Turtle Trading Sisteminin testini nihayet bitirdim...
Tek tek gün gün takip edince bayaðý yorucu oldu. Bazen gözümden kaçanlarý oldu, geri dönüp düzelttim. ÝnþaAllah son durumda atladýðým bir þey yoktur...
- Hisseleri XU100 içerisinden seçtik...
- Sistemi kullanýrken Bankalar devre dýþý býrakýldý. Çünkü onlar çok hýzlý gittiler ve yanýltýcý olmasýnlar diye onlarý göz ardý ettim...
- Alým sýralamasý alfabetik olarak seçildi. Gerçi çok da böyle bir durum olmadý. Zaten her gün 1-2 tane ancak AL veren oluyordu. Para olmayýnca da alamýyorduk...!
- Alým/satým komisyon oranlarý göz ardý edildi...
Sonuç olarak:
XU100 --> %39,78 [AL ve TUT Getirisi]
Sistem --> %25,35
Sistem bize zarar ettirmedi. Yýlbaþýnda bu yana kârlý kapatmayý saðladý. Fakat endeksin bayaðý gerisinde kaldý...!!!
Gerçek oranlarý görebilmek için çok daha uzun dönemleri test etmek gerekir. Bu dönem içerisinde endekste ciddi bir düzeltme olmadýðý için, hisselerde düzeltmelerde zarar ederken, endekste bu zarar oluþmadý. Derin bir düzeltme de sistem aradaki farký kapatabilirdi...
Alým kriterlerinde düzenleme yapýlýrsa belki biraz daha kâr oranýnda artýþ olabilir...
Bu sistem normalde çift yönlü iþlemleri içeriyor. Biz sadece Long yönünü kullandýk. Short yönünü kullanmadýk. Zaten kullansaydýk kâr daha da düþebilirdi...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri