Originally Posted by
Dandanakan
Problem insanlarýn bu tip topikleri kuþlu site ve diðer sosyal medya siteleri ile ayný ayarda görmeleri üstad.
Oysa buranýn sohbet, muhabbet, tecrübe aktarýmý, edinilen bilgilerin paylaþýmý, öðrenme ve öðreti gibi bir çok aktivitenin yapýldýðý bir mecra olduðu unutulmuþ gibi.
Çoðu kimse bir þeyler öðrenip bunu da diðer insanlara aktarmak gibi þeylerle vakit kaybetmek yerine, kýsa yoldan ne kazanýrým derdine düþmüþ vaziyette. Tabi içlerinde geçerli sebepleri olan vardýr onlara bir þey diyemeyiz ama bu gemi bu þekli ile fazla yüzmez batar gider.
Bu kadar çaba gösterip emek verip zaman harcayan insanlarda bir gün býkýp gider.
Paylaþýmcý ve katýlýmcý olmak gerekir, buralarda paylaþýlan en ufak bir bilgi kýrýntýsýnýn içerisinde bile tecrübe, emek, zaman, alýn teri el emeði vardýr.
Sonuna kadar katýlýyorum.
Pazar günü bizim evde kýz kýza takýlacaðýz seremonisi baþladýðýnda anlamalýydým. Ýþlerimiz var dediklerinde dahi aklýma gelmedi. Kahvaltý etmeden beni evden paketleyeceklerini düþünemedim.
Üstadýn her Pazartesi evden sepetlendiðindeki ruh halini þimdi daha iyi anladým. Yapacak biþi yok. Bildiðimiz yol en iyi yol diyerek, 2 poðaça 1 çay benim iþimi görür. Önemli olan yeter mi ?
Sence yeter mi Uður abi.

Originally Posted by
Uður taylan
.......çok þükür þimdi iyim onun için kafam çok yoruldu artýk almýyor artýk çalýþmayý insanlarla ticareti herþeyi býraktým evimde eþimle oturuyoruz arabamýza atlayýp geziyoruz sabahlarý çocuklarý okula býrakýp eve dönüp kahvaltýmý yapýp borsanýn seansýný açýyorum tabi kahvesiz olmaz artýk dünya kaylesini býraktým keyfime bakýyorum hocam ben sizi yýllardýr tanýyýp takip ediyorum yeni üye oldum yazmaya baþladým biraz teknoloji özürlü olduðum için anca üye olmayý baþarabildim ....
Bence senden "borsacý" olur. Hemde en kralýndan olur.
Niye biliyor musun?
Çünkü ham mücevher taþý gibisin. Hiç bir þey bilmiyorsun. Ýþlenirsen, doðru yolda çalýþýrsan. Emek harcarsan olur. Hiç kimse anasýndan borsacý doðmadý. Bir tek Mecnur Çolak adlý borsacýnýn oðlu, babasý borsacý olduðu için anadan doðma borsacý oluyor Adnan Çolak.
Abim senin yaþadýklarýnýn zor olduðunu tahmin ediyorum. Ýçinde bulunduðun ruh halini de anlýyorum diyemem ama tahminde bulunabilirim. Bazen karanlýkta kaldýðýmýzda bir ýþýk görürüz. Bir umutla yürürüz. Aydýnlýða ulaþacaðýz zannýyla. Bir körebe oyunu gibi el yordamýyla dokunarak yavaþ yavaþ adýmlar atarýz, takýlýp düþmemek ayakta durmak için. Senin þartlarýn müsait abi. Hem bu iþe ayýracak zamanýnýn var, hemde cam kenarýnda kahve içerken birlikte hayal kuracak ufka doðru bakýp çocuklarýnýn geleceðini düþünüp fikirlerini paylaþacaðýn yoldaþýn var.
Öncelikle abi kendini tanýman ve ona göre yol alman lazým. Hýrslý olacaksýn ama bu hýrs seni yiyip bitirmeyecek. Paran senin askerlerin olacak. Onlarý her savaþa yolladýðýnda sana yeni esir askerler getirmelerini saðlayacaksýn. Onu eðiteceksin. Bazen askerlerin içerde rehin kalacak. Bazen en doðru zamanda en doðru hareketi yapmak için pusuya yatacaklar. Sen bu amaca eriþmek için kendini buna hazýrlayacaksýn. Bazen "ipimle kuþaðým......." mdounda takýlacaksýn. Bunu yapmak için askerlerinin bir kýsmýn elinde tutacak. Bir kýsmýný faize gönderecek, bir kýsmýný ufak iþlere yolayacaksýn. Bir kýsmýný ise büyük hayallerin için gönderdiðin hissede zararda tutacaksýn. Hesabýnda gördüðün kýrmýzýlar ve zararlar seni moralini bozmayacak. aksine seni yaptýðýn hangi hata bu duruma düþürdü diye düþünecek bu zaafýný gidermeye kendini geliþtirmeye adayacaksýn. Bu bir süreç.
