Hayýrlý Günler...
Saðlýk ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasýný diliyorum...
Hayýrlý Günler...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Selim...
Söylediklerinde çok haklýsýn. Sade olaný en güzeli ve ben de hep bunu tavsiye ederim...
Fakat senin de fark ettiðin gibi benim asýl sýkýntým bu iþlerin arkasýndaki matematiði çözebilmek. Olabileceðini sanmasam da kafamdaki sorularý bitirebilmek ve ileride piþmanlýkla bu dünyadan göçüp gitmemek için huzura ulaþmak istiyorum...
Çok þeyle uðraþýnca aslýnda hiçbir þey yapamýyorsun. Ben de bu durumu yaþýyorum ama artýk ortaya bir þeyler de çýkmaya baþladý. Bunun bir nedeni de yalnýz olmam ve birçok kiþinin yapmasý gereken iþleri tek baþýma yapmam gerektiðinden kaynaklanýyor...
Öðrenmek ayrý bir sorun, alt yapýlarý hazýrlayacak yazýlýmlar ve bunlarýn farklý farklý platformlar için olduðunu düþününce buna bir ekip gerekiyor olmasý ayrý bir zorluk. En son analiz yapýp sonuç üretmek ise ayrý bir emek istiyor...
Derdim çok da para deðil, para bir þekilde gelir. Araþtýrma yapýp sorun çözmek zor olaný. Bu alana kimse girmiyor. Bu alana giren deli de ben oldum. Belki de boþ bir maceradýr...???!!!
Ne guzel insanlarsiniz.
[IMG]bir süredir yokum diye ortalýkta dedikodular dolaþýyormuþ Sayýn BÝA (Baþlýk Ýdare Amiri) abim sizi esefle kýným kýným kýnýyorum.[/IMG]
Bak sen beni kýnýyormuþ.
Lem geçmiþ olsun diye yazdýðým yazýlara bi tane cevap yazdýn mý.
Yeni topik açýldýðýndan beri bi tane hal hatýr soran mesajýn var mý.
Yazdýðým yazýlara, attýðým grafiklere bi tane yorumun var mý. yoooookkkkk.
Ama kýnanan ben oluyorum öylemi.![]()
XU100...
MOST AL verdikten sonraki gün yükselir gibi yapýp yeniden düþtü ve þu anda ortalamanýn altýnda ve MOST çizgisinde bulunuyor...
Benzer durumlar daha önce de oldu. Sonrasýnda genelde düþüþ devam ediyor. Etmediði zamanlar da mevcut...
O nedenle baþka þeylere de bakýnca durum pek içi açýcý deðil gibi duruyor...
RRG Lagging bölgesine geçiþ durumu söz konusu...!!!
Kararsýz bir piyasa var. Durum netleþene kadar sakin olup iþlem yapmamak en iyisi...
![]()
Hayýrlý Günler...
Verilerle ilgili olarak 2 gündür boþu boþuna uðraþýyorum...!!!
Bildiðiniz gibi Matriks Downloader veri satýþýný býraktýðý için verileri indirebilmek için çeþitli alternatifler denedim ve deniyorum. Finnet için yüksek bir miktar ödeme yaptým ama iþimi tam olarak görmüyor...!!!
Döngüler üzerinde çalýþýnca olabildiðince eski verilerle çalýþmak gerekiyor. Özellikle de hisselerin Dolar bazlý grafiðine ulaþabilmek için USDTRY verileri olabildiðince ski olmalý. Bende 1987 yýlýna kadar olan veriler mevcuttu ama Finnet kullanmaya baþlayýnca 2012 yýlýndan gerisi yok. Üstelik elle girip Finnet verisini güncellediðim halde bile yine kendi kendine 2012 yýlý olacak þekilde ayarlama yapýyor. Bu durum benim için kabul edilmez bir þey...!!!
Mecburen kendi veri setimi oluþturmam gerekiyor...
Parça parça elimde olan verileri tek bir veri seti haline getirmek ve bunu da hem Metastock, hem SQL ve hem de CSV þeklinde elimin altýnda bulundurmak istiyorum...
Baþkasýnýn verisi ile analiz yapýlmýyormuþ...!!!
Daha önce de dediðim gibi; bunlarýn kasýtlý olarak yapýldýðýný düþünüyorum. Hep bir þeyler eksik kalýyor...!!!
Bu da demek oluyor ki; hazýr elimdeki iþleri bitiremeden, verileri düzenlemek için yeni bir çalýþmaya baþlamam gerek...
Bu defa daha yavaþ ama düzenli ilerlemek istiyorum. O nedenle daha profesyonel bir yaklaþým yapacaðým. Alt yapý zaten hazýr. Þimdi buna üst yapý yapmak için önce öðrenme dönemine giremem lâzým...
Sonra yine yoðun yazýlýmlar olacak ama inþaAllah bittiðinde bu veri iþini olabildiðince çözüme kavuþturmuþ olacaðým...
Kesin çözüm asla olmuyor. Sebebi:
- Veri saðlayýcýlar sürekli olarak deðiþiklik yapýyorlar...
- Daha önceleri bir defada bir hisse için tüm veriyi çekebiliyorken, þimdi maksimum 300 barlýk veri çekebiliyorum...
- Hadi bunu da kabul edip, buna göre yeniden kodlama yapmýþtým. Bu esnada her 300 barlýk veriyi girdiðim tarih aralýðýna göre baþtan baþlayarak veriyordu. Arkadaþlar yeniden bir deðiþiklik yapmýþlar, bu defa da sondan baþlayarak vermeye baþlamýþlar...!!!
Benim tüm yazýlým çöpe gitti...!!! Ýþin yoksa þimdi yeniden buna uygun kodlama yap. Önceleri yine sondan veriyordu ve hatta istediðim kadar barý yazýyordum ona uygun veriler geliyordu. Bunu deðiþtirdiklerinde yeniden yazmýþtým, þimdi yeniden yazmam gerekiyor...!!!
Bu iþler böyle olmamalý ama mâlesef böyle ilerliyoruz...!!!
Bu iþlerle ilgilenen arkadaþlar olursa veya varsa bilgileri olsun diye tarihe not düþüyorum...
Ben biraz çalýþayým, artýk nasýl olacaksa...???!!!
Kolay gelsin sana üstad, çokta kendini yorma vakit geçirme amaçlý çalýþmalar yap. Saðlýk önemli.
Yer Ýmleri