Borsa yada genel anlamda para muhabbeti, çok zor bir konu... 
Sorunun kaynaðý tek deðil, bir çok faktör mevcut aklýma gelenler;
Tecrübe; kesinlikle tecrübe farký en büyük sorun, ayný tecrübeye sahip olmayan iki kiþinin borsa/para konusunda anlaþmasý imkansýza yakýn...
Risk algýsý; borsada 100 bini olan adamla, 1 milyonu yada 10 milyonu olan adamýn risk algýsý çok farklý, parasý az olan bir an önce parayý katlama derdinde ama 10 milyonu olan adam muhtemelen paranýn öyle kolay katlanmayacaðýný bildiði için önce ana parayý nasýl koruyup ve enflasyon üstü yada dövizden fazla nasýl kazanýrým diye düþünür...
Zaman algýsý; piyasada yeni olan biri için 1 yýl bile çok uzunken burada mesai harcamýþ birisi için 1 yýl kýsa vade sayýlýr...
Bunlar ve benzeri bir çok fark nihai anlaþmazlýðýn temeli oluyor...
Tüm bunlarý kenara koyunca birde laftan sözden anlamayan dostlar var, adama alýnabilir diyorsun almýyor, 2-3 kat prim yapýnca alayým mý daha gider mi diyor, bazen hisseyi alacaðý tutuyor bu defa sat artýk diyorsun satmýyor, hadi bunlar bir yere kadar kabul edilir ama kafasýna göre hisse alýyor sonra sen buna bak bakalým ben tutayým mý satayým mý diyor, bu hisseye güven olmaz diyorsun zaten ben %30-40 zarardayým bekleyeceðim diyor, kazara benim söylediðim hisse zarar etseydi ne olurdu acaba, adama 10 hisse söyledik, 7/8 tanesi 5-6 kat yaptý bunun aldýðý hisse sadece 2 katýna gitti diye bir trip bir trip, tabi günü geldi o hissede 9 katýna gitti ama bu arkadaþ çoktan satmýþtý, ben 3 TL den hisse alýrken almadý þuan 25 den alayým mý diyor, güler misin aðlar mýsýn, daha yaz yaz bitmez 
Tamam bende çok laf dinlemiyorum....(...dinlemiþ olsam parayý koyacak yer bulamazdým
...) ama en azýndan ben zarar edersem yada az kar edersem kimseye gidip aðlamýyorum (:
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Yer Ýmleri