Hani sen diyorsun ya "dünya gailesini býraktým" . Tamda önemli olan yer burasý. Ýþte o býraktým dediðin yer, bu saatten sonra senin için alýnacak araba yada ev, ya da ne bileyim hedefin neyse. Tamda zurnanýn zýrt dediði yer. Bu yaþýna kadar gelebilme baþarýsýný gösterdiðin bu hayatýn asýl bundan sonrasýnda göstereceðin performans. 1-2 belkide 3 sene sonra, burada biz olmasak ta bu satýrlarýn benzerlerini sen yazacak kývama gelecek ve bu (PB) ve (TY) ye sen yol gösterecek ýþýk tutacaksýn.
Doðru yerden baþladýðýndan emin ol. Teknoloji özrünü yenmeye þimdiden baþla abi. Evdeki bilgisayarýný aç. Yada çocuklarýn bilgisayarýný aç ve kendine bir rota çiz. Günde en az bir saat okuma yap. Borsa hakkýnda daha önce iþlem açmýþ para kazanmýþ ya da zarar etmiþ önemli deðil. Baþarabilirsin... Haydi geç kalma bir disipline sok kendini. Yarýn deðil. Bugünden baþla.
"Yolunda da farýnda açýk olsun ."
......
......
Hiç havamda deðilken yüksek mevkide bir tanýdýk özelden þey edince; bakýnayým dedim.
Merhaba Selim kardesim,
Bu aralar iki hisseye bakiyorum, almadim henuz.
Dardanel ve yeotk
Zamanin oldugunda, kendi kriterlerin acisindan bir goz atman mumkun mu?
Simdiden tesekkur ederim.
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir. Özelden yazmaktansa burada -genelde yazýp çizeyim ki herkes faydalansýn, eðer aklýnda gönlünde olan varsa bir ýþýk yakmýþ olayým. Yazacaklarým þahsi düþüncelerimdir. Kesinlikle al-sat-tut tavsiyesi deðil.
Misafir sanatçýmýz DARDANEL (DARDL)
Benim ilgi alanýmda olan bir hisse deðil. Sebebi patronaj sorunu. Sahibi kendisidir .Arada 3-5 kademe almak için girip çýkmýþlýðým vardýr. Ama tamamen teknik sebeplerle girmiþimdir. Yani tobo görmüþümdür. Ya da 1-2 saatlik grafiklerde "al" vermiþtir. Bu sebeple. Ama her seferinde girdiðimde de beni içerde hapis yapmayý becermiþ bi kaðýttýr. beceriklidir yani. Tam bir tuzak kaðýttýr. Hikayesi var mý? Açýkçasý bilemiyorum. 2019 yýllarýnda kuruþlu rakamlar da iþlem görürken tamamen toplanmýþ ve KY kurutulmuþ ve ardýndan 02-01-2024 de þimdilik zirvesi olan 8,60 ý görmüþ olup içeriye yeni gelen (PB) ve (TY) yi alarak aþaðý doðru süzülmeye nazlý nazlý yeni diplere yolalýyor. Batan titanik görüntüsü var.
Günlük grafikte bakýldýðýnda ise yukarýda tokatladýklarýna bir umut verip, bakýn tekrar yukarý çýkýyorum hissi verecek bir para giriþi olmuþ. Sanýrým bir spek girdi yeteri kadar düþmüþ diyerek. Buradan aldýklarýný topladýklarýný yukarýda yeni sahiplerine teslim edecek zanný uyandý bende. Sosyal medya testinde ise durum bu yukarýda bahsi geçenleri doðrulayacak durumda. Yaklaþýk olarak tarihlere gözattýðýmda roketler falan filan var. Ama hissenin telegram grubu aðlama duvarý gibi. Vatandaþý kitlemiþler. Ama almak için; 5,50 gibi bir rakamý kollarým.Balýklama atlamam -. Ufak ufak alýþlar yaparým. Çünkü bunun dibi olacak bir rakam yok. Zaten 5,70 ten baþlayan yalancý bi kalkýþ hareketi yapmýþ. Aslýnda 5,7 ten, þu anda yaklaþýk geldiði 6,73 lere kadar da mal almamýþ. satarak fiyatý yükselterek gelmiþ. Kademeler arasý parklanýyor. Yaaaniiii. her an ölümcül darbe gelebilir.
YEOTK
Anam bu ne!!!!!
Kaç kaç burdan kaaaaaaç. Buradan para kazandým diyecek adamýn elini öperim. Ona tabi olurum. Çantasýný taþýrým.
Yanlýþ anlaþýlmasýn. Burada adamý kötü yola düþürürler.
Sevgiler saygýlar hürmetler, hayýrlý huzurlu sakin bir pazar günü dilerim
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri