He yaw yaþ ilerleyince biraz daha aksi oluyor insan herhalde bunu kabul ediyorum.
Tatil iyi idi çok uzatýnca sýkýlýyor insan.
Kaçak elemanýn gelmesi ile gitmesi bir oldu, yazdýklarý arkada okumuþsundur.
He yaw yaþ ilerleyince biraz daha aksi oluyor insan herhalde bunu kabul ediyorum.
Tatil iyi idi çok uzatýnca sýkýlýyor insan.
Kaçak elemanýn gelmesi ile gitmesi bir oldu, yazdýklarý arkada okumuþsundur.
Ýnsanlarýn canýný sýktý borsanýn hareketleri, sanki hayata küstü insanlar söyleyecek söz bulamýyor kimse.
Üstad ile burada berberlik yapýyoruz ikimiz.
Sermaye piyasalarý, dev dalgalarýn rüzgarýn estiði yöne göre sürekli dövdüðü yalçýn kayalýklar gibidir.
Bu gibi anlarda rüzgarýn daha az estiði dalga boyunun daha küçük olduðu kýsýmlarda veya tam tersi tarafta rüzgar ve dalgalarýn etkileyemediði güvenli liman denilen kýsýmlarda bulunabilmek önemlidir.
Þimdi bunlarý yazýyorsun da usta sen uygulayabildin mi diye sorarsanýz,
Uygulayamadýðým zamanlarda mesela 2008 krizinde gemi battý canýmý zor kurtardým.
Bir çay demledik yeniden baþladýk, hayatýn içinde bunlar var önemli olan hatalardan ders almak.
Önceki topikte bir yýlý geçmiþtir belki fiziki gr altýn toplanmaya baþlanabilir diye yazdým.
Ara ara grafiðini de veriyorum.
Bazý arkadaþlar tasvip etmese de bir kýsým mevduat da tutulabilir þu anlarda bile koruma amaçlý.
Tamam güzel de hisselerde yakalandýk bir kere kýmýldayamýyoruz diyen çok kiþi de var.
Ýyice araþtýrýp olasý bir yükseliþte öne çýkabilecek sektörlere geçiþ yapýlabilir.
Tabi % 40- 50 deðer yitirmiþ bir hisseyi deðiþtirmek kolay bir psikoloji deðil ama baþka seçenek yoksa bir çay koyup düþünmek gerekir.
Ya da kýmýldamadan eldeki hisselerin deðerine gelmesini beklemek. Elde bu iki seçenek var.
Bizler gibi borsaya aþina olan taraflarýn uzun vadelerde döviz ve altýn ile ilgisi pek olmaz.
Ama belirli bazý dönemlerde kýsa vadelerde dalgalarýn etkili olmadýðý kýsýmda bulunmakta faydalar olabilir.
Arka sayfada dolar grafiði verdim belirli zamanlardaki hareketliliði yakalanabilirse kýsa vadelerde deðerlendirilebilir.
Altýn tarafýný etkileyebilecek faktörlere gelirsek,
Faiz indirimleri, savaþ ortamlarýnýn þiddetlenmesi güvenli liman olarak görülmesi vs.
Olumsuz tarafta pandemi veya global kriz gibi bir riskin ortaya çýkmasý sayýlabilir.
Evet bu konuda katýlýyorum. Ýnsanlar bir þekilde bir yerlerde takýlý kaldý. Eli bozsa hangisinin gideceðinden emin olmadýðý içinde içerde çaresiz . Bu gibi durumla karþýlaþmamak adýna ben portföyü 5 e bölüyorum. Devamlý bir ya da 2 parça nakit oluyor. o da döviz yada faizde . O an bir fýrsat gördüðümde geçmek için nakit oluyor yani. Eh saðdan soldan da akýyor arada. Onlarla da takviye yapýyorum. Devran dönüyor. Ama çok iyi biliyorum. Bir dönem bende elimde olaný hýrs yapýp ayný yere takýlýyordum. Artýk bunu yapmamaya özen gösteriyorum. Þimdi þunu diyenler olabilir. Yahu arkadaþ biz içerde kaldýk . Yol haritasý. Elinizde olan hakkýnda bilgim olmadan biþey demem anlamsýz. Ancak xu100 bu hafta olmasa bile önümüzdeki haftalarda sizin hisselerle mi yoksa kendi hisseleri ile mi orasýný bilemeyeceðim, ama kalkýþa geçecek gibi duruyor. Tabi bu benim okumam. Buna dayanarak teoriler kurmayýn. Bu iþin pirine danýþýn derim.
Mesela taramalarda ANHYT, BOSSA ve TRGYO çýktý. Neye dayanýyor bilemem. Ama tekniðine bakýnca iþ yapar gibi duruyor kýsada.
Sonra dipten çýkýþ yapacakmýþ izlenimi veren son saatllik grafiklere dayanarak gördüðüm Finans kuruluþlarý var. Dikkat Banka deðil. Bankalardan ben uzak durmaya çalýþýyorum. Günlük grafiðe bakýp 5 dk lýk grafiklerle girip çýkýyorum. ama tavsiye etmiyorum. Komisyon parasýný dahi çýkartamadý bazý iþlemler. Bu arada TUPRS cuma kapanýþý güzeldi. eh bu kadar yazdýn 2 tane tavan yapacak hisse yaz diyenler. Kulaðýmý çýnlatmayýn. Bende tavana kadar çizecek para nerde
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
mesela baþka bir tarama "düþeni kýranlar" TTRAK çýkmýþ . Ýlginç satmýþtým ben bunu. Alsam mý acaba. Neyse daha çok þey var.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri