Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 441/505 ÝlkÝlk ... 341391431439440441442443451491 ... SonSon
Arama sonucu : 4038 madde; 3,521 - 3,528 arasý.

Konu: Sistem Takibi - III

Bu iþin sonu yok dediðiniz gibi...

Ama "Ýþ inada bindi" derler ya hani

Benimkisi o hesap hocam...

Geçen 15 yýl içinde borsada kazanmak adýna yapmadýðým çýlgýnlýk kalmadý...
    “Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford

Þimdi örneðimizi bir adým daha ileriye götürüp, ASEL için hisseyi takip sürecinde nasýl davranmamýz gerektiðine deðinelim...

Hisseleri seçerken kullanýlan kurallar baþkadýr, hisse ile trade ederken baþkadýr. Eðer hissenin ederinden ve hedefinden eminsek hissenin peþini býrakmamak gerekir...

Hisse 2023 senesinde 20 TL iken, 220 TL olacaðýný öngörebilen zaten yatýrýmcý olmuþtur, alýr bekler. Ne olacaðýný, nerelere gideceðini bilemeyen, ki kimse bilemez; güvendiði hisse ile trade etmeye devam eder...

En son satmýþtýk ve ASEL 'in geleceðin hissesi olduðu baþka yönlerden biliyoruz. Bu durumda yeniden alým için fýrsat kolluyoruz demektir...

Hiçbir þey bilmiyorsak ve tüm olmasýný beklediðim hareketler olmadýysa tek yapýlacak þey:

- Eski zirvesini geçtiði yerde tekrar oyuna dahil olmak ve belirli kriterlerle stop koyarak yola devam etmektir.

Bizim ASELS ise þanslýyýz ki, kriterlerimiz tam olarak saðlýyor:

- Ortalamanýn altýna düþüyor...

- RSI, 50 seviyesinin altýna düþüyor...

Alýþ için ilk þartýmýz:

- Ortalamanýn (21 günlük) üzerinde olmamýz ve RSI 'ýn da 50 üzerine tekrar çýkýyor olmasý. Bu þart trendin hala BOÐA olduðunu gösterir...

Bu þart saðlanýyor ve Turkuaz dikey çizginin olduðu yerde yeniden AL yapýyoruz...

Þimdi yine trende bindik ve gidiyoruz. Dedim ya Elliot bilmemiz lâzým diye; bilirsek yolumuzu aydýnlatan fener olur. Düzeltmenin bittiði yeri 2. dalga olarak düþünüyoruz ve dipten kalkýp ilk sattýðýmýz zaman ve sonrasýnda oluþan zirveye de 1. dalga diyoruz. Bu 1. ve 2. dalgayý kullanarak þimdi bu defa Fibonacci Extension çiziyoruz. Bu bize hedefleri gösterecektir:

- Normal þartlar altýnda %161.8 görülür...

Biz ne yapýyorduk, zamaný da dikkate alarak iþi riske atmadan her hedefte birazýný satýyorduk. Öyle de yapacaðýz. Trader olduðumuzu unutmuyoruz. Yatýrýmcý olsak %161.8 'i beklerdik elbette...

Öncelikle %100 ve %127.2 hedeflerinde %30 'ar satýyoruz. Geri kalan %40 mal var elimizde. %30 için %161.8 seviyesinin 2-3 kademe altýný bekliyoruz. Satýþlarý yazýp öylece bekliyoruz.

Tam isabet... Hepsini gitti. Elimizde sadece %10 kaldý... Ýþte bu kýsým ile istediðiniz macerayý yaþayabilirsiniz. SAT þartlarýndan birisi gerçekleþene kadar elinizde tutabilirsiniz. Burada fazla bekletmiyor, akþamýna biraz aþaðýlardan günün en düþüðünden satýp çýkýyoruz... Stop þartlarý çok fazladýr. Kiþiden kiþiye ve psikolojisine göre deðiþmekle birlikte Mum Analiz bilmenin faydasý burada da ortaya çýkacaktýr...!!!

Engulfing oluþtu. Aslýnda bu formasyon kýrýlmadan satýlmaz, teyidi beklenir ama bizim için %161.8 'den (çok yakýnýndan) dönüyor olduðumuz için riske girmeye gerek kalmýyor. Çok kýsa sürede mükemmel kazandýk... 25 'den 38 'e gitmiþ olduk...

Bu iþleri serin kanlýlýkla yapmak öyle kolay deðildir. Anlatýrken kolay, izlerken kolay ama yaparken imkansýza yakýndýr. Zaten yapabilen kazanýyor....!!!

Þimdi sattýk ve yeniden alým kovalýyoruz. Biz sattýktan sonra bir süre daha yukarý gider gibi yapýyor ama artýk bizi ilgilendirmiyor. Çünkü:

- AL þartlarý oluþmadan tekrar almak, tepeden mal almak demektir...!!!

Tahminimden yorucu oluyor. Daha yavaþ ilerleyebilirim. Zaten iþin büyük bir kýsmýný gördük ama detaylarý da irdelemek gerekecektir...

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Þimdi örneðimizi bir adým daha ileriye götürüp, ASEL için hisseyi takip sürecinde nasýl davranmamýz gerektiðine deðinelim...

Hisseleri seçerken kullanýlan kurallar baþkadýr, hisse ile trade ederken baþkadýr. Eðer hissenin ederinden ve hedefinden eminsek hissenin peþini býrakmamak gerekir...

Hisse 2023 senesinde 20 TL iken, 220 TL olacaðýný öngörebilen zaten yatýrýmcý olmuþtur, alýr bekler. Ne olacaðýný, nerelere gideceðini bilemeyen, ki kimse bilemez; güvendiði hisse ile trade etmeye devam eder...

En son satmýþtýk ve ASEL 'in geleceðin hissesi olduðu baþka yönlerden biliyoruz. Bu durumda yeniden alým için fýrsat kolluyoruz demektir...

Hiçbir þey bilmiyorsak ve tüm olmasýný beklediðim hareketler olmadýysa tek yapýlacak þey:

- Eski zirvesini geçtiði yerde tekrar oyuna dahil olmak ve belirli kriterlerle stop koyarak yola devam etmektir.

Bizim ASELS ise þanslýyýz ki, kriterlerimiz tam olarak saðlýyor:

- Ortalamanýn altýna düþüyor...

- RSI, 50 seviyesinin altýna düþüyor...

Alýþ için ilk þartýmýz:

- Ortalamanýn (21 günlük) üzerinde olmamýz ve RSI 'ýn da 50 üzerine tekrar çýkýyor olmasý. Bu þart trendin hala BOÐA olduðunu gösterir...

Bu þart saðlanýyor ve Turkuaz dikey çizginin olduðu yerde yeniden AL yapýyoruz...

Þimdi yine trende bindik ve gidiyoruz. Dedim ya Elliot bilmemiz lâzým diye; bilirsek yolumuzu aydýnlatan fener olur. Düzeltmenin bittiði yeri 2. dalga olarak düþünüyoruz ve dipten kalkýp ilk sattýðýmýz zaman ve sonrasýnda oluþan zirveye de 1. dalga diyoruz. Bu 1. ve 2. dalgayý kullanarak þimdi bu defa Fibonacci Extension çiziyoruz. Bu bize hedefleri gösterecektir:

- Normal þartlar altýnda %161.8 görülür...

Biz ne yapýyorduk, zamaný da dikkate alarak iþi riske atmadan her hedefte birazýný satýyorduk. Öyle de yapacaðýz. Trader olduðumuzu unutmuyoruz. Yatýrýmcý olsak %161.8 'i beklerdik elbette...

Öncelikle %100 ve %123.8 hedeflerinde %30 'ar satýyoruz. Geri kalan %40 mal var elimizde. %30 için %161.8 seviyesinin 2-3 kademe altýný bekliyoruz. Satýþlarý yazýp öylece bekliyoruz.

Tam isabet... Hepsini gitti. Elimizde sadece %10 kaldý... Ýþte bu kýsým ile istediðiniz macerayý yaþayabilirsiniz. SAT þartlarýndan birisi gerçekleþene kadar elinizde tutabilirsiniz. Burada fazla bekletmiyor, akþamýna biraz aþaðýlardan günün en düþüðünden satýp çýkýyoruz... Stop þartlarý çok fazladýr. Kiþiden kiþiye ve psikolojisine göre deðiþmekle birlikte Mum Analiz bilmenin faydasý burada da ortaya çýkacaktýr...!!!

Engulfing oluþtu. Aslýnda bu formasyon kýrýlmadan satýlmaz, teyidi beklenir ama bizim için %161.8 'den (çok yakýnýndan) dönüyor olduðumuz için riske girmeye gerek kalmýyor. Çok kýsa sürede mükemmel kazandýk... 25 'den 38 'e gitmiþ olduk...

Bu iþleri serin kanlýlýkla yapmak öyle kolay deðildir. Anlatýrken kola, izlerken kolay ama yaparken imkansýza yakýndýr. Zaten yapabilen kazanýyor....!!!

Þimdi sattýk ve yeniden alým kovalýyoruz. Biz sattýktan sonra bir süre daha yukarý gider gibi yapýyor ama artýk bizi ilgilendirmiyor. Çünkü:

- AL þartlarý oluþmadan tekrar almak, tepeden mal almak demektir...!!!

Tahminimden yorucu oluyor. Daha yavaþ ilerleyebilirim. Zaten iþin büyük bir kýsmýný gördük ama detaylarý da irdelemek gerekecektir...

Tamam hocam sizin istediðiniz þekilde ilerleyelim...
    “Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford

Grafik çeþitlenmeye baþladý bile deðil mi...?

Alta Hacim eklenmiþ, RSI eklenmiþ ve üst bölüme de güvendiðimiz bir gösterge eklenmiþ...

Birçok araç kullanmaya baþladýk...

Elliot ve Fibonacci kullandýk...

Henüz kullanmadýk ama Trend çizgileri ve Destek/Direnç seviyeleri gibi birçok argüman var... Var da var...!!! Olsun önemli deðil, hepsini bilmek zorunda deðiliz. Sadece 21 günlük ortalama ile bile çok güzel baþarý saðlanýr.

- Neyi neden kullandýðýnýzý ve nasýl kullanacaðýnýzý bilirseniz tabii ki...???!!!

Bunlar benim için standart oldu artýk. Çok da karmaþa olmadan, ihtiyaç hasýl olmadýðý sürece sâde bakmaya çalýþýrým...

Kendim Trade etmesem de bu sayfadan ara sýra farklý bakýþ açýlarýný paylaþýyorum...

Alýntý Originally Posted by BJK Coccinella Yazýyý Oku
    Bu iþin sonu yok dediðiniz gibi...

Ama "Ýþ inada bindi" derler ya hani

Benimkisi o hesap hocam...

Geçen 15 yýl içinde borsada kazanmak adýna yapmadýðým çýlgýnlýk kalmadý...
    Ýþin sonu neden yok...??? Çünkü;

- Her yeni dönem (nesil) kendi özelliklerini gösteriyor. Borsa her 20 yýlda bir kendisini yeniler ve sil baþtan yapar...!!!

Bunun nedenini yýllarca anlamaya çalýþtým ama bulamadým. Tâ ki, benim oðlan büyüyüp de borsaya ilgi duyana kadar...

Yer yeni nesil kendi doðrularý ve beklentileri ile borsaya giriyor ve kendi karakteristikleri ile iþlem yapýyor....

Bu durumda da iþlerin þekli þemâli deðiþiyor ama piyasanýn da deðiþmez kurallarý vardýr. Bunlar ayný kalýyor ve bu yeni gelenler bunu bilmiyor. Ýþte bu her yeni gelen, eskilere kazanç kapýsý oluyor. Bir nevi kurban/av diyebiliriz...

Hepsi deðil elbette. Bazýlarý çok zeki ve kurnaz olabiliyorlar. Bazýlarý da çok korkak oluyorlar. Kazanýnca hemen kaçýyorlar. Zaten borsadan kazanmak ve ayakta kalabilmek için biraz da korkak olmak lâzým. Nedenini 2001 ve 2008 krizlerini yaþayanlar iyi bilirler...!!!

Burada yeni soru:

- Baþarmak mý istiyorsun...?

- Para kazanmak mý istiyorsun...?

Ýkisi farklý þey. Baþarýp para kazanamamak var, kazanýp (bilmeden kazanmak) baþaramamak var...

Amaç para kazanmak ise yapýlacak olan þey çok basit:

- AYI dönemlerinin sonunda saðlam hisselerden 3-5 tane ALmak ve BOÐA çýlgýnlýðý sýrasýnda SATmak...

