 9.99, 19.99, 99.99 gibi olup aslýnda tüketicinin üzerinde ucuz algýsýný yaratmasýna sebep olan bir durum. Bu son cümlem ise baþlýðýmýza yeni transfer olan deðerli abimize.

Originally Posted by
Uður taylan
Hocam sizden yanýt almak bile çok deðerli aylardýr üye olmaya çalýþýyorum anca baþarabildi biraz cahillik diyelim burada çok kýymetli çok deðerli hocalarým var selim hocam dandanakan hocam Lütfü hocam hepinize selamlar hocam yanlýz bilgilerinizden hiç yararlanamadý çünkü grafik falan anlamýyorum biraz cahilim mümkünse birazda bizim bildiðimiz dilden anlatým olursa çok memnun olurum tþk
Sevgili Uður taylan abim, emekliler kulübüne hoþ geldin. Aman diyeyim abi aklýna mukayyet ol. Burasý emekli ve yelekli dolu. Çoðuda kahveye gitme alýþkanlýðý olmayan ama evde de hanýmýn dýrdýrýndan ve ötelemesinden itilmiþ yaþlýlarýn olduðu yer. Çoðu hala hayattan umudunu kaybetmemiþ, bir iþe yaradýðýnýn farkýnda ama bunu uzun yaþam sonunda eldeki tecrübelerini bir sonraki bayrak taþýyanlara aktarma derdinde olan biçareler gibi düþün. Elimizden bu kadar geliyor. Þimdilik....
Anladýðým kadarýyla hasbelkader sende düþtün bu borsa yoluna. ne yapacaðýn ve nasýl yapacaðýn konusunda aklýnda biþiler var. Ama adýmlarýný seçmeye çalýþýyorsun diye düþünüyorum. Aslýnda pandemi sonrasýnda bu mecraya gelen insanlarile ilgili bizde bu baþlýkta bahsini yapmýþtýk.
Bakýnýz sevgili abim ben size açýk ve net birþey ifade edeyim. kesinlikle "yatýrýmcý olun."
Trade becerisini zaman içinde geliþtirerek kendinizi aþacak iþler yapabilirsiniz. Ama önceliðiniz varlýðýnýzý korumak olsun. Varlýðýnýzý koruduðunuz zaman kazanç peþinden kendi kendine geliyor. Gözünüzü dört açýn çevrenizde konuþulan veya tv de radyoda, sosyal medyada duyduðunuz her haber ve veri sizin için çok önemli. Bu yüzden dikkatli olmaya özen gösterin. her þeyi ve herkesi dinleyip kararýnýzý kendiniz verin. Ve her seferinde kendinizi sorgulayýn. Ýster kazançla kapanan isterse de zararla kapanan iþlem olsun. Kendinizi ve iþlemlerinizi sorgulayýn. Bu þekilde en doðru yöntemi bulacaksýnýz buna inanýyorum, ardýndan yönteminizi o kadar seri bir halde yapmaya baþlayacaksýnýz ki sizde inanamayacaksýnýz gözlerinize. Grup, özellikle telegram gruplarýndan uzak durun. Veya durmayýn. Ýçinde olun. Ama size söylenen rakam ve adetlerde deðil minimum miktarda hatta 1 adetle içinde olun ki, zamanla bu çarkýn nasýl iþlediðini gözlerinizle görün. En iyi öðrenme yöntemlerinden birisi "yaþayarak öðrenme" metodu, her ne kadar zamana sebep olsa da miktarlarýnýz küçük olacaðý için, siz para kaybetmeden öðrenmiþ olacaksýnýz. Aksi durumda borsadan býkacak belki de uzaklaþacaksýnýz.
Baþlýk altýnda yazan çizen herkesin ayrý bir yöntemi ve ayrý bir tarzý var. En iyisi hangisi derseniz. Hepsini karma bir halde yaparsanýz mükemmel olan o bence.
Bir þey satmadan önce almanýz gerek. Peki neyi alacaksýnýz. Hangi veri setine bakacaksýnýz. Alým için zamanlama ne olmalý. Akþam seansý mý yoksa sabah erken saatler mi? Sizin þartlarýnýz hangisine uygun. Hangi günlerde ve saatlerde bu iþlerle ilgileneceksiniz. Önce bir aynada bakýn kendinize. Gerektiðine inanýyorsanýz, yani eksikliðiniz olduðunu düþündüðünüz alanlar neler. Bu konularda kendinize nasýl eðitmeyi planlýyorsunuz? Alým iþini hallettik bitti mi? Ne zaman satacaksýnýz. Satmak yetmiyor sattýktan sonra ne yapacaksýnýz. Oyuna yeni baþtan mý baþlayacaksýnýz yoksa ...
Sevgili abim önce aynada bakýn siz yatýrýmcý mý trader mý yoksa müþteri mi olacaksýnýz?
Gerisi çok kolay. Biz burada size para kazandýrmayý vaad edemeyiz. Ama en azýndan kaybetmemeniz için elimizden geleni yapmaya çalýþýrýz.
Yolunuzda farýnýzda açýk olmasý dileðiyle
...
bir süredir yokum diye ortalýkta dedikodular dolaþýyormuþ Sayýn BÝA (Baþlýk Ýdare Amiri) abim sizi esefle kýným kýným kýnýyorum.
...
Cümleten herkese sevgiler saygýlar hürmetler
Son düzenleme : selimtogrul; 13-03-2024 saat: 08:34.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri