Ticari borc yaninda banka borçlarini ve diðer borclarida koymak lazim.
Hepsini artisiyla , eksisiyle toplayinca nette 110 mln tl ekside.
Ama daha öncede söylediðim gibi bu borçlarin alacaklarýn vadesi ve faiz oranlari asýl belirleyici olacak. Onu da bizim bilme þansýmýz yok.
SM-M515F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Dostum beni baðýþlayýn, ben ardyz payýmý 60 üstünde azaltarak yanýna Logo da eklemiþtim. Logo yatýrýmcý iliþkileri görüþmelerimde kendilerinin enflasyon muhasebesi konusunda negatif etkileneceðini söyleyince ben yazýlým sektöründen tamamen çýktým
Raporlarda ve uzman görüþlerinde Miatek ve Logo için enflasyon muhasebesinden pozitif yönde yararlanacaklar söylemlerinin havada kaldýðýný anlamýþ oldum. Miatek te gelen bilançoda bunu destekler nitelikte
Ardyz için size bol kazançlar diliyorum. Ben yoluma doas ile devam ediyorum. Ardyz ye bilanço sonrasý deðerleme yapýp tekrardan dönebilirim tabi
Bu enflasyon muhasebesi iþi ileriye dönük hesaplarýmýzý alt üst etti maalesef
Logo nun büyüme hýzý enflasyonun altýnda olduðu için negatif etkilecegi cok açýk. Miatk te 9 aylikta net nakitteydi, net nakitte olanlarda genelde olumsuz etkileniyor benim gördüðüm kadarýyla.
Ardyz de etkilenecektir ama bir logo, bir miatk kadar olmayacak bence. Ama sizinde dediginiz gibi bu enflasyon muhasebesi tum dengeleri alt üst edebiliyor bu sebeple yanilma ihtimalim bayaðý yüksek.
Bu arada hayýrlý olsun yeni hisseye gecmiþsiniz ama keþke sessiz sedasýz degilde uygun bir dille ayrildiginizý yazsaydiniz burada. Çünkü siz bu hisseye en çok yorum yapan kiþiydiniz.
SM-M515F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Ortaklar bu enflasyon muhasebesi olayý benim kafamý oldukça karýþtýrýyor. Güncelleme neye göre yapýlýyor belli deðil, bilançolarda 9 aylýklara göre satýþlar karlar erimiþ, özkaynaklar uçmuþ vs. Koç gibi Türkiye’nin gözbebeði ve en büyüðüne bakýyorsun, hisse fiyatý %25 artmýþken 2023/9 fksý 3.5 dan 3 ayda nasýl 6.3 e çýkar. Bu iþte bir yanlýþlýk olmalý. Ya güncellemenin mantýðý hatalý ya da elmalarla armutlar kýyaslanýyor.
Basit bir þekilde genel mantýðýný anlatacak bir babayiðit yok mu [emoji4] ya da bir YouTube yayýný filan.
Enflasyon muhasebesi çok fazla abartýlýyor. Þirketin faaliyetlerine odaklanmak lazým. Miatek mesela; iyi bir bilanço açýkladý bence ama 70 fk için yeterli deðil. Göreceksiniz Enflasyon muhasebesinin ardyz'nin fiyatlanmasi üzerine etkisi sýnýrlý olacaktýr. Ha faaliyet karý zaten iyi deðildir, o ayrý.
Yer Ýmleri