Ne kadar sürede kazandýðýnýn, o arada neler olup bittiðinin bir önemi yok. Önemli olan parayý alýp gitmek, gerçekten gitmek ama... Tekrar parayý yeni AYI piyasasýnýn sonu olmadan gelmemek...!!!

Zor deðil, kolayca yapýlabilir. Dipten alamazsýn, tepeden satamazsýn ama muazzam kazanýrsýn. Fakat piyasada baþarmýþ olur musun...? O olmaz iþte...!!!

Belki de, sadece baþarmak istiyorsundur...???

Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Ýþin sonu neden yok...??? Çünkü;

- Her yeni dönem (nesil) kendi özelliklerini gösteriyor. Borsa her 20 yýlda bir kendisini yeniler ve sil baþtan yapar...!!!

Bunun nedenini yýllarca anlamaya çalýþtým ama bulamadým. Tâ ki, benim oðlan büyüyüp de borsaya ilgi duyana kadar...

Yer yeni nesil kendi doðrularý ve beklentileri ile borsaya giriyor ve kendi karakteristikleri ile iþlem yapýyor....

Bu durumda da iþlerin þekli þemâli deðiþiyor ama piyasanýn da deðiþmez kurallarý vardýr. Bunlar ayný kalýyor ve bu yeni gelenler bunu bilmiyor. Ýþte bu her yeni gelen, eskilere kazanç kapýsý oluyor. Bir nevi kurban/av diyebiliriz...

Hepsi deðil elbette. Bazýlarý çok zeki ve kurnaz olabiliyorlar. Bazýlarý da çok korkak oluyorlar. Kazanýnca hemen kaçýyorlar. Zaten borsadan kazanmak ve ayakta kalabilmek için biraz da korkak olmak lâzým. Nedenini 2001 ve 2008 krizlerini yaþayanlar iyi bilirler...!!!

Burada yeni soru:

- Baþarmak mý istiyorsun...?

- Para kazanmak mý istiyorsun...?

Ýkisi farklý þey. Baþarýp para kazanamamak var, kazanýp (bilmeden kazanmak) baþaramamak var...

Amaç para kazanmak ise yapýlacak olan þey çok basit:

- AYI dönemlerinin sonunda saðlam hisselerden 3-5 tane ALmak ve BOÐA çýlgýnlýðý sýrasýnda SATmak...

Ne kadar sürede kazandýðýnýn, o arada neler olup bittiðinin bir önemi yok. Önemli olan parayý alýp gitmek, gerçekten gitmek ama... Tekrar parayý yeni AYI piyasasýnýn sonu olmadan gelmemek...!!!

Zor deðil, kolayca yapýlabilir. Dipten alamazsýn, tepeden satamazsýn ama muazzam kazanýrsýn. Fakat piyasada baþarmýþ olur musun...? O olmaz iþte...!!!

Belki de, sadece baþarmak istiyorsundur...???
    Sanýrým benim önceliðim baþarmak hocam...

iyi akþamlar dostlarým.
    Baþarmanýn kýstasý nedir ?
    Hangi koþullarda gönül rahatlýðý ile "baþardým" deme hakkýna sahip olabiliriz ?

T/A adlý kullanýcýya tekrar itibar puaný vermeden önce biraz diðer kiþilere de puan vermelisiniz.
    BJK Coccinella adlý kullanýcýya tekrar itibar puaný vermeden önce biraz diðer kiþilere de puan vermelisiniz.
    Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.

Bir gün, bir þekilde farkýndalýk baþlayacaktýr...

O zaman gelene kadar, öðrenmeye ve çalýþmaya devam...

Ben 80 'li yýllardan beri borsadayým. Hâlen devam ediyorum ama artýk bazý gerçekleri görmeye baþladým...

O nedenle de artýk borsaya farklý bakýyorum: Göstermek istediklerini deðil, gerçekleri görmeye çalýþýyorum...

Baþarmak için acele etmemek lâzým. Zamaný gelince sana uygun stili bulacaksýn. Fakat mekanik sistemlerle bir yere kadar gidersin. Çünkü her sistemin bir handikabý vardýr. O dönem denk gelirse, siler süpürür...

Eðer çok iyi kodlarsan; enflasyon üstünde ve AL/YAT taktiðinden daha fazla kazanýrsýn...

Sayfa 441/505 ÝlkÝlk ... 341391431439440441442443451491 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •