Originally Posted by
Uður taylan
Selim abi sende zarardaysan .......
Sevgili abim,
Basit düþünelim, elimizde bir varlýk, bir mal olacak ki satabilelim. Dolayýsýyla mevcut askerlerimizi artýrabilelim. E bu ortamda alýnan maldan da zarar etmek gayet doðal, bu iþin doðasýnda zarar edebilmek var yani eðer rakamlarý alýp trade ediyorsanýz da zarara girdiðinizde stop oluyorsunuz, ya da yukarý gittiðinde karda oturuyorsunuz. Zarar edebilmek normal, önemli olan bu zararýn üstünde oturduðumuz gibi karda oturmayý da becerebilmek. Neyse bu ayrý bir baþlýk konusu.
Gelelim sizin PETKM meselesine; aslýnda off the record olarak söyleyeyim üstadýmýn da bir gözü ona kayýk baktýðýnýn farkýndayým. Ancak hissede yaþananlar henüz taze iken bulaþmak biraz nasý desem erken giriþ gibi olur. uzaktan böyle gýdým almak falan, kenarda kenardan suya alýþtýra alýþtýr girmek bence daa doðru olur gibime geliyor. Hatta üstadý takip edin, o irdikten en az bþþr hafta sonra girin, çünkü o "oturan boða" olduðu için onu dökmek amacýyla hisseye amansýz bir baský kurulabilir. ufak bir tüyo olarak kulaðýnýza küpe ediniz. Ben mesela onu bekliyorum. Ondan sonra giricem bu sefer. Her defasýnda beni yakan o oluyor. O içerde olduðu için onu dökmek amacýyla vuruyorlarda vuruyorlar. Bizde cam kenarýndan bakan kediler gibi tahtayý seyrediyoruz. Eh mermilerde sýnýrlý ve sorunlu olunca yapacak biþi kalmýyor.
Yükseliþin xu030 dan olacaðýna dair fikrinize bende katýlýyorum. haklýsýnýz. Gerekçelerimiz farklý olsa da yükseliþ buradan ateþlenecek. Hatta bu hafta yaþananlar ve bankalarýn birden arap atý gibi start almalarý da buna sebep bence. Yalnýz burada bir þeyi açýklamakta fayda var. 4 kuzenden sözediyoruz. Kamularýn iþi daha bitmemiþ gibi, bilemiyorum Lütfü abimin hevesini kýrmayayým ama Kamu bankalarý sanki bir týk geriden gelecek. Yaaaani
Haklýsýnýz, Amerika'daki seçim dolaylý yoldan bize bir sebep sonuç iliþkisi yaratacak mutlaka. Ancak bu amerikanyayý (!) anlamak mümkün deðil abi. Geçen seçimde benim adayým yine Trump olur diyordum. Fakat bu gerizekalý amerikanyalýlar gidip çisini bile tutmaktan aciz adamý baþkan seçtiler. Durum ortada yoruma gerek yok. Umarým bu kez doðru seçim yaparlar. Trump yeniden seçilirse üzerine konuþmak için erken ama þu var. Plana sadýk kalmýyorlar.
Gelelim OSTÝM meselesine;
Bu þirketin hisselerinin büyük çoðunluðunu elinde tutan abinin burada büyük hedefleri olduðunu dair duyumlar aldým. Bu hisseyi overall hissesi olarak tutmayý yani burayý basamak olarak kullanmayý düþünüyormuþ. Bu da hissenin tamamýný ya da büyük bir kýsmýný kendi kontrolüne almadan olacak iþ deðil. saðlam bir ekip iþi , yani hisseyi taþýyacak olanlarýn uzun bir müddet kýmýldamadan yatmasý gerekecek. teknik olarak bakalým derseniz Çizgilerin Efendisine ayýp olur. Ben her kademden mal alýrý sonrada yatarým. tabi kendi alým stratejime baðlý kalarak. Uzun bir sürer de suyun altýnda bir timsah gibi yatar beklerim. buna göre bütçe yapar. Ona göre pozisyon açarým. full bu hisseye baðlanmam en azýndan bu yakýn zamanda deðil. Sebep ise; o abide orada pozisyon almaya baþlasýn ya da baþlayacaðýna dair bir toparlanma emaresi göstersin. Dolaylý da olabilir. kademelerin durumu; alýcý ve satýcý dengesi. ya en azýndan bir genel kurula katýlacak dönem beklerim. Orada ne oluyor bitiyor bir bakardým havaya.
Hisse hakkýnda çok detay bilgim yok. Ama varlýklarýnýn üzerinden deðerleme yapacaðýnýn duyumunu aldým. Zaten bu bile yeterli bir sebep aslýnda. Daha önceden hisseyi dükkan yapmak diye deyim vardý. Yani grup yada ekip adýna ne derseniz artýk, hisseyi bi aþaðý bir yukarý sürerek içerde yatýrýmcý kitlemeyi ve orada hisseyi yükseltip yukarý sürerek deðilde hisse içinde trade ederek para kazanýrdý. Bu sefer nasýl bir yol yöntem izleyecekler bilemem. Ama derinlemesine araþtýrýn derim. Ben olsam sekreterin öðle yemeðinde verdiði sipariþi bile araþtýrýrdým. Diyet menü mü yoksa tavuk döner mi söylüyor. Bu türden þeyler baþkalarý için hiç bir þey ifade etmezken, siz bir þey farkedebilirsiniz. (DOAS ý ben avm lerdeki otoparklarda daha çok hangi marka araç var diyerek farketmiþtim. ) Bir genel kurula katýlýn. insanlarla tanýþýn. Kaynaþýn. Güzel ortamlardýr. Deneyimlemenizi tavsiye ederim. Biraz daha bekleyin zannýmca.
Ama Çizgilerin Efendisi olan zat-ý muhterem yarýn erken kalkarsa eðer, birde zahmet edip bakarsa bizde öðreniriz.
Hatta arada birde olsa baþlýða uðrayan bi kardeþimiz, " izci " kardeþimiz var ona da sorarýz. Yani ben sorarým çekinmem kendisinden. Týrsmam yani, þakkadanak sorarým. Nedir bu iþin oluru diye.
Eeee. PETKM için yorum yapmýþtým dimi. üstadý takip edeceksin abim, indikatör o . O alsýn ondan sonra. 1-2 hafta geçsin bakarýz.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri