Arkadaşlar enflasyon muhasebesi şirketlerin özvarlıklarını güçlrndirir.. Devlete enflasyon oranını çıkararak vergi öderler.. O para şirkette kalır.. Aslında bu devletin vergi gelirlerini azaltır.. Onun için bankaları bu işin dışında tuttular.. Çünkü bankalardan yüklü vergi alıyorlar..
Yazılımcılar ve Ardyz nin avantajlı stoklarin yok denecek kadar az olmasi. Net kari etkileyen en önemli girdi stok maliyeti oldugu için çoğu sanayi ve uretim şirketi buradan gol yiyecek. (stok maliyetlerini enflasyon oranı kadar artikmak zorundalar )
Ben bu konuyu gundeme getirmek icin ortaya bir rakam söyledim. Tekrardan söylüyorum sadece basit bir mantikla ortaya koydugum rakamlarda inşallah yanilirim.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Enflasyon muhasebesiden pozitif etkilenek şirketlerin başında Logo verilmiş ve son 1 yıldır pirimsiz diye aldım onuda portföye
Miatek te pozitif etkilenecek denmiş linkte. Yani yazılımlar bu işten pozitif etkilecek sanki ama bu konuda kafalar gerçekten karışık
Onun için kesin şu olur demek için çok erken. Lakin gelen bilançolar sikinoski. Bir çok şirket negatif etkileniyor bu işten
hedefin fonlarında ardyz ağırlık olarak zirvelerde. kaç aydır sürekli artırdıkları tek kağıt olabilir ardyz
Yer İmleri