Bu þirketin en olumsuz yanlarýndan biri de %75'inin halka açýk olmasý. Patron elindeki %25'le at koþturur isterse hissede ya da kaplumbaða gibi süründürebilir.
Bu þirketin en olumsuz yanlarýndan biri de %75'inin halka açýk olmasý. Patron elindeki %25'le at koþturur isterse hissede ya da kaplumbaða gibi süründürebilir.
Demek istediðim o deðil, zaten o 25 lik paydan al sat yaparsa Kap'a bildirmek zorunda ve herkes görür.
Halka açýklýðý yüksek þirketlerde genelde patronun da eþ dost üzerinden biz gibi hisseleri olur ve resmi olarak bunu bilemeyiz. Yani diyelim ki Ardyz patron ya da patronlarýnýn resmi olarak hissesi %25 tir ama perde arkasýnda tanýdýklarý üzerine kayýtlý %35 hissesi daha vardýr ve bunlarla hisseyi yukarý ya da aþaðý sürüp bu al satlardan müthiþ paralar kazanabilirler.
tamamen bilimsel ilkeleri temel alarak yaptýðým detaylý analizlerden sonra hissenin ne zaman döneceðini net olarak belirledim. yazýyorum buraya tutmazsa hatýrlatýrsýnýz:
Herkes tamamen ümidini kaybettiði zaman dönüþ baþlayacak![]()
2022 rallisinde %200'den düþük kazananla alay edildiði bir zamanda diþe dokunur bir marj vermeyen ARDYZ yatýrýmcýlarýný düþünüyorum da, burada yapýlan tam bir karamsarlýk. hissenin son bir yýllýk getirisi %400'ün üzerinde. Yýlbaþýndan itibaren ise %60 getirmiþ. ve bu getiriler de spekülasyonla deðil þirketin performansýyla olmuþ. tüm kötü algýlara raðmen yükselmiþ. eðer bu düþüþler bilanço beklentisi nedeniyle deðilse bence sakin olmamýz gerekiyor. ben enflasyon muhasebesinden etkileneceðini söylemiþtim önceden (bazýlarý aðýr ithamlarda bulunmuþtu). ona raðmen þirketin iþleri kafama yattýðý için bir lot dahi satmadým. belki uzun vadede zararlý çýkacaðým ama stratejim bu ve bekleyeceðim en az 12 ay.
Yer Ýmleri